Acasă Actualitate Criticați în țară, turiștii Klaus și Carmen Iohannis, își continuă periplul de lux prin Africa, cu zâmbetul pe buze, cuplul a ajuns în Zanzibar

Criticați în țară, turiștii Klaus și Carmen Iohannis, își continuă periplul de lux prin Africa, cu zâmbetul pe buze, cuplul a ajuns în Zanzibar

0
0
167

Criticați în țară, turiștii Klaus și Carmen Iohannis, își continuă periplul de lux prin Africa, cu zâmbetul pe buze, cuplul a ajuns în în Zanzibar, întâlnire cu președintele Hussein Mwinyi.

Padișaul Statului Eșuat, Klaus Iohannis, a ajuns în Zanzibar, sâmbătă, împreună cu soția sa, Carmen. Nou punct bifat din itinerariul vacanței de lux în Africa. Soții Iohannis au ajuns în micul paradis numit Zanzibar.

Turistul Klaus Iohannis își continuă turneul african alături de soția sa, Carmen Iohannis și liota de consilieri care au prins prilejul să viziteze pe bani publici țară până unde biletele de avion sunt extrem de scumpe. Cel mai probabil safari-ul kenyan va fi urmat de unul tanzanian, dar asortat cu o vizită ”istorică” în Zanzibar (zonă foarte apreciată de turiștii români amatori de lux).

Președintele a fost primit ca un sultan la Der es Salaam, capitala administrativă a statului federal Tanzania (uniunea dintre fosta Tanganika și Zanzibar, în fapt două state separate aproape total, dar unite printr-un guvern și președinte federal) Primire specială la aeroport, garda de onoare, schimburi de medalii și cadouri și apoi declarații oficiale ale președintelui Klaus Iohannis și președintei federale Samia Suluhu Hassan la State House, reședința prezidențială oficială.

Cum venirea sa a fost acompaniată de o ploaie abundentă oaspeții au fost bucuroși de ”omul care aduce ploaia”, pentru că în lunile noiembrie și decembrie ploile sunt de scurtă durată și întâmplătoare în acea zonă a Africii.

Zanzibar nu este pentru oricine și mai ales nu pentru orice buzunar. Cu toate acestea, afișând un zâmbet larg, deloc caracteristic când se află pe meleagurile românești, preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, sâmbătă, 18 noiembrie, de omologul său din Zanzibar. Acum nu mai pare atât de greu povara titulaturii de șef al statului, nu? Privilegiile pe banii românilor nu sunt deloc amintite și totuși prind bine psihicului cuplului prezidențial.

Cei doi au participat la un prânz oficial, conform informațiilor publicate pe site-ul oficial al Administrației Prezidențiale.

O fotografie a fost publicată pe contul de X, al Ministerului de Externe din Tanzania, țară de care aparține faimoasa insulă.

Președintele României, Klaus Iohannis, își continuă vizita de stat. Astăzi, a ajuns în renumita insulă Zanzibar, cu feribotul AZAM, din Dar Es Salaam. La sosire a fost întâmpinat de ministrul Jamal Kassim”, se arată în postarea Ministerului de Externe din Tanzania.

De acolo, Iohannis a transmis că încurajează relațiile bilaterale în ceea ce privește turismul și mediul de afaceri.

Am fost deosebit de impresionat de Viziunea de Dezvoltare a Zanzibarului 2050 și de mentalitatea voastră orientată spre viitor. Am putea explora ideea de a implica companiile românești în inițiativa emblematică „Silicon Zanzibar” și în planul economiei albastre din Zanzibar.

Unul dintre motivele prezenței mele astăzi aici este acela de a încuraja și de a-mi exprima sprijinul pentru legăturile economice româno-stanțiene în creștere rapidă, inclusiv pentru dezvoltarea de noi afaceri în Zanzibar.

Un alt vector important al relației noastre în creștere rapidă este, fără îndoială, legăturile interumane. Un număr tot mai mare de cetățeni români sunt dispuși să exploreze minunățiile naturale din Zanzibar. Sunt convins că aceștia vor continua să fie bine primiți aici.

România cunoaște provocările pe care le poate ridica poziționarea geografică și are o experiență oarecum similară, aflându-se într-o zonă de trecere a mai multor culturi. Geografia nu aduce doar provocări, ci și oportunități, deoarece ne îmbogățește patrimoniul, tradițiile și ne oferă noi perspective asupra lumii.

Fie ca această vizită să ne întărească legăturile, să stimuleze cooperarea și să deschidă noi orizonturi pentru cooperarea noastră!”, a fost mesajul președintelui român.

Amintim că preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, vineri, de preşedinta Republicii Unite a Tanzaniei, Samia Suluhu Hassan, în cadrul turneului african pe care şeful statului român îl efectuează în această perioadă.

Două documente bilaterale sectoriale au fost semnate în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis şi a preşedintei Tanzaniei, unul între Ministerul Afacerilor Interne din România prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Guvernul Republicii Unite Tanzania prin Biroul Prim-ministrului iar al doilea Memorandum de Înţelegere este între Academia de Ştiinţe Agricole şi Forestiere din România şi Universitatea Sokoine pentru Agricultură din Tanzania privind Cooperarea şi Cercetarea Agricolă.

Ulterior, duminică, va fi organizată o ceremonie de rămas bun la State House din Dar es Salaam.

Turneul preşedintelui Klaus Iohannis în Africa va continua cu vizita de stat în Republica Cabo Verde, unde va avea consultări cu preşedintele Jose Maria Neves. Ultima deplasare din acest turneu este în Republica Senegal, unde preşedintele Klaus Iohannis va avea consultări politice cu omologul Macky Sall.

Şeful statului va încheia vizitele în Africa pe 23 noiembrie.

Am exprimat astăzi, în dialogul cu preşedintele Zanzibarului, Hussein Mwinyi, nevoia unei cooperări politico-economice sporite, inclusiv în domeniile sectoriale cu potenţial neexplorat, care ar putea aduce valoare adăugată relaţiilor bilaterale România – Republica Unită a Tanzaniei. Putem consolida cooperarea noastră în domenii precum educaţie, turism, agricultură, silvicultură, biodiversitate, IT&C, cultură şi management al situaţiilor de urgenţă. România va continua să sprijine numărul în creştere de investitori şi afaceri româneşti, inclusiv în Zanzibar”, a transmis şeful statului, potrivit contului de Facebook al Administraţiei Prezidenţiale.

Vizita lui Klaus Iohannis în Tanzania continuă şi duminică, iar luni va fi primit de omologul său din Cabo Verde, José Maria Neves.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecării în vacanța din Dubai, a promulgat noua Lege a pensiilor

Turistul Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecăr…