Acasă Actualitate După o binemeritată relaxare la o partidă de golf, Klaus Iohannis și răvășitoarea Carmen în fustă scurtă, ultimul Paști, la Sibiu în calitate de ”președinte”

După o binemeritată relaxare la o partidă de golf, Klaus Iohannis și răvășitoarea Carmen în fustă scurtă, ultimul Paști, la Sibiu în calitate de ”președinte”

0
0
406

După o binemeritată relaxare la o partidă de golf, Klaus Iohannis și răvășitoarea Carmen în fustă scurtă, ultimul Paști, la Sibiu în calitate de ”președinte”.

Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, participă la Liturghia de Paști, la Biserica romano-catolică Sfânta Treime, din Piața Mare a Sibiului.

„Celor care sărbătoresc acum, astăzi, mâine învierea le doresc sărbători fericite în liniște și pace”, spune Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis merge de Paste la Biserica romano-catolică Sfânta Treime, din Piața Mare a Sibiului încă de când era primar al orașului și-a păstrat obiceiul și după ce a devenit președinte al României.

Este ultima slujba de Înviere la care participa Klaus Iohannis în calitate de președinte al României. De 10 ani de când este președinte al României, Klaus Iohannis a lipsit de la slujba de Înviere doar în primul an de pandemie, când bisericile au fost închise pentru enoriași.

El a venit alături de soția sa, Carmen. Președintele Klaus Iohannis este de confesiune luterană și sărbătorește Paștele, la fel ca și soția sa, de religie romano-catolică.

Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la slujba de Înviere din Sibiu, de Paștele catolic.

Cuplul prezidențial a ales și în acest an să sărbătorească Paștele acasă la Sibiu.

Înainte de a intra în biserică, președintele și consoarta s-au oprit câteva minute în fața camerelor, pentru a adresa un mesaj cu ocazia sărbătorilor pascale.

Prima Doamnă s-a îmbrăcat cu o rochie foarte scurtă, peste care a pus un palton de primăvară, iar în picioare a purtat pantofi cu toc.

Ceremonia religioasă a fost ofiată în trei limbi, română, germană și maghiară, iar după aproape 3 ore, slujba de Înviere s-a încheiat, președintele împreună cu soția au ieșit din biserică și au plecat acasă.

Președintele Iohannis este de religie Luterană, dar în fiecare an alege să participe la slujba oficiată în cadrul biserici romano-catolice din Piața Mare.

Soția președintelui, Carmen, este de religie romano-catolică, iar în duminicile când cei doi participă la slujbele religioase, prima doamnă cântă în corul bisericii.

Klaus Iohannis a transmis sâmbătă un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de creștinii romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici.

”Cu prilejul Sărbătorii Învierii Domnului, le transmit credincioșilor romano-catolici, reformați, unitarieni și evanghelici din România cele mai calde urări de pace, sănătate și bucurie. Sărbătoarea Învierii ne aduce împreună într-o comuniune a iertării și a renașterii. În mijlocul tuturor provocărilor și al încercărilor prin care trecem, Paștele ne oferă prilejul să fim împreună cu cei dragi și ne amintește că suntem însoțiți mereu de iubirea și puterea divină. În acest spirit de solidaritate și compasiune, să ne îndreptăm gândurile și rugăciunile către cei în suferință, oferindu-le lumina speranței și mângâierea credinței.

Nu trebuie să uităm niciun moment că puterea noastră cea mai mare rezidă în capacitatea extraordinară de a ne îngriji unii de alții și de a le fi alături celor aflați în nevoie. Vă urez tuturor un Paște binecuvântat, în pace și armonie!”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis sărbătorește Paște în acest weekeend, fiind romano-catolic. Preşedintele este aşteptat în această seară la Biserica ”Sfânta Treime” din Sibiu, acolo unde va participa la slujba de Înviere alături de credincioşii catolici. Înainte să ajungă însă la lăcaşul de cult din Piaţa Mare, preşedintele a făcut o escală la Alba, acolo unde a profitat de vremea bună şi s-a relaxat la o partidă de golf.

Până să ajungă la biserica din Piaţa Mare, turiștii de lux au făcut o escală la Alba, acolo unde au profitat de vremea bună şi s-au relaxat la o partidă de golf.

Însoţit de soţie, Klaus Iohannis a profitat de vremea bună şi a jucat golf la Pianul de Jos. Liderul de la Cotroceni a afişat o ținută lejeră, a purtat pantaloni scurt și un tricou roșu.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După circul cu icoane din Parlamentul European, Șoșoacă mustrată de fețe bisericești: ”Folosite în mod nepotrivit, aceste elemente sacre devin simple piese de teatru”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După circul cu icoane din Parlamentul …