Acasă Actualitate Cascada Bigăr, una din cele mai frumoase cascade din lume, s-a prăbușit, Romsilva: ”A cedat sub propria greutate”

Cascada Bigăr, una din cele mai frumoase cascade din lume, s-a prăbușit, Romsilva: ”A cedat sub propria greutate”

0
105

Cascada Bigăr, desemnată cea mai frumoasă cascadă din lume, s-a prăbușit, luni, din cauze naturale. Cascada Bigăr, considerată una dintre cele mai frumoase din lume, este de nerecunoscut. O parte a travertinului, roca din care este formată cascada, s-a prăbușit.

Avem, din păcate, și o veste neplăcută Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp, au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate. Colegii noștri sunt la fața locului, iar zilele următoare vom reveni cu mai multe amănunte și imagini”, anunță Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Cascada Bigăr din Valea Minișului, Caraș-Severin, a ajuns de câțiva ani unul dintre locurile cele mai vizitate de turiștii români și de cei veniți din alte țări. Este introdusă în mai multe topuri a celor mai spectaculoase cascade din lume.

Cascada Bigăr nu va mai putea fi readusă niciodată la forma inițială.

Multe dintre cele mai frumoase cascade din lume se află în Europa, iar împreună cu mediul lor natural, reprezintă atracții spectaculoase pentru turiștii de pe întregul mapamond. Portalurile de specialitate plasează în topul celor mai frumoase cascade de pe „bătrânul continent” și una aflată în România.

Primul loc în topul celor mai frumoase cascade din Europa, întocmit de topspottravel.com, este ocupat de Skradinski Bukdin Croația, scrie yahoo.com. Skradinski Buk este situată în Parcul Național Krka și face parte dintr-o rețea de cascade segmentate și înconjurate de iazuri limpezi cu apă verde-albăstruie.

O altă frumusețe naturală este Cascada din peștera Smoo, din Scoția, dar și La Cascade de Gavarnie din Franța, situată chiar la granița cu Spania, în Munții Pirinei. Fotmată pe două niveluri și cu o înălțime de 423 m, La Cascade de Gavarnie este cea mai înaltă cascadă din Franța.

Deși pe valea Lauterbrunnen din Elveția există 72 de cascade, Staubbach iese în evidență ca fiind cea mai spectaculoasă. Apa cade peste stâncile din spatele unui sat și oferă așezării un cadru natural superb. Situată într-o zonă stâncoasă accidentată, cu pante abrupte de pe fluviul Rin, Cascada Rinului este una dintre cele mai lungi căderi de apă din Europa.

Și Islanda se poate lăuda cu unele dintre cele mai mari și mai frumoase cascade din lume, însă cel mai vizitat loc este Gullfoss, unde o cascadă pe două niveluri, mărginită adesea de curcubeie, se întinde pe toată lățimea râului Hvita.

Germania găzduiește, de asemenea, în Parcul Național Berchtesgaden din Bavaria un lac glaciar verde smarald, în care se varsă o cădere de apă ce se desfășoară pe mai multe niveluri de-a lungul unui munte împădurit, Cascada Konigsbach, în apropierea căreia se află și cea mai înaltă cascadă din acest stat, Rothbach.

Nu în ultimul rând, în România, se află și o cascadă aflată pe primul loc în topul celor mai neobișnuite din lume, realizat de theworldgeography.com, respectiv Cascada Bigăr. Situată în Caraș-Severin, în rezervația cu același nume din Munții Aninei, Cascada Bigăr s-a format pe Cheile râului Miniş. Apa care formează cascada se varsă în Miniș peste un con calcaros acoperit cu mușchi, formând o perdea de apă la baza conului. „Cascada este situată exact pe paralela 45, ceea ce este, de asemenea, unic”, potrivit site-ului de specialitate.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Guvernul neomarxist liberal Cîțu, anunță noile măsuri de ”relaxare” valabile de la 1 iulie

Premierul Florin Cîțu, împreună cu miniștrii coaliției și cu ”autoritățile”, competente de…