Acasă Actualitate Enel explică factura de peste 6.000 de lei la energie primită de Șora, ca fiind regularizare a consumului înregistrat în perioada octombrie 2020 – august 2022

Enel explică factura de peste 6.000 de lei la energie primită de Șora, ca fiind regularizare a consumului înregistrat în perioada octombrie 2020 – august 2022

0
0
455

După ce în urmă cu câteva zile, țuțerul lui Ana Pauker, ”filozoful” Mihai Șora a povestit, pe Facebook, că a primit o factură de peste 6.000 de lei la energie electrică după ce a făcut ”pișu și kk” cu lumina aprinsă, compania Enel a transmis un punct de vedere în care explică ce a dus la această situație.

Un bec mititeluț, la masa de scris: „economic“ i se spune.
Un frigider A+++, Zanussi, și el mititel (cel mai scund din comerț).
Un laptop HP (care stă să-și dea obștescul sfârșit, dar care nu a fost vreodată, în lunga lui viață, energivor).
O tabletă cu măr.
Un telefon mobil.
O mașină de spălat rufe (de care nu abuzăm, fiind – de la natură – mai sobri și curăței).
Atât.
NU televizor.
NU aer condiționat.
NU mașină de cafea
NU alte electrocasnice (cum ar fi mașina de tocat firul de leuștean în patru).
Din când în când, recunosc, un pipi/kk scurt la baie, cu becul aprins.
𝟔.𝟎𝟗𝟔,𝟗𝟗 lei (șase mii nouăzeci și șase și nouăzeci și nouă centime) de plată la ENEL – factura cu ID 42005859787.
Data scadentă: 28.09.2022.
Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant.
Cum să fac?” scria bătrânul securist, pe pagina de facebook.

De obicei, dacă nu te numești Șora și nu ai șezut la masă cu Pauker, Enelul ca orice multinațională cu greutate, nu vine să-ți facă servita pe pagina de facebook, în cazul țuțerului, s-a întâmplat.

Dar totuși, ce spune compania Enel despre factura lui Mihai Șora:

Șora spune că ultima sa factură la ENEL, scadentă la 28 septembrie, este de 6.096,99 de lei, deși folosește puține aparate care să consume energie.

Potrivit companiei, Enel Energie Muntenia a emis pe numele lui Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada octombrie 2020 – august 2022, când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință:

Enel Energie Muntenia a emis pe numele domnului Mihai Șora o factură de regularizare care reflectă consumul real înregistrat în perioada respectivă (octombrie 2020 – august 2022), când nu s-au putut efectua citiri de contor, din cauza lipsei de acces în locuință (unde este amplasat acesta). Asigurăm toți clienții că verificăm modul de facturare și îl adaptăm continuu, astfel încât el să reflecte corect modificările legislative numeroase și la intervale scurte de timp în domeniul energiei. De asemenea, îndrumăm clienții să transmită lunar indexul lor de consum de energie și să asigure accesul la contor pentru citire, astfel încât facturarea să reflecte consumul lor real.”, este comunicatul transmis de Enel.

Care e vina Enel în acest caz? Că nu l-a regularizat pe ”filozof” cel puțin trimestrial și că l-a lăsat să zburde slobod la ”pișu și kk” fără să-l întrebe de sănătate timp de doi ani. Care e vina ”filozofului”…că nu a învățat să își dea index-ul ca majoritatea consumatorilor și că prin delăsare, dezinteres sau aroganță, a considerat timp de 2 ani, că toată acea energie electrică, cumva i se cuvine.

Într-o situați similară, s-ar mai putea afla și hashtagistul actoraș, protestatar rezist, Marius Manole, care tocmai ce a primit o factură de 7.518,13 Roni.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Camera Deputaţilor, a adoptat proiectul care interzice vânzarea băuturilor energizante către minori, amenzi de până la 30.000 de lei pentru comercianți

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul care interzice vânzarea băuturilor energizante cătr…