Acasă Actualitate Exact ca la Parascheva când doar ieșenii aveau acces, pelerinajul de la Sf. Dumitru, organizat doar pentru bucureșteni

Exact ca la Parascheva când doar ieșenii aveau acces, pelerinajul de la Sf. Dumitru, organizat doar pentru bucureșteni

0
0
346

Pelerinajul de Sfântul Dumitru din Capitală va avea loc timp de trei zile, între 25 și 27 octombrie, iar accesul va fi permis doar persoanelor care locuiesc în București, potrivit protocolului încheiat de PMB cu Patriarhia Română. Anunțul vine chiar în ziua în care Bucureștiul a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID, respectiv 804.

Documentul a fost semnat miercuri de Gabriela Firea și prevede că evenimentul religios va avea loc în zilele de duminică, luni și marți, între 7.00 și 23.00, în zona Catedralei de pe dealul Mitropoliei. Autoritățile estimează că vor fi și 500 de persoane la un moment dat.

Ce prevede protocolul dintre Primăria Capitalei și BOR La pelerinaj pot participa doar cei care au reședința în București, iar pentru a avea control asupra acestui lucru, vor exista puncte de verificare în zonele de acces. De asemenea, participanții trebuie să păstreze distanța de cel puțin 1,5 metri, motiv pentru care vor fi făcute marcaje în rândurile de așteptare.

Poliția Locală va interzice staționarea mașinilor pe Dealul Mitropoliei, pe ambele sensuri de circulație și pe platoul de la baza aleii Dealului Mitropoliei începând de sâmbătă, de la ora 16.00, iar de duminică după-amiază și până la finalizarea pelerinajului, mașinile nu vor mai avea acces pe bd. Regina Maria și pe strada 11 iunie.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din „Dosarul 2 Mai”, cu problemuțe la mansardă, care striga victimele în sală, va fi mutată la Judecătoria Constanța

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din …