Acasă Actualitate Legea carantinării şi izolării a fost promulgată de către Klaus Iohannis

Legea carantinării şi izolării a fost promulgată de către Klaus Iohannis

0
0
1,142

De data aceasta nu a mai fost nevoie să o citească până o înțelege și nici să o caute să vadă dacă are dosar cu șină sau nu, a promulgat-o fără să o citească și fără să o înțeleagă.

Legea carantinei şi izolării a fost publicată, astăzi, în Monitorul Oficial şi intră în vigoare marţi.

Potrivit actului normativ, carantina se va face la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau într-un spaţiu desemnat de autorităţi. Vor fi supuse acestei decizii persoanele care sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat sau cei care au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată a fi infectată cu o boală infecto-contagioasă.
În privinţa izolării, aceasta poate fi dispusă pe durată limitată, în mod nedisciminatoriu şi proporţional cu situaţia care o determină.
Izolarea se instituie pentru persoanele bolnave cu semne şi simptome sugestive, precum şi pentru cei care sunt doar purtători ai agentului înalt patogen.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi Legea carantinării şi izolării. Documentul a fost adoptat joi de Senat, după mai multe zile de dezbateri şi amânări.
Potrivit actului normativ, carantina se va face la domiciliul persoanei, la o locaţie declarată de aceasta sau într-un spaţiu desemnat de autorităţi. Vor fi supuse acestei decizii persoanele care sosesc din zone în care riscul epidemiologic este ridicat, sau cei care au intrat în contact direct cu cel puţin o persoană confirmată a fi infectată cu o boală infectocontagioasă.

În privinţa izolării, aceasta poate fi dispusă pe durată limitată, în mod nediscriminatoriu şi proporţional cu situaţia de fapt care o determină. Ea se instituie pentru persoanele cu semne şi simptome sugestive, precum şi pentru cei care sunt doar purtători ai agentului înalt patogen.

Legea va intra în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Legea deepfake, amânată în continuare, românii vor putea ”raporta” informaţiile false pe site-ul Ministerului Digitalizării

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Legea deepfake, amânată în continuare,…