Acasă Actualitate Minerii care s-au blocat în subteran la mina Lupeni, amenință că intră în greva foamei

Minerii care s-au blocat în subteran la mina Lupeni, amenință că intră în greva foamei

0
57

Mai mulți mineri care s-au blocat în subteran la mina Lupeni, au anunțat că sunt dispuşi să intre în greva foamei, dacă revendicările lor nu vor fi soluţionate prin negocieri între liderii sindicali şi administraţia Complexului Energetic Hunedoara. O nouă rundă de negocieri este programată să aibă loc luni la București, la Ministerul Energiei şi la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Am discutat cu colegii mei care se află în subteran şi mi-au transmis că cel puţin 10 dintre ei sunt dispuşi să intre în greva foamei, de luni, dacă revendicările lor nu vor fi rezolvate. Oamenii cer plata integrală a salariilor pe luna ianuarie şi restanţele la tichetele de masă şi transport, acestea fiind întârziate de 10 luni de zile„, a declarat duminică preşedintele executiv al Sindicatului Muntele, Alin Sîn.

Minerii amenință cu greva foamei. Suma necesară pentru plata la zi a restanțelor băneşti – salarii, tichete de masă şi transportul la locul de muncă – este de circa 18 milioane de lei, potrivit aprecierilor făcute de directorul general al CEH, Samuel Dioane.

Minerii de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, au continuat duminică, pentru a cincea zi consecutiv, protestele începute din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Polițiștii încep mâine renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile locale care au avut loc anul trecut

Polițiștii încep mâine renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile local…