Acasă Actualitate După vizita încărcată și epuizantă din Kenya, cuplul prezidențial, turiștii de lux Klaus și Carmen Iohannis, au ajuns surâzători, în Tanzania

După vizita încărcată și epuizantă din Kenya, cuplul prezidențial, turiștii de lux Klaus și Carmen Iohannis, au ajuns surâzători, în Tanzania

0
0
255

România poate respira ușurată. După vizita încărcată și epuizantă din Kenya, cuplul prezidențial, turiștii de lux Klaus și Carmen Iohannis, au ajuns surâzători, în Tanzania.

Turistul Klaus Iohannis şi răvășitoarea sa soţie, au sosit joi în Tanzania, urmând ca vineri să fie primit de şeful statului, Samia Suluhu Hassan. Pe Aeroportul Internaţional ”Julius Nyerere”, Klaus Iohannis a fost primit de Ministrul Resurselor Naturale şi Turismului, Angellah Kairuki.

Pe Aeroportul Internaţional ”Julius Nyerere”, Klaus Iohannis a fost primit de Ministrul Resurselor Naturale şi Turismului, Angellah Kairuki.

”Scopul” vizitei este (turismul și relaxarea n.r.) de a atrage mai multe investiţii şi de a atrage mai mulţi turişti din România, notează MAE tanzanian.

În plus, în cadrul dialogului oficial care va avea loc în 17 noiembrie, cei doi preşedinţi vor discuta despre cea mai bună modalitate de promovare şi consolidare a cooperării înt domeniile educaţiei, sănătăţii, agriculturii, energiei şi mineralelor.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, se află în țara noastră într-o vizită de stat în perioada 16-19 noiembrie 2023, la invitația președintelui Republicii Unite Tanzania, Dr. Samia Suluhu Hassan. La sosirea pe aeroportul internațional Julius Neyerere, el a fost primit de ministrul Resurselor Naturale și al Turismului, Angellah Kairuki”, a precizat președinta Tanzaniei, într-o postare publicată pe contul său de X/Twitter.

În plus, în cadrul dialogului oficial care va avea loc în 17 noiembrie, cei doi preşedinţi vor discuta despre cea mai bună modalitate de promovare şi consolidare a cooperării înt domeniile educaţiei, sănătăţii, agriculturii, energiei şi mineralelor.” (Vrăjeală n.r.)

Următoarele etape ale turneului african al lui Iohannis includ vizita de stat în Republica Cabo Verde şi vizita oficială în Senegal.

Conform Administraţiei prezidenţiale, vizitele preşedintelui României în Africa reprezintă primul demers politico-diplomatic la acest nivel din ultimii 30 de ani şi vizează relansarea relaţiilor României cu continentul african.

Înainte de a părăsi ţara pe 19 noiembrie peşedintele României va merge la Zanzibar, unde va discuta cu preşedintele Dr. Hussein Ali Mwinyi şi va vizita oraşul vechi – Stone Town – care este una dintre cele mai mari atracţii turistice din lume, subliniază ministerul.

Înainte de a ajunge în Tanzania, turiștii Klaus și Carmen Iohannis, au fost în Kenya, unde miercuri în a doua zi a turneului de zece zile în Africa, a fost în safari, împreună cu Carmen Iohannis.

”Președintele” și consoarta, și-au început turneul de lux în Africa marți, prima oprire fiind Kenya, unde Klaus și Carmen Iohannis au fost primiți de către președintele William Ruto la State House Nairobi.

Miercuri, în programul oficial publicat de Administrația prezidențială nu apărea niciun eveniment, însă Kenya Wildlife Service a publicat pe rețelele sociale fotografii cu Klaus și Carmen Iohannis în safari.

Joi, cei doi au vizitat un liceu de fete din Nairobi, unde au asistat și la un dans tradițional, iar prima doamnă a fost invitată și ea să se alăture.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecării în vacanța din Dubai, a promulgat noua Lege a pensiilor

Turistul Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecăr…