Acasă Actualitate Incident feroviar cu cel puțin 4 victime în Galați, o locomotivă a lovit o garnitură de vagoane, chiar în gară, ”Drulău” îi cere demisia lui Grindeanu

Incident feroviar cu cel puțin 4 victime în Galați, o locomotivă a lovit o garnitură de vagoane, chiar în gară, ”Drulău” îi cere demisia lui Grindeanu

0
205

Accident feroviar în gara Galați, sâmbătă seară, în jurul orei 19.30. Un tren de călători care se afla în stație și care urma să plece spre Mărășești a fost lovit de o altă locomotivă. Autoritățile anunță 4 victime.

Un accident feroviar a avut loc, sâmbătă seara, în Gara CFR Galaţi, iar patru persoane au fost rănite, doi călători şi doi angajaţi ai CFR, a transmis ISU Galaţi. Cele patru persoane rănite au fost transportate la spital, după intervenţia echipelor de descarcerare. Una dintre persoane a decedat, a anunţat CFR Călători. Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a solicitat verificări şi măsuri rapide din partea CFR Călători, în urma accidentului produs în Gara Galaţi. El a adăugat că a cerut şi reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă, începând cu luna aprilie. Acesta a transmis condoleanţe familiei îndoliate şi a precizat că doreşte ca ”standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”. CFR Călători a precizat, că în staţia Galaţi, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon.

În momente de grea încercare, niciun cuvânt nu poate alina pierderea persoanei dragi, suferinţa şi durerea. În urma accidentului feroviar din Galaţi în care conductorul trenului R7576 şi-a pierdut viaţa, transmit sincere condoleanţe familiei îndurerate. Ca ministru al Transporturilor, am decis o serie de măsuri menite să crească nivelul de siguranţă al călătorilor, dar şi al personalului CFR Călători. De asemenea, vreau ca standardele tehnice în sistemul feroviar să fie asigurate mereu la cei mai buni parametri pentru ca asemenea tragedii să nu se mai repete”, a scris Grindeanu, sâmbătă seara pe Facebook.

Urmare accidentului feroviar care s-a produs în această seară, în staţia Galaţi, CFR Calatori anunţă cu regret că doamna conductor a trenului R 7576, a decedat la spital. Iniţial a fost stabilizată pe peron şi în drum spre spital de către serviciul Ambulanţă ajuns la faţa locului, dar un nou stop cardio respirator survenit la spital, i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanţe şi va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, a transmis compania, într-o informare de presă.

Am cerut celor de la CFR Călători să acorde sprijin echipajelor ISU care intervin şi acordă celor răniţi. În plus, am solicitat companiei să comunice rapid informaţiile relevante opiniei publice. Urmează o anchetă privind acest accident feroviar. I-am cerut directorului general al CFR Călători să prezinte urgent explicaţii şi să vină cu soluţii pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, a afirmat Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor.

El a adăugat că, în contextul în care este al doilea accident feroviar produs, într-un timp foarte scurt, a decis să solicite ”CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz”.

De altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie. În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranţa călătorilor!”, a completat Sorin Grindeanu, într-o postare făcută pe Facebook.

CFR Călători a precizat că în staţia Galaţi, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relaţia Galaţi Mărăşeşti a fost tamponat primul vagon. Totodată au fost avariate locomotiva şi vagonul. Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la faţa locului, mai spune sursa citată.

Potrivit IPJ Galaţi accidentul s-ar fi produs după ce locomotivei care făcea manevre i s-a defectat sistemul de frânare şi a intrat în vagonul de călători al unui tren care circula pe ruta Galaţi Buzău.

Accidentul s-a produs pe linia 4 a gării din Galaţi şi în urma sa au rezultat patru victime, dintre care doi sunt călători şi doi sunt angajaţi ai CFR. Printre victime se află o femeie care a intrat în stop cardio respirator, un bărbat rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei.

La faţa locului intervin echipaje de la SMURD, Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi Poliţia Transporturi Galaţi.

Potrivit ISU Galati, o locomotivă care făcea manevre a lovit un vagon de călători care era staţionat, in gară, dar în care se aflau călâtori. Conform sursei citaate, în urma impactului au fost rănite patru persoane, din care una este în stop cardio-respirator şi o alta este încarcerată.

Se cere demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de ministru al Transporturilor după încă un accident pe calea ferată. Sâmbătă seară, la Galaţi, o locomotivă a lovit un tren personal aflat în gară.

