Acasă Actualitate Iohannis în conferința de ieri de la Cotroceni, a transmis informații eronate cu privire la începerea școlii

Iohannis în conferința de ieri de la Cotroceni, a transmis informații eronate cu privire la începerea școlii

0
604

Nu e prima dată când președintele Klaus Iohannis a ieșit și a furnizat presei și populație României, informații false, eronate…s-a mai întâmplat și atunci când a ieșit și ne-a spus în Aprilie, tot de la Cotroceni, în timpul stării de urgență, că vârstnicii de peste 65 de ani, nu mai au voie să iasă deloc din casă, atunci când de fapt exista un interval orar bine stabilit pentru aceștia.

Și pe care logică și de bun simț, dacă atunci și acum, președintelui i-au fost furnizate informații eronate, iar acesta le-a furnizat imediat ocoș spre populație, de câte ori a mai făcut-o?

În fond e guvernul lui, ar trebui să și-l asume. Lanțul slăbiciunilor funcționează din plin, guvern incompetent, președinte ocoș și iresponsabil, populație dezinformată și în degringoladă.

Ce ar trebui să facem noi acum cu ”scuzele” președintelui, unde ar trebui să le încadrăm, cu ce ne mai ajută? Actualele ”autorități”, tot incompetente rămân!

Președintele ne-a ”educat” în ultimii 6 ani, că PSD este vinovat pentru tot ce se întâmplă rău în țara asta, dar  pentru aceste erori, fake news-uri și dezinformări, cine plătește, cine e de vină? Tot PSD?

Dar totuși, ce ne transmite Administrația Prezidențială:

În informațiile transmise de către Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, arată un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Preşedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprîncu, nu are de fapt coronavirus

Preşedintele Biroului Electoral al Sectorului 1, Nicolae Sprîncu, cum s-a infectat ieri su…