Acasă Actualitate Haos, brambureală, incertitudine și bătaie de joc înainte de începerea anului școlar

Haos, brambureală, incertitudine și bătaie de joc înainte de începerea anului școlar

0
0
741

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat duminică, într-o conferință de presă, că în acest moment în care elevii revin la școală în plină pandemie de coronavirus, doi secretari de stat din minister se află „în concediu de odihnă” pentru a desfășura „alte activitati având în vedere că suntem în campanie electorală”.

Cei doi sunt:

Secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar, Luminița Barcari. Ea este candidat PNL la președinția Consiliului Județean Ialomița.

Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și Proiecte europene: Lucian Dragoș Rădulescu. El este candidat PMP la primăria Ploiești.

Secretarul de stat pentru invatamantul preuniversitar dar si un alt secretar de stat din Ministerul Educației si-au luat concediu de odihna pentru a putea desfasura alte activitati avand in vedere ca suntem in campanie electorala. Este vorba de dna Luminita Varcari si dl Radulescu Dragos”, a declarat Monica Anisie.

Cam așa se tranzacționează interesul electoral, în detrimentul copiilor! Și totuși…doamna Anisie, de ce ne vorbește așa, precum la oligofreni? Poate pentru că și suntem?

Ministrul a precizat în acest context că „atat eu cat si colegii mei din cadrul ministerului Educației am facut toate eforturile ca anul scolar sa inceapa in cele mai mai bune conditii”. „Suntem o echipa care lucreaza pentru începerea anului scolar. Consider ca toate activitatile au fost realizate pentru deschiderea cursurilor in spatiul scolii”, a mai declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a prezentat duminică seară ultimele noutăți legate de începerea anului școlar, după o videoconferință cu inspectorii școlari generali din țară.

Potrivit ministrului nicio unitate de învățământ din 11 județe nu este în scenariul roșu. Este vorba despre județele Harghita, Caraș-Severin, Hunedoara, Ialomița, Hunedoara, Bihor, Vâlcea, Tulcea, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Covasna și Vaslui.

Ministrul a mai precizat și o modificare a numărului de școli încadrate în cele trei scenarii: 12.423 de școli sunt în Scenariul verde, 4.915 în Scenariul galben și 263 în Scenariul roșu.

Potrivit ministrului Monica Anisie, 106 cadre didactice sunt spitalizate, 293 sunt în carantină, iar 91 se află în concediu medical.

Totodată, 147 de cadre didactice s-au pensionat.

Citește și: Pe ultima sută de metri, scenariile pentru începerea școlii din Capitală se schimbă

Ce prevăd cele trei scenarii de reluare a școlilor la nivel național:

Scenariul 1 implică participarea zilnică (”față în față”) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

Scenariul 2 presupune participarea zilnică (”față în față”) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3 vizează participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Conform raportării efectuate de inspectoratele școlare județene, Ministerul Educației a anunțat vineri scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ:

– 12.610 de unități de învățământ în Scenariul 1. participarea zilnică (”față în față”) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

– 4.892 de unități de învățământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (”față în față”) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

– 238 de unități de învățământ în Scenariul 3. Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

– 7 unități de învățământ au optat pentru scenarii mixte, adică Scenariul 2 + Scenariul 3. Varianta s-a aprobat avându-se în vedere situațiile specifice în care aceste școli se regăsesc: o parte sunt în curs de reabilitare, iar în altele există cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât se impune învățarea online.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Legea deepfake, amânată în continuare, românii vor putea ”raporta” informaţiile false pe site-ul Ministerului Digitalizării

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Legea deepfake, amânată în continuare,…