
Candidatura Dianei Șoșoacă la prezidențiale a fost respinsă de BEC cu tot cu mănușile de box cu care a mers să își depună candidatura, scandalagioaica i-a scris lui Trump
Biroul Electoral Central (BEC) a respins candidatura la alegerile prezidențiale depusă de Diana Șoșoacă. Au existat 10 voturi împotriva intrării sale în cursa pentru Palatul Cotroceni și doar trei voturi pentru.
Diana Șoșoacă a transmis un mesaj, în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook. ”Ad augusta per angusta. La rezultate strălucite se ajunge pe căi înguste, trudnice.”, a scris aceasta.
AUR, anticipând o invalidare pentru Simion, a criticat sâmbătă decizia BEC de respingere a candidaturii Dianei Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale 2025
”Respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă reprezintă o nouă lovitură dată democrației românești și o încălcare gravă a drepturilor și a libertăților fundamentale garantate de Constituție.
Într-o democrație normală, orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție a statului nu poate lua acest drept, fără o motivare clară. În ultimele luni am văzut, însă, cum sistemul încearcă să impună un regim dictatorial, prin interzicerea unor competitori politici sau prin anularea efectivă a alegerilor, dacă rezultatul nu este cel dorit de el.
Respingem ferm decizia Biroului Electoral Central de a interzice unui român ale căror drepturi nu sunt constrânse de restricții juridice să intre în cursa electorală. Această practică nu doar că subminează principiile unei societăți libere, dar riscă să transforme un sistem democratic într-unul controlat și netransparent, în care doar unii pot participa.”, au transmis reprezentanții AUR.
Președinta partidului S.O.S. România, și-a salutat joi susținătorii purtând mănuși de box, după și-a depus dosarul de candidatură pentru alegerile prezidențiale din luna mai, la Biroul Electoral Central din București.
„Am venit să mă lupt cu sistemul din nou. Sistemul nu este obișnuit cu eroi. Nu mor caii când vor câinii.”, declara ea joi.
Miercuri, Diana Şoşoacă a anunţat că îşi va depune dosarul pentru a se înscrie în cursa electorală, susţinând că Biroul Electoral Central şi Curtea Constituţională nu mai pot să îi respingă candidatura pentru aceleaşi motive din octombrie 2024.
În octombrie, BEC a validat candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024, dar CCR a anulat decizia
În luna octombrie a anului trecut, CCR a respins candidatura Dianei Şoşoacă la alegerile prezidenţiale. Judecătorii CCR au admis atunci contestațiile împotriva candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale.
Diana Şoşoacă avea două contestaţii pentru candidatura sa. Votul judecătorilor a fost de 5-2 pentru anularea deciziei BEC care admitea candidatura Dianei Șoșoacă.
Motivele invocate de judecătorii CCR ar fi fost atac la siguranța națională și la adresa statului român și comportamentul Dianei Șoșoacă care ar încălca Constituția.
Diana Șoșoacă este cunoscută pentru vizitele sale la ambasada Rusiei și pentru pozițiile sale publice controversate. Ajunsă europarlamentar după alegerile din iunie 2024, după ce a obținut 5% cu partidul său, Șoșoacă și-a depus candidatura și la alegerile prezidențiale.
Comunicatul CCR, după anularea candidaturii Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale din 2024
BEC invocă și apartenența României la NATO și UE, se mai arată în motivare. „Atât timp cât instanţa de contencios constitutional a statuat deja prin Hotărârea nr. 2/2024, raportat la acest ciclu electoral, cu privire la atitudinile, conduitele, luările de poziţie ale acestui candidat, constatând că sunt contrare principiilor şi valorilor constituţionale, Biroului Electoral Central îi revine obligaţia de a da eficienţă aspectelor reţinute de Curtea Constituţională”, arată BEC.
În egală măsură, arată Biroul Electoral Central, în acest context, „îndeplinirea celorlalte condiţii de înregistrare a candidaturii şi a semnului electoral, apare ca irelevantă”.
Totodată, BEC aminteşte în argumentaţia deciziei că Dianei Şoşoacă i-a fost respinsă de către CCR, anul trecut, candidatura la scrutinul prezidenţial – ulterior anulat. „Prin Hotărârea 2 din 5 octombrie 2024, Curtea Constituţională (…) a constatat că ‘înregistrarea candidaturii doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2024 încalcă condiţiile de eligibilitate prevăzute de dispoziţiile constituţionale (…) cu referire la valorile democraţiei, la statul de drept, la respectarea Constituţiei corelate cu garanţia politico-militară a acestora, respectiv apartenenţa României la UE şi NATO”, se arată în decizia BEC.
În consecinţă, „statuările Curţii Constituţionale din Hotărârea nr. 2 din 5 octombrie 2024, obligatorii şi pentru Biroul Electoral Central, conduc la concluzia că, în ceea ne priveşte candidatura doamnei Diana Iovanovici-Şoşoacă, nu sunt întrunite condiţiile pentru înregistrare în cadrul acestui proces electoral”.
În ședința din data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, a luat în dezbatere șapte contestații împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.
I. În urma deliberărilor, Curtea Constituţională:
Cu majoritate de voturi,
– A admis contestațiile formulate de doamna Amalia Bellantoni și domnul Mihai Gheorghe Ursa şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr.18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.
