Acasă Actualitate MAE a transmis că, cinci persoane de cetăţenie română au fost implicate în accidentul din Ungaria, două dintre victime fiind spitalizate

MAE a transmis că, cinci persoane de cetăţenie română au fost implicate în accidentul din Ungaria, două dintre victime fiind spitalizate

0
0
177

Ministerul Afacerilor Externe, a transmis că cinci persoane de cetăţenie română au fost implicate în accidentul din Ungaria, două dintre victime fiind spitalizate. Unul dintre români a fost deja externat, cel de-al doilea fiind încă sub supravegherea medicilor. De asemenea, MAE a fost informat că persoana decedată nu are cetăţenia română.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că Ambasada României la Budapesta a fost contactată prin intermediul numărului de telefon de urgenţă al misiunii diplomatice de către alţi doi cetăţeni români implicaţi în accidentul rutier produs pe autostrada M1 din Ungaria, între localităţile Tatabanya şi Budapesta. Astfel, potrivit datelor obţinute până la acest moment, în total, cinci cetăţeni români, dintre care unul cu dublă cetăţenie, au fost implicaţi în gravul accident de circulaţie”, a transmis, duminică, MAE, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că două dintre victimele de cetăţenie română au fost sputalizate.

Unul dintre cetăţenii români spitalizaţi a fost deja externat şi se deplasează în România. Celălalt cetăţean român internat primeşte, în continuare, îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol. De asemenea, persoanele în cauză au solicitat sprijinul ambasadei pentru recuperarea bunurilor din autoturismele avariate, aflate în custodia autorităţilor ungare”, a mai precizat ministerul.

În ceea ce priveşte persoana decedată în urma accidentului, MAE informează că autorităţile ungare au precizat că aceasta nu este cetăţean român.

Ambasada României la Budapesta continuă dialogul cu autorităţile locale şi cu familiile cetăţenilor români, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale, transmite MAE.

Un accident grav a avut loc sâmbătă după-amiază pe autostrada M1 din Ungaria, la Mány, când a avut loc o ciocnire în lanţ a peste 40 de vehicule, aproape jumătate dintre ele luând foc. Un bărbat în vârstă de 44 de ani a murit, iar alte 39 de persoane au fost rănite, dintre care două sunt foarte grav, 12 grav şi 25 au răni uşoare, relatează hirado.hu. Încă nu a fost stabilită oficial cauza accidentului, dar vizibilitatea era redusă aproape la zero din cauza unei furtuni de praf.

În urma coliziunii, autostrada M1 arăta ca un platou de filmare a unui film catastrofal, scrie hirado.hu. Tot ce a rămas din maşini sunt resturi complet arse şi distruse. Un camion a strivit mai multe vehicule dedesubt. Comandamentul de poliţie din Budapesta a publicat imagini şocante de pe camera de bord a unei maşini care surprinde momentul în care autoturismele intră în coliziune cu acest camion. Imaginile au fost împărtăşite pe un grup de Facebook de un român din Oradea.

Camera de bord a unui TIR implicat în accidentul în lanț de sâmbătă, pe autostrada M1 din Ungaria, a surprins momentul în care s-a produs carambolul. Din imagini se vede că, deși vizibilitatea era foarte redusă, mașinile circulau cu peste 90 de kilometri pe oră.

Accidentul a avut loc sâmbătă pe autostrada M1, în Herceghalom, la 30 de kilometri de Budapesta, și a fost anunțat prin numărul de urgență în jurul orei locale 14.25.

Camera montată la bordul unui TIR implicat în accident arată că vehiculul, care mergea cu 90 km/h, a fost depășit de două autoturisme, deși vizibilitatea era foarte scăzută, din cauza unei furtuni de praf care a traversat zona autostrăzii.

La doar câteva secunde după această secvență, în fața TIR-ului apar brusc, din perdeaua de praf, mai multe mașini deja lovite în carambol, însă șoferul nu mai are timp de reacție și intră și el în mormanul de autovehicule deja avariate.

Cel puțin 26 de persoane au fost rănite în urma carambolului, iar 6 sunt în stare gravă.

În timp ce îndepărtau vehiculele avariate în carambol, echipele de intervenție au găsit trupul unei victime complet arse, prins sub rămășițele unei mașini, potrivi poliției ungare.

Ministerul român de Externe a anunțat sâmbătă seară că printre victimele accidentului se numără și trei cetățeni români, dintre care unul în stare gravă.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecării în vacanța din Dubai, a promulgat noua Lege a pensiilor

Turistul Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecăr…