Acasă Actualitate Cristian Popescu Piedone, după ce a fost reținut de DNA pe Aeroportul Otopeni și audiat: „Denunţătorul este fostul primar, Daniel Florea”

Cristian Popescu Piedone, după ce a fost reținut de DNA pe Aeroportul Otopeni și audiat: „Denunţătorul este fostul primar, Daniel Florea”

0
1,294

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a dezvăluit, astăzi, după audierea la DNA, că denunţătorul în dosar este fostul primar Daniel Florea. Cristian Popescu Piedone a explicat că se afla, în această dimineaţă, în avionul oprit la sol pe aeroportul Otopeni după o alertă cu bombă.

Luasem bilete să plec cu soţia la Firenze, cu escală la Munchen. S-a anunţat o avertizare de bombă în avion, urcasem. Prima dată, la intrare, cei de la Poliţia de Frontieră m-au întrebat dacă am uitat ceva la poarta 6, ori poarta 15 la care am fost îmbarcat se afla prima pe culoarul din aeroport. Am zis că nu, am zis că sigur şi m-au lăsat. Un alt domn mi-a spus că s-a făcut o confuzie.

Am urcat în avion, iar după 15 minute s-a golit tot avionul din cauza alertei cu bombă, am făcut un alt control, am trecut şi am aşteptat să urcăm din nou în autobuz. Înainte de a urca, a venit un domn poliţist şi mi-a spus dacă vreau să îl urmez. Am ajuns la sediul Poliţiei de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni şi mi s-a adus la cunoştinţă că am un mandat de aducere în calitate de suspect într-un dosar din 2021, luna februarie sau luna martie.

M-am urcat în maşină şi am venit la sediul DNA. Aici mi s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, mi s-a adus la cunoştinţă cauza dosarului„, a declarat Cristian Popescu Piedone la ieşire din sediul DNA.

Cristian Popescu Piedone a dezvăluit că denunţător în dosar este chiar fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea.

La preluarea mandatului meu, la nici trei luni, nu am pus în aplicare o hotărâre a Consiliului Local privind exercitarea activităţilor de salubrizare în Sectorul 5 societatea REBU pentru că singura societate abilitată era Salubrizare SA.

Nu am dat astăzi nicio declaraţie. După studierea dosarului voi da declaraţie. Denunţătorul este fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Se pare că s-a denunţat singur în acest dosar. Probabil s-a deranjat foarte tare când am scos la iveală foarte multe nereguli din Sectorul 5.

În căldurile lui, crezându-se tot în campanie, la nici trei luni de zile, a făcut aceste denunţuri. Şi vă anunţ că nu sunt singurele denunţuri la singura instituţie abilitate.

Nu am nicio restricţie. Totul aparţine lui Daniel Florea. În momentul în care vorbim, DNA ridică documente din trecut şi pe creditele cu maşinile de salubrizare. Foarte multe nereguli. Într-o furie că i s-a luat costiţa din fasole, asta este. Cu o precizare: ştim cu toţii că marţi este sentinţa finală în dosarul Colectiv. Au fost nenumărate amânări. Eu nu sunt un fugar, îmi aştept sentinţa cu capul sus. Puteam să fug de o mie de ori din ţară.

Probabil, la ţepele pe care le-au luat, credeau că şi Piedone fuge din ţară. Piedone nu fuge!„, a explicat Cristian Popescu Piedone.

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut în această dimineață de Procurorii DNA pe aeroportul Otopeni.

Pe numele edilului există un mandat de aducere.

Piedone tocmai pleca în vacanță alături de familia sa atunci când a fost oprit de ofițerii judiciari.

În aceste momente, Cristian Popescu Piedone se află în fața procurorilor de la Direcția Națională Anticorupție pentru a da declarații într-un nou dosar.

Până la această oră, Direcția Națională Anticorupție nu a precizat despre ce dosar penal este vorba.

Rămâne de văzut ce va spune Direcția Națională Anticorupție după audieri și dacă se va lua vreo măsură împotriva primarului Sectorului 5.

Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, a venit, astăzi, la sediul DNA pentru a fi audiat în acelaşi dosar în care este vizat şi actualul primar, Cristian Popescu Piedone.

Daniel Florea, fost primar al Sectorului 5, a fost chemat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru a fi audiat în acelaşi dosar în care este vizat şi actualul primar Cristian Popescu Piedone.

Acesta din urmă a fost ridicat de procurori, în această dimineaţă, de pe aeroportul Otopeni, în timp ce pleca în vacanţă împreună cu familia sa.

Potrivit unor surse, procurorii DNA fac cercetări într-un dosar de abuz în serviciu în legătură cu un contract pentru salubrizare.

Vă dau toate detaliile când ies, vă rog să mă lăsaţi să îmi fac datoria de cetăţean. Trebuie să dau declaraţii înainte, după acea vorbim. Contractul de salubrizare la Sectorul 5 nu se putea decât cu firma primăriei, care avea exclusivitate acolo, altceva nu ştiu să vă spun. Vă dau declaraţii după ce ies„, a declarat Daniel Florea, la intrarea în sediul DNA.

„Singurul lucru pe care pot să îl spun este că a fost ridicat și adus cu mandat de aducere, în condițiile în care nu mai fusese citat până acum!

Deci nu este vorba în niciun fel despre o rea credință din partea domniei sale. Este singurul lucru pe care pot să vi-l spun până în acest moment!”, a declarat Vlad Hosu, avocatul lui Cristian Popescu Piedone.


Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Republica Moldova și Ucraina, au primit statut de candidat la aderarea în Uniunea Europeană

Consiliul European a decis joi acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pe…