Acasă Actualitate Contre pe Florile și Mărțișoarele de 1 și 8 Martie între ministrul ”nesănătății” și ministrul educației

Contre pe Florile și Mărțișoarele de 1 și 8 Martie între ministrul ”nesănătății” și ministrul educației

0
613

Un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii prevede că, în şcoli este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară.

În această categorie intră atât mărțișoarele oferite profesorilor și colegelor de către elevi și preșcolari, de 1 și 8 Martie, cât și florile sau alte „atenții”, precum dulciurile.

Sorin Ion, secretar de stat Ministerul Educației: „Trebuie să avem în vedere că anul ăsta pe locul 1 este siguranţa noastră, a tuturor. Nu putem să ne imaginăm că vom impune reguli de genul ofer un mărţişor cu mănuşa chirurgicală în mâna sau dezinfectează-l înainte,”.

Nu sunt de acord cu oferirea de mărtişoare. Am putea să trecem peste. Din motive de siguranţă? Da, din motive de siguranţă, nu este indicat.

Pentru importatorii de flori şi patronii de florarii, vânzările de 1 şi 8 martie reprezentau o mare parte din cifra de afaceri a unui an. În trecut, florăriile din oraşe încasau în aceste zile aproape 20 de milioane de euro. Altfel spus, se vindeau în medie aproape 2 milioane de buchete.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a intrat în direct la Antena 3 unde a lămurit problema mărțișoarelor și a florilor în școli, cu ocazia zilelor de 1 și 8 martie.

Întrebat dacă mărțișoarele și florile se încadrează în categoria ”obiecte personale”, având în vedere că ordinul comun spune clar că, în școli, este interzis schimbul de obiecte personale, ministrul Educației a precizat că ”Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”.

Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educației, așa este. Ordinul de ministru comun, Educație, Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărțișor nu consider că este un obiect personal.

Așadar, Ministerul Educației nu dorește și nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a declarat ministrul Educației.

Cu alte cuvinte, elevii au voie să ofere flori și mărțișoare cadrelor didactice.

Deocamdată școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Și nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”, a adăugat ministrul.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Trei pacienți morți, după apariția unor probleme la instalația de oxigen a camionului ATI de la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

O altă tragedie lovește sistemul medical administrat de ministrul pluserist al ”nesănătăți…