Acasă Actualitate Klaus Iohannis, turneu în Coreea de Sud, este însoțit de mai mulți miniștri, ca să nu fie deranjat, turisul de lux a plecat cu un avion separat

Klaus Iohannis, turneu în Coreea de Sud, este însoțit de mai mulți miniștri, ca să nu fie deranjat, turisul de lux a plecat cu un avion separat

0
0
442

Klaus Iohannis începe luni, pe 22 aprilie, turneul în Coreea de Sud. Șeful statului este însoțit de mai mulți miniștri în vizita sa la Seul. Klaus Iohannis, turneu în Coreea de Sud, este însoțit de mai mulți miniștri, ca să nu fie deranjat, turisul de lux a plecat cu un avion separat.

Klaus Iohannis a plecat în Coreea de Sud, acolo unde va avea un turneu. Vizita va începe cu o ceremonie de depunere de coroane de flori la Cimitirul Național din Seul, urmând mai apoi un tur informativ în Zona Demilitarizată.

Turistul de lux este însoțit de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja şi şeful DSU, Raed Arafat.

Iohannis nu a vrut să-i ia pe aceștia în avionul cu care a plecat el, astfel că statul român a trebuit să pună la dispoziție un al doilea avion, care să-i ducă pe cei din urmă la Seul. Astfel, se va plăti dublu din banii românilor, pentru ca aceștia să ajungă cu două aeronave separate, doar pentru că Iohannis nu a vrut să plece în același avion cu restul delegației.

”Republica Coreea este prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008.

Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum și multitudinea domeniilor în care există potențial și interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România și Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani.

În acest context, va fi adoptată la cel mai înalt nivel „Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, un document care va stabili direcțiile principale de cooperare vizate de ambele părți pentru următorii 10 ani”, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

„Republica Coreea este prima țară din regiunea Asia-Pacific cu care România a ridicat relațiile la nivel de Parteneriat Strategic, semnat în 2008. Intensificarea contactelor politico-diplomatice dintre cele două state, trendul pozitiv al schimburilor comerciale bilaterale, precum și multitudinea domeniilor în care există potențial și interes reciproc de colaborare reprezintă principalele premise care fundamentează decizia de a consolida Parteneriatul Strategic dintre România și Republica Coreea, cu prilejul vizitei oficiale la Seoul, prima la nivel de șef de stat din ultimii 16 ani.

În acest context, va fi adoptată la cel mai înalt nivel ”Declarația Comună privind consolidarea Parteneriatului Strategic România – Republica Coreea”, un document care va stabili direcțiile principale de cooperare vizate de ambele părți pentru următorii 10 ani”, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială.

Administrația Prezidențială transmite că vizita în Coreea de Sud va debuta luni, cu ceremonia depunerii unei coroane de flori la Cimitirul Național din Seoul și un tur informativ al Panmunjom (Joint Security Area) din Zona Demilitarizată.

Marți, Klaus Iohannis va fi primit de Președintele Yoon Suk Yeol.

„Consultările politice dintre cei doi șefi de stat vor viza teme privind consolidarea Parteneriatului Strategic, cooperarea politico-diplomatică și în domeniul apărării, principalele provocări din plan regional și global, precum și impulsionarea ariilor sectoriale, cu accent pe intensificarea comerțului și a investițiilor în domeniul energiei verzi și nucleare, al noilor tehnologii, IT&C, al mediului și gestionării schimbărilor climatice, în cel al infrastructurii, al sănătății, al educației sau alte noi domenii. Va fi evidențiată și legătura specială pe care schimburile interumane și culturale, care se bucură de o creștere remarcabilă în ultimii ani, o reprezintă pentru cele două state”, se mai arată în comunicatul de presă.

În prezența celor doi șefi de stat vor fi semnate o serie de documente relevante pentru consolidarea relației bilaterale, vizând apărarea, energia nucleară, investițiile și comerțul exterior, cooperarea în situații de urgență și managementul dezastrelor, cooperarea în domeniile culturii, mass-media, tineretului și sportului.

Din delegația oficială care îl însoțește pe Președintele Statului Eșuat la Seoul fac parte și membri ai Guvernului României, ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, și secretarul de stat, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

În cadrul vizitei oficiale în Republica Coreea, Președintele României va avea o întrevedere cu prim-ministrul Han Duck-soo, prilej pentru a puncta principalele obiective ale relației economice bilaterale și pentru a evalua rezultatele celui de-al X-lea Comitet Mixt pentru Cooperare Industrială (Seoul, 25 martie 2024).

Miercuri, Klaus Iohannis va vizita Complexul de producție Doosan Enerbility, Changwon (Busan), unde va avea o serie de discuții cu principalii factori de conducere referitoare la noile provocări și oportunități în domeniul energiei regenerabile și al reactoarelor modulare mici (SMR).

Cu prilejul vizitei oficiale în Republica Coreea, președintele României va avea întâlniri cu reprezentanți ai comunității românești și ai mediului de afaceri și va vizita expoziția de artă tradițională românească „Insight Romania”.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După circul cu icoane din Parlamentul European, Șoșoacă mustrată de fețe bisericești: ”Folosite în mod nepotrivit, aceste elemente sacre devin simple piese de teatru”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După circul cu icoane din Parlamentul …