Acasă Actualitate Ludovic Orban, fostul preşedinte al ”liberalilor, a fost exclus din PNL cu 31 de voturi pentru şi două abţineri

Ludovic Orban, fostul preşedinte al ”liberalilor, a fost exclus din PNL cu 31 de voturi pentru şi două abţineri

1
629

Biroul Executiv al PNL a votat în ședința de vineri, 12 noiembrie, excluderea din partidul a fostului președinte Ludovic Orban.

Orban a fost exclus din formaţiunea politică pe care a condus-o cu 31 de voturi „pentru”, două împotrivă şi două abţineri.

Acesta a fost votul de vineri din Biroul Politic executiv.

Biroul executiv la partidului este format din apropiaţii preşedintelui PNL, Florin Cîţu.

Sunt onorat, demonstrează clar că nu am absolut niciun fel de legătură cu nenorocirile decise de gașca demolatoare pilotată din ce în ce mai vizibil de Klaus Iohannis” a fost prima reacție a lui Ludovic Orban. El a considerat că ”după ce ai construit o casă timp de 31 de ani, vin niște străini și-i dau foc”.

Sunt victima unei echipe demolatoare care a cerut excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că demonstrează clar că nu am nici o legătură cu nenorocirile făcute de Klaus Iohannis și gașca demolatoare care a făcut praf partidul.

Decizia de azi mă face un om liber să îi reprezinte pe oamenii care cred în valorile liberale. Sunt liber să creez o forță politică nouă care să îi reprezinte pe români Sunt liber să construiesc cu toți colegii mei liberali care au onoare o forță care să dea din nou șansa României pentru un proiect național liberal bazat pe valorile creștine” a spus Orban.

Ar trebui să le fie ruşine şi când se plimbă pe stradă, să stea cu ochii în pământ şi sa-şi ceară scuze până la sfârşitul carierei politice care ar putea să fie scurtă pentru minciuna repetată, bătaia de joc. Klaus Iohannis ar trebui să-şi ceară scuze pentru încrederea pe care românii i-au acordat-o.

Această gaşcă demolatoare, pilotată din ce în ce mai vizibil de Klaus Iohannis a făcut praf partidul, a făcut praf democraţia, drepturile şi libertăţile membrilor PNL, care au fost împiedicaţi să îşi exercite dreptul de vot şi coaliţia de guvernare”, a spus Ludovic Orban.

Fostul lider PNL a spus că ”ar trebui să le fie ruşine şi, când merg pe stradă să ţină ochii în pământ, şi să îşi ceară scuze până la finalul cariere politice care ar trebui să fie foarte rapidă, pentru minciuna repetată, pentru bătaia de joc faţă de români”.

”Klaus Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze către cei şase milioane şi jumătate de români cărora le-a înşelat încrederea”, a mai spus Orban, arătând că decizia de astăzi nu a fost o întâmplare.

”Iohannis a intervenit nedemocratic şi neconstituţional pentru a mă schimba din funcţia de preşedinte al PNL, pentru că eu nu aş fi acceptat niciodată o înţelegere cu PSD”, a declarat Ludovic Orban, arătând că aici este vorba de premeditare şi trădarea cetăţenilor români, înşelarea speranţelor şi aşteptărilor celor care au crezut în Klaus Iohannis şi în PNL.

Ludovic Orban a afirmat că astăzi, ”Iohannis şi slugile lui din conducerea PNL, după ce au promis că scapă România de PSD, aduc PSD-ul la putere”.

Nu e o întâmplare, Iohannis a intervenit în mod nedemocratic şi neconstituţional pentru a mă schimba din funcţia de preşedinte PNL pentru că eu nu acceptam o coaliţie cu PSD„, a spus Oban.

Ludovic Orban este de 30 de ani în politică, doar în Partidul Naţional Liberal.

În 1992, Orban s-a înscris în formaţiunea liberală, a fost preşedintele partidului pentru două mandate.

A rezistat la mai multe tentative de schimbare, dar acum, după ce a intrat în război deschis cu preşedintele Klaus Iohannis, care i-a cerut demisia după ce a pierdut alegerile parlamentare de anul acesta, a fost exclus.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Discurs de Ziua Națională a României, de la primul ipocrit al țării, românii ținuți departe de jandarmi

”Președintele” Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 1 decembrie 2021, la Palatul Cotroceni…