Acasă Actualitate ”Ciordilda” progresistă și pompieristă, aduce din nou munții de gunoi în Sectorul 1 al Mucureștilor, din cauza datoriilor uriaşe ale primăriei către Romprest

”Ciordilda” progresistă și pompieristă, aduce din nou munții de gunoi în Sectorul 1 al Mucureștilor, din cauza datoriilor uriaşe ale primăriei către Romprest

0
217

Clotilda pompieristă, în conflict direct cu cei de la UM Digi24 pe care îi acuză de fake news: ”Fake news grosolan la postul de televiziune Digi24.

Asta titrează astăzi în regim de breaking news postul de televiziune care refuză să spună câți bani a primit de la PSD și PNL, asta titrează respectivii după ce am asigurat aseară cetățenii Sectorului 1 că nu se oprește serviciul de salubrizare și nu vor fi reduse frecvențele. Nu există pericolul să fie din nou gunoi pe străzi. Și ce mi se pare incredibil este că aseară și-au trimis un jurnalist să ne întrebe explicit acest lucru iar noi i-am comunicat ceea ce v-am spus mai sus.

Nu pot să nu remarc cum au mai dat știri false în trecut despre cum că eu aș lăsa Sectotul 1 fără internet și au fost amendați de CNA. Voi face asta și acum.
PS. Desigur, nu pot să nu remarc „coincidența” acestor știri false coordonate. La începutul săptămânii am anunțat că vom lansa ajutoare pentru cetățenii Sectorul 1 din banii economisiți de la compania de salubritate pentru măsuri privind eficiența energetică și criza energetică.

A reizbucnit scandalul gunoaielor din Sectorul 1, după ce firma de salubritate a anunţat că va ridica mai rar deşeurile. Operatorul Romprest susţine că primăria condusă de Clotilde Armand are datorii ce depăşesc zece milioane de lei.

Am putea asista, din nou, la situaţia petrecută în urmă cu un an, atunci când străzile din Sectorul 1 se umpleau de gunoaie. Iar asta s-ar putea întâmpla, spun reprezentanţii Romprest, compania care asigură salubritatea, primăria nu şi-ar fi achitat restanţe în valoare de peste zece milioane de lei.

Restanţele reprezintă facturi din această vară. Cele zece milioane de lei se adaugă la alte datorii istorice de aproximativ 90 de milioane de lei, plus alte restanţe.

Chiar săptămâna trecută, primarul Clotilde Armand vorbea de faptul că va oferi fiecărui cetăţean din sector câte o mie de lei pentru a-şi cumpăra echipamente de încălzire sau pentru a-şi plăti facturile.

Banii, în jur de 200 de milioane de euro, ar fi venit tocmai din economiile făcute la buget din salubritate.

Cu siguranţă că acest proiect este la limita legalităţii. Din punctul de vedere al juriştilor, şi chiar şi preşedintele PNL Bucureşti s-a exprimat în acest sens, nu există temei legal. Primăria ar trebui să realizeze proiecte, nu să ofere prime electorale. Este o primă electorală, aşa cum şi alte partide au încercat să ofere.

Oamenii trebuie să primească proiecte, cetăţenii nu trebuie să stea în frig, să fie respectaţi, să găsească în faţa blocului o parcare curată, să meargă în şcoli renovate, nu să primească bani de pomană din partea unui primar care în ultimii doi ani de zile nu a făcut absolut nimic.

Din punctul meu de vedere, această încercare disperată este o încercare care va rămâne strict la nivelul comunicării. Ca această iniţiativă ilegală de proiect să treacă, Clotilde Armand trebuie să realizeze proiectul, să obţină toate avizele juridice, greu de obţinut, iar după aceea să vină în faţa consilierilor şi proiectul să fie votat sau nu„, a declarat Dan Podaru, consilier local al Sectorului 1.

Problema gunoiului din Sectorul 1 pare a fi una fără sfârșit, iar scandalul dintre primărița neomarxistă și gunoieră, Clotilde ”Clocotilde” Armand și firma de salubrizare Romprest intră într-o nouă etapă. Romprest a anunțat că va diminua prestația din cauza datoriilor înregistrate de Primăria Sectorului 1.

