Acasă Actualitate Ionel Arsene s-a predat în Italia, președintele Consiliului Judetean Neamț a fugit din țară înainte de condamnarea definitivă, extrădarea incertă

Ionel Arsene s-a predat în Italia, președintele Consiliului Judetean Neamț a fugit din țară înainte de condamnarea definitivă, extrădarea incertă

0
115

Ionel Arsene, fostul președinte al Consiliului Județean Neamț, dat în urmărire internațională în urmă cu două săptămâni, s-a predat autorităților din Italia și a fost reținut în Bari.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene, dat în urmărire după ce a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, s-ar fi predat în Italia.

Surse citate de mai multe televiziuni și site-uri de știri susțin, că Arsene a fost reţinut în Bari. El s-a dus la poliție însoțit de avocați. Arsene ar avea reședință în Brescia și ar deține chiar și cetățenie italiană, ceea ce ar putea încurca extrădarea sa în România.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ a fost condamnat la şase ani şi opt luni de închisoare cu executare pe 10 martie, în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. Arsene nu a fost găsit la adresele cunoscute, fiind dat în urmărire. El plecase din România în Italia aproximativ cu o săptămână înainte de verdictul final.

Prefectul judeţului Neamţ, Adrian Niţă, a semnat, în 16 martie, ordinul privind încetarea mandatului de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ al lui Ionel Arsene.

Ionel Arsene era dat în urmărire internațională încă de pe 11 martie. Surse din anchetă spun că fostul șef al PSD Neamț a mers împreună cu avocații săi poliției din Bari și s-a predat. Între timp, Arsene a și fost reținut.

Urmează ca autoritățile din Italia să înceapă procedura de predare a condamnatului care va dura, cel mai probabil, câteva zile.

Ionel Arsene a fost condamnat la 6 ani și opt luni, la finalului unui process de peste 5 ani, pentru două fapte de trafic de influență, luare și dare de mită.

Arsene a fost judecat pentru că, în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența la nivelul conducerii ANI.

Ionel Arsene ar fi fost reținut la Bari. Acesta nu are cetățenie italiană, dar are rezidență în acestă țară.

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat vineri, 10 martie, la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare de Curtea de Apel Brașov într-un dosar de corupție. Sentința este definitivă. Baronul PSD ar fi fugit din țară înainte de pronunțarea deciziei și s-ar afla în Italia.

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț, începând din 2013. Ionel Arsene este unul dintre baronii locali ai PSD și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

În primă instanță, Ionel Arsene primise o pedeapsă la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Profesorii, trădați de liderii de sindicat la întâlnirea cu meditatorul Iohannis, ”Acordul” huiduit: ”Nu plecăm, nu cedăm”

Profesorii au fost trădați de liderii de sindicat, Hăncescu, Hadăr și Nistor, la întâlnire…