Acasă Actualitate Bolnavii Covid-19 care refuză internarea vor fi duși forțat cu Poliția la Spital?!

Bolnavii Covid-19 care refuză internarea vor fi duși forțat cu Poliția la Spital?!

0
1
3,113

Ce, ați crezut că mai dileală și mai haos decât a fost până acum nu se poate? Eh, uite că se poate! Ești un biet asimptomatic unde aparent fiind ”asimptomatic e prima simptomă”, de la Arafat citire și te împotrivești spitalizării, adică pușcăriei medicale, vine poliția după tine, te ia cu forța și te duce la spital …eh, uite că se poate chiar și mai mult de câtă dileală, paranoie și stalinism am avut deja parte până acum!

Ce facem, cum facem? Înființăm în interiorul Ministerului de Interne o nouă secție? Poliția Coronavirus? Și cu cadrul legal cum facem? Sau ăla nu ne mai interesează, pentru că desigur…scopul scuză mijloacele?!

Dispută între DSP-uri şi Poliţie pe tema recuperării pacienţilor COVID care au refuzat internarea. Reprezentantul poliţiştilor: “Acum mai rămâne să facem şi pe medicii”

Recuperarea celor 4.000 de români depistaţi cu COVID-19, dar care au refuzat internarea în cele trei săptămâni de vid legislativ provoacă dispute între Direcţiile de Sănătate Publică şi Poliţie. DSP-urile ar vrea ca Poliţia să-i ridice pe aceştia de acasă, însă reprezentanţii poliţiştilor resping această procedură.

Noua lege a carantinei și izolării, care a intrat în vigoare săptămâna trecută, prevede că pacienții infectați cu coronavirus care au refuzat internarea în spitale în cele trei săptămâni de vid legislativ trebuie identificați și internați. Potrivit premierului Ludovic Orban, peste 4.000 de români testaţi pozitiv cu coronavirus au refuzat internarea.

Ministerul Sănătăţii susţine că a fost agreată o procedură la nivel naţional prin care Direcţiile de Sănătate Publică să apeleze la Poliţie pentru a-i aduce la spital pe pacienții infectați care au refuzat internarea. Este un flux de lucru aprobat de Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. În fluxul de lucru scrie că Direcțiile de Sănătate Publică emit deciziile, iar acestea sunt duse la îndeplinire de către Poliție. Va fi o procedură la nivel național. Oana Grigore, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii: DSP Bucureşti a solicitat deja ajutorul Poliţiei pentru a aduce persoanele depistate pozitiv la spital. “Pentru cei care refuză, vă solicităm să le luați în scris refuzul și să îi însoțiți de îndată la unul dintre spitalele recomandate și să notați spitalul la care au fost conduși”, se arată în adresa DSP către Poliţie.

Este un flux de lucru aprobat de Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne împreună cu Departamentul pentru Situații de Urgență. În fluxul de lucru scrie că Direcțiile de Sănătate Publică emit deciziile, iar acestea sunt duse la îndeplinire de către Poliție. Va fi o procedură la nivel național.”

DSP Bucureşti a solicitat deja ajutorul Poliţiei pentru a aduce persoanele depistate pozitiv la spital. “Pentru cei care refuză, vă solicităm să le luați în scris refuzul și să îi însoțiți de îndată la unul dintre spitalele recomandate și să notați spitalul la care au fost conduși”, se arată în adresa DSP către Poliţie.

DSP Ilfov: La Poliţie vom apela doar în situaţiile în care pacienţii refuză internarea

Teodor Gabriel Negulescu, directorul DSP Ilfov, spune că instituția pe care o conduce intenționează să apeleze la ajutorul Poliției doar în situațiile în care pacienții refuză internarea de bunăvoie.

În cazul în care persoane simptomatice nu doresc internarea, noi apelăm la Poliție, pentru că noi nu putem să îi luăm din casă cu forța.

Acesta mai spune că Direcția de Sănătate Publică va pune la dispoziția polițiștilor cărora le solicită sprijinul și echipamente de protecție și are suficiente astfel de echipamente. “Le punem la dispoziție echipamente de protecție și aplică măsura. Sperăm și să nu fie foarte multe persoane în această situație. Noi avem 50 de echipamente în acest moment”, precizează Teodor Gabriel Negulescu.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Curtea Penală Internaţională, cere mandate de arestare împotriva liderului Hamas, Yahya Sinwar şi a premierului israelian Netanyahu, ”pentru crime de război”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Curtea Penală Internaţională (CPI) sol…