Acasă Actualitate ”Coincidență”, dacă se apropie Crăciunul, ne năpădește și pesta porcină

”Coincidență”, dacă se apropie Crăciunul, ne năpădește și pesta porcină

0
0
453

Accesul interzis în pădurile din Arad, pentru 90 de zile, din cauza pestei porcine. Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad a hotărât, pe 24 octombrie, interzicerea accesului în zonele împădurite ale județului, din cauza pestei porcine africane.

Având în vedere situația epidemiologică de pe raza județului Arad, în ceea ce privește pesta porcină africană și a confirmării pestei porcine africane într-un nou focar într-o exploatație situată în localitatea Socodor, dar și evoluția bolii la mistreți pe raza Fondurilor de vânătoare Șiria, Arăneag și Conop, DSVSA Arad a elaborat Planul de măsuri ce trebuie aplicate pentru exploatațiile nonprofesionale și fondurile cinegetice. În baza acestuia, Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad a hotărât că, pentru o perioadă de 90 de zile începând cu duminică, 25 octombrie 2020, sunt interzise „drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri și alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate și nemarcate etc.,) cu excepția vehiculelor care desfășoară activități autorizate în zonă. Nu intră sub această interdicție competițiile și activitățile care se desfășoară pe drumurile de interes național, județean și local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri.”.

Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Poliția Locală Arad, Garda Forestieră Oradea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, precum și primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Arad sau înlocuitorii acestora răspund de aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite de către Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din „Dosarul 2 Mai”, cu problemuțe la mansardă, care striga victimele în sală, va fi mutată la Judecătoria Constanța

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din …