Acasă Actualitate Lidl va închide magazinele mai devreme pentru a face economie la curent, nici încărcarea gratuită a mașinii electrice în parcarea Lidl nu va mai fi posibilă

Lidl va închide magazinele mai devreme pentru a face economie la curent, nici încărcarea gratuită a mașinii electrice în parcarea Lidl nu va mai fi posibilă

0
161

Hipermarketurile din România, iau primele măsuri in ”criza energiei”. Lidl este primul care anunţă că va închide magazinele mai devreme pentru a face economii, programul se modifică cu 2 ore. Mai mult, Ikea, Kaufland si Lidl şi-au închis parcurile de încărcare gratis pentru maşinile electrice.

Magazinele LIDL vor fi deschise cu 30 de minute mai târziu față de programul actual, și se vor închide cu o oră mai devreme, cel puțin de luni până vineri, pentru ca în weekend să se deschidă cu 30 de minute mai târziu și să fie închise cu 2 ore mai devreme decât în acest moment.

Program Lidl. Toate magazinele vor avea același orar, după cum urmează:

LIDL anunță că magazinele care au deja programe de funcționare cu ore de lucru reduse, vor rămâne la același program în continuare, astfel că în cazul lor clienții nu trebuie să își facă griji că vor interveni modificări.

Cel mai mare lanț de magazine din România după cifra de afaceri, Lidl, parte a grupului german Schwartz, își modifică programul de luni, 26 septembrie 2022.

Din cauza facturilor și pentru o economie sporită la electricitate, magazinele Lidl vor avea, începând din 26 septembrie 2022, program mai scurt cu o oră. În plus, programul va fi și mai scurt duminica.

Decizia Lidl este atât pentru lanțul de magazine german – pentru a reduce costurile cu energia – cât și pentru a contribui la planul european de reducere a consumului de energie electrică din perioada de vârf de consum.

Noul program al magazinelor Lidl
Prin urmare, de luni, toate magazinele Lidl vor avea același program, conform economica.net:

Luni – Sâmbătă: 07:30 – 21:00

Duminică: 08:00 – 19:00 (cu excepția magazinului Lidl din Medgidia, str. Independentei, Nr. 12, care își păstrează programul actual pentru duminică și va funcționa în intervalul orar 08:00 – 18:00).

În urma adoptării OUG 119/2022, care a intrat în vigoare la 1 septembrie, operatorii lanțurilor de magazine nu mai beneficiază de plafonarea prețului la energie la 1 leu/kW. După 1 septembrie, lanțurile de magazine plătesc prețul pieței. În urma solicitărilor din piață ca marii comercianți de produse alimentare să beneficieze în continuare de plafonarea prețului la energie electrică, parlamentarii ar urma să ia o decizie la dezbaterea care va aproba OUG 119.

Nu mai oferă nici încărcare gratuită pentru mașinile electrice.

În plus, Lidl nu ar mai oferi încărcare electrică gratuită pentru mașini. Astfel, se alătură altor mari centre comerciale, precum Ikea.

Ikea a închis definitiv stațiile de încărcare pentru mașinile electrice din România.

Ikea a închis definitiv încărcarea mașinilor electrice în cele două centre din București pentru că nu era corect ca mașinile să fie încărcate gratuit de către șoferii care nici măcar nu intrau în magazin.

Prețul energiei electrice din ce în ce mai mare și lipsa unei civilizații din partea șoferilor de ride sharing care puneau stăpânire pe stațiile de încărcare fără a lăsa clienții magazinului să beneficieze de încărcarea gratuită.

Oficial stațiile sunt închise pentru 6 luni.

Stațiile de încărcare destinate mașinilor electrice sunt închise temporar pentru clienți începând cu 15/09/2022 pentru maximum 6 luni.

Grija față de mediul înconjurător rămâne în continuare unul dintre angajamentele noastre. În acest moment lucrăm la implementarea unui nou sistem pentru stațiile de încărcare destinate clienților. Îți mulțumim pentru înțelegere!”, au precizat cei de la Ikea.

Conform unor surse internaționale, Lidl oferă încărcare cu 1,49 euro pentru fiecare kw încărcat.

În Germania și supermarket-urile Aldi Süd au renunțat la încărcare gratis a mașinilor electrice pentru că prețul energiei era plătit de toți clienții care în proporție de 95% veneau la cumpărături cu mașini diesel și pe benzină.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

”România Normală” alături de alți lideri europeni, susţine aderarea Ucrainei la NATO, Iohannis: ”Susținem ferm decizia NATO privind aderarea Ucrainei”

”România Normală” alături de alți lideri europeni, susţine aderarea Ucrainei la NATO. Preş…