Acasă Actualitate Dan Barna a anunţat, că USR-PLUS va propune la şedinţa coaliţiei, ca domiciliul să nu mai fie trecut pe cartea de identitate

Dan Barna a anunţat, că USR-PLUS va propune la şedinţa coaliţiei, ca domiciliul să nu mai fie trecut pe cartea de identitate

0
1,431

Neomarxistul Dan Barna, a anunţat că USR-PLUS, va propune la şedinţa coaliţiei ca domiciliul să nu mai fie pe cartea de identitate. ”Asta ar permite şi o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”, a adăugat vicepremierul.

Un alt element important pe care îl vom discuta în coaliţie şi îl vom propune colegilor noştri este acela de a nu mai avea, cum este situaţia foarte multor state europene, de a nu mai avea domiciliul pe cartea de identitate, de a desface această legătură cumva artificială în care identitatea omului este condiţionată de existenţa domiciliului pe cartea de identitate pentru că asta ar permite şi o participare la vot mult mai flexibilă şi mult mai firească”, a afirmat Dan Barna, marţi la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Politic al USR-PLUS.

Precizările au fost făcute la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS. Barna a menţionat că în marea majoritate a ţărilor domiciliul “nu este o componentă” a identităţii persoanei.

Asta vrem şi noi, să nu mai fie condiţionată existenţa domiciliului, să nu mai fie pe cartea de identitate, deci elementele definitorii ale identităţii să nu mai cuprindă şi domiciliul. Că poate să aibă şi un efect electoral, asta urmează să vedem în reglementare. Oricum, vor fi tot aşa, liste de oameni care locuiesc… Primăria are domiciliul cetăţenilor. Acelea nu dispar. În momentul în care depui documentele pentru cartea de identitate, să nu mai fie necesară şi acea dovadă a adresei, adresa fiind cea pe care o declari sau cu care eşti înregistrat în celelalte documente ale primăriei, ale autorităţilor locale”, a precizat Barna.

Oana-Maria Bogdan, membră în conducerea centrală a PLUS și despre care Dacian Cioloș susține că este ”roata motrice” din spatele partidului, este promotoarea unor idei precum desființarea proprietății private și renunțarea la viața de cuplu în favoarea traiului în grup.

Cred că un pas important al omenirii va fi cel al renunțării la proprietate. Când nu vor mai exista teritorii care să aparțină unui om, trib, neam sau corporație, vom reuși să conviețuim armonios pe planeta Pământ. Eu am încredere că acest lucru se va întâmpla în timpul vieții mele”, posta progresista pe facebook.

Aș desființa agricultura și nu aș domestici animalele. Cred că am fi oameni mult mai buni dacă, în calitate de descendenți ai vânătorilor și culegătorilor, nu am avea proprietăți și am trăi în grupuri în loc de cupluri”, a fost răspunsul Oanei Bogdan la întrebarea ce ar schimba dacă ar avea puterea să schimbe trecutul.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Neomarxistul pluserist și ateu Barna, întâlnire cu Patriarhul Daniel, căruia i-a cerut ajutorul pentru campania de vaccinare

Vicepremierul pluserist Dan Barna, a oferit primele declarații după întâlnirea de astăzi c…