Femeia a intrat a treia oară în stop cardiorespirator, se fac manevre de resuscitare de către personalul medical din UPU Galați„, a transmis Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi.

Ulterior, Spitalul Judeţean de Urgenţă a confirmat că femeia a murit, după ce a intrat de 5 ori în stop cardio-respirator.

Catastrofă feroviară după catastrofă feroviară, iar Sorin Grindeanu nu e de găsit nicăieri. În seara aceasta a avut loc un accident la Galați, soldat cu mai multe persoane rănite. Acum nici două săptămâni, autoritățile mințeau în primă fază după accidentul feroviar din Teleorman. Nici atunci nu știa nimeni unde e Grindeanu.Îi cer urgent să iasă public cu explicații și să prezinte românilor ce măsuri ia pentru siguranța din transportul feroviar.

Lipsa de asumare și preocupare a lui Sorin Grindeanu a adus sistemul feroviar într-o stare gravă, care pune în pericol vieți omenești. Grindeanu nu e în stare să fie ministru, trebuie demis urgent ca să evităm alte catastrofe în viitor”, a transmis Cătălin Drulă, preşedintele USR, într-un comunicat.

Sorin Grindeanu anunţă ce a decis. Nimic despre demisie

„În urma incidentului din această seară din Gara Galați, până la clarificarea cauzelor producerii acestuia și, având în vedere că este al doilea accident feroviar produs într-un timp foarte scurt, am decis următoarele:

– să solicit CFR Călători să demareze urgent o verificare tehnică a materialului rulant feroviar aflat în uz.

– de altfel, în urma incidentului de la Teleorman, am dispus reexaminarea tuturor mecanicilor de locomotivă începând cu luna aprilie.

În calitate de ministru al Transporturilor al Infrastructurii consider că prioritatea CFR Călători este, în primul rând, siguranța călătorilor!”, a scris Sorin Grindeanu pe Facebook.

La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19,19, la Gara CFR Galaţi a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare şi a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinaţia Galaţi – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio-respirator şi un bărbat care a rămas încarcerat, precum şi şeful de tren şi mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galaţi şi poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi„, transmise Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Cele 4 persoane rănite au fost transportate la UPU Galați. Persoana aflata in stop cardio respirator a fost resuscitată iar în acest moment se afla la terapie intensivă„, a mai spus ISU.

Mecanicul de locomotivă are vârsta de 50 ani, cu o vechime în conducerea trenurilor de călători de peste 15 ani.

CFR Călători informează că în această seară, 25 martie 2023, în stația Galați, la cuplarea locomotivei la garnitură pentru formarea trenului Regio 7576 în relația Galați – Mărășești a fost tamponat primul vagon.

Din primele informații, în urma impactului, au fost rănite patru persoane: mecanicul, conductorul, șeful de tren și un călător. Au fost solicitate serviciul de Ambulanță, răniții fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Totodată au fost avariate locomotiva și vagonul.

Cauzele care au generat acest accident vor fi stabilite de echipa de cercetare aflată la fața locului”.

Echipele de intervenție se află la fața locului. Polițiștii și reprezentanții CFR vor face o anchetă.

Gina Basoc, şefa de tren, în vârstă de 52 de ani, a murit în urma accidentului de sâmbătă seară. Aceasta a făcut stop cardio-respirator în urma accidentului, dar a fost stabilizată de echipele medicale şi transportată la Terapie Intensivă. Conform celor transmise de Spitalul Judeţean Galaţi, însă, femeia a mai făcut alte 4 stopuri cardio-respiratorii şi, din nefericire, a murit.

Urmare a accidentului feroviar care s-a produs în această seară în stația Galați, CFR Calatori anunță cu regret că doamna conductor a trenului R 7576 a decedat la spital. Inițial a fost stabilizată pe peron și în drum spre spital de către serviciul Ambulanță ajuns la fața locului, dar un nou stop cardio-respirator survenit la spital i-a fost fatal. CFR Călători prezintă condoleanțe și va acorda întregul sprijin familiei îndoliate”, se arată într-un comunicat al companiei.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Profesorii, trădați de liderii de sindicat la întâlnirea cu meditatorul Iohannis, ”Acordul” huiduit: ”Nu plecăm, nu cedăm”

Profesorii au fost trădați de liderii de sindicat, Hăncescu, Hadăr și Nistor, la întâlnire…