”Criza gunoaielor” din sectorul 1 ar putea reîncepe chiar de duminică. Romprest a notificat primăria că va reduce frecvența salubrizării.

Compania Romprest a notificat Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, că începând de duminică, 16 octombrie, va reduce frecvența salubrizării stradale pe motiv că administrația locală nu ar fi achitat facturile pentru lunile iulie și august ale acestui an, în valoare de 10,5 milioane de lei.

Singura obligație în sarcina autorității contractante în Protocolul mai sus invocat a fost aceea a asigurării finanțării continue a serviciului de către Sectorul 1, conform obligațiilor sale legale, prin achitarea la termenul asumat a facturilor emise pentru serviciile prestate în conformitate cu programele anexă la protocol. Or, Autoritatea contractantă a încălcat această singură obligație asumată, la data prezentei înregistrându-se restanțe la plata facturilor curente aferente lunilor iulie și august 2022 în cuantum de peste 10,5 milioane de lei, facturi care au termenul de scadență depășit cu peste 30 zile, depășind cu mult cele 5 zile asumate de către Sectorul 1 prin Protocolul nr. 2

Romprest va avea prestație diminuată începând din acest weekend.

Romprest va presta programe de salubrizare stradală cu frecvențe diminuate, începând cu data de 16.10.2022, ora 7.00. Programul de prestație diminuat va fi transmis în data de 15.10.2022 către Poliția Locală Sector 1 – Direcția control urban”.

Preşedintele USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, a făcut trimitere sâmbătă seara la situaţia din sectorul 1.

După o săptămână de atacuri politice la adresa primarului S1 Clotilde Armand, acum se trece la nivelul următor: Romprest ameninţă că nu va mai ridica gunoiul lăsat de populaţie pe străzi şi nu va mai mătura stradal începând de mâine. A naibii coincidenţă”, a scris acesta pe Facebook.

Clotilde Armand i-a răspuns la postare: ”Aş vrea să staţi liniştiţi şi să ştiţi că nu mai există pericol să fie din nou gunoiul pe străzi”.

Operatorul de salubritate acuză Primăria Sectorului 1 că ar fi încălcat protocolul semnat anul trecut, în precedenta ”criză a gunoaielor”.

Singura obligație în sarcina autorității contractante în protocolul mai sus invocat a fost aceea a asigurării finanțării continue a serviciului de către sectorul 1, conform obligațiilor sale legale, prin achitarea la termenul asumat a facturilor emise pentru serviciile prestate în conformitate cu programele-anexă la protocol. Or, autoritatea contractantă a încălcat această singură obligație asumată, la data prezentei înregistrându-se restanțe la plata facturilor curente aferente lunilor iulie și august 2022 în cuantum de peste 10,5 milioane de lei, facturi care au termenul de scadență depășit cu peste 30 de zile, depășind cu mult cele 5 zile asumate de către sectorul 1 prin protocolul nr. 2”, scrie în notificarea trimisă de Romprest Primăriei Sectorului 1.

În consecință, compania a notificat Primăria Sectorului 1 că „Romprest va presta programe de salubrizare stradală cu frecvențe diminuate, începând cu data de 16.10.2022, ora 7.00. Programul de prestație diminuat va fi transmis în data de 15.10.2022 către Poliția Locală Sector 1 – Direcția control urban”.

În 2021 au existat două ”crize ale gunoaielor” în sectorul 1. Romprest, care are monopol în sector în baza unui contract pe 25 de ani semnat cu administrația Chiliman, a refuzat să ridice gunoaiele aruncate de populație pe străzi și a redus frecvența ridicării pubelelor stradale, invocând că primăria condusă de Clotilde Armand are datorii către companie.

Primăria Sectorului 1 și Romprest au semnat un protocol prin care plățile au fost din nou efectuate, iar operatorul și-a reluat serviciile.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Ciucă al lor, dă cereale pentru gaze în Egipt: ”Să facem tot posibilul să evităm criza alimentară şi să sprijinim exporturile de cereale ucrainene”

Premierul Nicolae Ciucă, ”salvează planeta” de criza alimentară și face astăzi o vizită of…