Acasă Actualitate Moțiunea simplă împotriva ministrului educației a trecut

Moțiunea simplă împotriva ministrului educației a trecut

0
0
863

Așa, moțiunea simplă împotriva ministrului educației Anisie a trecut! A trecut și cea împotriva ministrului de finanțe, Cîțu…și cea împotriva ministrului de interne, Vela, așa și…atâta tot? Remanieri nu avem, Orban merge înainte precum rușii, cei de care e foarte obsedat șeful lui suprem! Totul e bun și frumos, miniștri competenți și performanți, dar noi ne afundăm zilnic în nisipurile mișcătoare unde nația română s-a lăsat sedusă și atrasă de către PNL cu vorbe dulci și promisiuni nesustenabile! Pentru că de dreapta, nu-i așa!?

Camera Deputaților a adoptat moțiunea simplă împotriva ministrului Educației, Monica Anisie. Documentul intitulat „Pas cu pas am ajuns în colaps educațional – PNL a creat România NeEducată” a fost adoptat cu 172 voturi pentru, 90 împotrivă și 47 de abțineri.

Ministrul Educației s-a apărat în fața atacurilor Opoziției și a susținut că nu poate fi acuzată pentru slaba pregătire a sistemului de învățământ.

Stimați parlamentari, în ceea ce privește continuarea procesului de educație, deciziile pe care le-am luat au fost întotdeauna în concordanță cu situația epidemiologică. Pornind de la realitățile sistemului, un sistem care nu a fost pregătit pentru trecerea imediată la învățarea online, lucru pentru care nu voi arăta cu degetul în urmă, dar pentru care nici nu pot fi acuzată, a fost reacția Monicăi Anisie.

Această moțiune este o mică parte a răspunsului nostru la nepăsarea și incompetența dovedite pas cu pas de ministrul Educației și Cercetării de la preluarea mandatului, culminând cu perioada coronacrizei. Este o mică parte a învățământului preuniversitar. Nu vrem să detaliem incompetența de care ministrul Educației a dat dovadă în ceea ce privește învățământul universitar sau cercetarea. Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educație. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moțiune trece”, se arăta în textul documentului.

Inițiatorii susțin că în perioada stării de urgență decidenții de la Ministerul Educației trebuiau să vină cu un set de proceduri care să reglementeze situația cadrelor didactice de predare, a personalului didactic auxiliar, a directorilor, a inspectorilor școlari și a personalului nedidactic, dar ministrul ”a preferat să se spele pe mâini”.

Conform legii, moțiunea simplă este doar consultativă, spre deosebire de moțiunea de cenzură care duce la căderea Guvernului.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Cine sunt cei 12 care se vor înfrunta la alegerile din mai și admiși de BEC la alegerile prezidențiale, lista finală va fi stabilită miercuri de CCR

Facebook 32 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Cine sunt cei 12 care se vor înfrun…