Acasă Actualitate După 16 ani, Armata ar putea redeveni obligatorie în România, pe moment, MApN face 7.000 de recrutări voluntare

După 16 ani, Armata ar putea redeveni obligatorie în România, pe moment, MApN face 7.000 de recrutări voluntare

0
0
175

După 16 ani, Armata ar putea redeveni obligatorie în România. MApN face 7.000 de recrutări voluntare. În țara noastră, armata ar putea redeveni obligatorie. Luna trecută, Ministerul Apărării Naționale a scos peste 7.000 de posturi.

Războiul de la graniţă trezeşte îngrijorări la cel mai înalt nivel. Premierul sugerează reintroducerea stagiului militar obligatoriu. Nicolae Ciucă vorbeşte despre nevoia de mai mulţi soldaţi dar şi despre achiziţia de echipamente moderne de luptă.

Dincolo de declarații, armata caută voluntari, pe care, în caz de nevoie, să-i mobilizeze imediat. Ministerul Apărării a inițiat o nouă campanie de recrutare şi promite solde lunare de peste 3.000 de lei pentru perioada de instrucţie şi cel puţin 1.000 de lei lunar pentru fiecare voluntar.

Pe planșa de lucru revine constructul industriei de apărare care trebuie să devină industrie de război și armatelor mici tehnologizate și sofisticate de profesioniști care trebuie să revină la armate de masă cu rezerve la nivelul întregii societăți și capacități de mobilizare extinsă pentru a face față unui război„, este declarația care lasă posibilitatea reînființării serviciului militar obligatoriu suspendat în 2007 și neînlocuit cu programe alternative așa cum au făcut unele țări.

Armata română numără acum aproape 60.000 de cadre active permanente, insuficient în contextul militar actual, spun experții.

Ca să crească numărul soldaţilor, MApN a pus la bătaie luna trecută peste 5.000 de posturi permanente de militari la nivelul întregii ţări. În plus, se caută şi circa 2.200 de rezervişti voluntari, care vor fi chemați în caz de nevoie. Înscrierile sunt până în 30 iunie.

Doritorii vor trebui sa treacă prin câteva probe. Examenul psihologic, testele fizice și interviul sunt obligatorii.

Serviciul militar nu mai e obligatoriu de la 1 ianuarie 2007.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Karner condiționează, Schengen cu porția de la austrieci, o posibilă ”flexibilizare” pe aerian pentru România, din primăvară, Ciolacu: ”Am spart gheaţa”

Marcel Ciolacu anunță faptul că Austria și-a flexibilizat poziția în legătură cu intrarea …