Acasă Actualitate Minerii amenință guvernul neo marxist liberal: ”Venim la București”

Minerii amenință guvernul neo marxist liberal: ”Venim la București”

0
1
5,858

Minerii din valea Jiului, revoltați, supărați și întărâtați de neseriozitatea, indiferența actualului guvern de a le asculta, rezolva și administra revendicările justificate de altfel, amenință că vor veni la București cu miile.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, îi trimite pe mineri la muncă, în așteptarea că Guvernul din care face parte le va livra salariile pentru care ortacii au muncit. Popescu a precizat, la Antena 3, că minerii vor primi doar salariile, nu și sporurile și tichetele cerute de oameni.

Vineri am avut întâlnire cu liderii de sindicat de la cele 4 mine. Vineri seara am dat OUG, ceea ce înseamnă că timp de 3 luni de zile le vor fi plătite salariile. Ei vor primii banii de la Fondul de garantare pentru plata creanțelor salariale săptămâna viitoare, miercuri, probabil. Dar, ei trebuie să înțeleagă că CEH este în insolvență, trebuie să returneze niște bani primiți ca ajutor de stat. Trebuie făcută o reorganizare, cu două companii, una trecută la administrația locală.

Nu vreau să ridic nivelul de așteptări și să spun când intră banii. Eu sper să primească banii mai devreme de data de 26 februarie. Să aibă încredere, să nu își mai pună în pericol sănătatea în subteran, să se ducă acasă la familii, să înceapă să extragă cărbune, pentru că Termocentrala Mintia nu mai funcționează, nu mai livrează energie termică și electrică.

O să își primească salariile, nu sporurile. Sindicatele au dat în judecată pentru tichete CEH, acolo există un litigiu pe rol. Își vor încasa toate drepturile de natură salarială. ”, a spus Virgil Popescu.

De marți, aproape 60 de mineri se află în subteranul minei din Lupeni și refuză să iasă până nu li se plătesc salariile restante.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Karner condiționează, Schengen cu porția de la austrieci, o posibilă ”flexibilizare” pe aerian pentru România, din primăvară, Ciolacu: ”Am spart gheaţa”

Marcel Ciolacu anunță faptul că Austria și-a flexibilizat poziția în legătură cu intrarea …