Cu unanimitate de voturi,
– A respins contestația formulată de doamna Șerban Sanda Puica privind înregistrarea candidaturii și a semnului electoral ale domnului Nicolae-Ionel Ciucă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024;
– A respins contestația formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva înregistrării candidaturii domnului Kelemen Hunor la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.
– A respins contestația formulată de domnul Ioan Todiroae împotriva respingerii înregistrării candidaturii independente a domnului Miron Cozma la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.
Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.
Argumentele reținute în motivarea soluțiilor pronunțate de Plenul Curții Constituționale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.
II. În aceeași ședință, Curtea, având în vedere necesitatea unei documentări suplimentare, a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00, dezbaterea contestației împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea – Dan Geoană la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul
Talpoș Ioan.
III. Totodată, Curtea a amânat pentru data de 5 octombrie 2024, ora 21:00 contestația formulată împotriva înregistrării candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, contestație formulată de domnul
Stan Valerian.
Reacția Dianei Șoșoacă, în octombrie 2024
Diana Șoșoacă a reacționat pe Facebook, după decizia CCR de a-i anula candidatura la prezidemțiale.
”Nici măcar nu am fost citată. Este imposibil așa ceva. Nu știu nici măcar cum arată citația, ceea ce înseamnă că s-au încălcat grav toate drepturile procesuale. Solicit românilor să ieșiți în stradă! Așa ceva este inacceptabil. Singurul naționalist care putea să câștige aceste alegeri.”, a declarat Șoșoacă, într-o transmisiune live pe Facebook.
Să nu recunoașteți alegerile din România! Diana Șoșoacă i-a scris lui Donald Trump după ce BEC i-a respins candidatura
Diana Șoșoacă s-a enervat după ce Biroul Electoral Central i-a respins iar candidatura la alegerile prezidențiale și a decis să îi scrie iar președintelui Donald Trump. Șoșoacă îl somează pe Trump să nu recunoască alegerile din România.
Către Preşedintele Statelor Unite Donald J. Trump
Respingerea pentru a doua oară a candidaturii mele la alegerile prezidenţiale din România arată că sistemul democratic a fost distrus şi că alegerile au fost deja fraudate. Interzicerea candidaturii mele fără nici un temei legal, prin încălcarea flagrantă a Constituţiei ţării, constituie un fapt fără precedent în lumea civilizată şi într-o ţară democratică şi aruncă România în categoria junk din punct de vedere al sistemului politic.
În aceste condiţii, vă solicit să nu recunoaşteţi alegerile din România pentru că acestea au fost viciate prin interzicerea mea pentru a doua oară, un semnal clar că sistemului globalist din România îi este frică de candidatura mea suveranistă şi aranjează alegerile pentru ca să pună în funcţie prin mijloace dictatoriale un pion controlat de globalişti.
În timp ce politica mondială se schimbă, iar Statele Unite a început un nou drum al reconstrucţiei, sistemul din România a rămas ancorat în vechile metehne şi vrea să continue înţelegerile făcute cu fostul preşedinte Joe Biden şi cu Ursula von der Leyen, neînţelegând că vremurile acelea s-au terminat.
Aceste alegeri nu pot fi recunoscute de către Statele Unite pentru că au fost încălcate regulile democratice elementare ale organizării unui scrutin electoral care prevăd dreptul de a candida şi dreptul de a fi ales al oricărui cetăţean care nu este condamnat definitiv de justiţie.
Am fost interzisă de la candidatură tocmai pentru că nu sunt de acord cu actualul sistem globalist din România şi cu politica UE dusă de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Ursula von der Leyen este direct implicată în frauda electorală din România pentru că Bruxelles-ul vrea să îşi păstreze controlul asupra României chiar şi cu preţul ruperii parteneriatului strategic cu Statele Unite.
În fapt, Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen îndreaptă România spre coliziune cu Statele Unite şi spre continuarea conflictului din Ucraina, în dispreţul eforturilor de pace făcute de Administraţia Dvs. curajoasă.
Minciuna democraţiei din România a apărut în toată oroarea ei prin respingerea candidaturii mele la prezidenţiale şi trebuie devoalată ca atare, iar implicarea Statelor Unite în salvarea democraţiei româneşti este esenţială. În caz contrar, Comisia Europeană şi liderul compromis al acesteia, Ursula von der Leyen, vor continua să submineze democraţiile din toate statele europene, folosind UE împotriva Statelor Unite şi încurajând conflictul din Ucraina pentru a zădărnici eforturile Dvs. de pace.
Anunţ pe această cale că atât eu, cât şi partidul pe care îl conduc, S.O.S. România, susţinem cu toată tăria procesul de pace din Ucraina propus de Dvs. şi acesta este un alt motiv pentru care Ursula von der Leyen şi pionii ei din România mi-au interzis candidatura la prezidenţiale, pentru că Bruxelles-ul are alte planuri de viitor şi consideră că politicienii din Europa care susţin politicile noii Administraţii de la Washington trebuie interzişi.
E timpul ca puterea globalistă de la Bruxelles să nu mai controleze alegerile din România şi să lase poporul român să îşi aleagă prin vot democratic conducătorii pe care îi consideră potriviţi. Poporul român vrea un preşedinte suveranist, un preşedinte al păcii şi al valorilor naţionale. Şi tocmai acest lucru a devenit interzis prin manevrele Ursulei von der Leyen, cu ajutorul trădătorilor de la Bucureşti.
