Acasă Actualitate Nici ei nu știu câți mai suntem și nici nu pare să îi intereseze, INSP ”dă rateuri” și se contrazice

Nici ei nu știu câți mai suntem și nici nu pare să îi intereseze, INSP ”dă rateuri” și se contrazice

0
0
531

Și pentru că interesul major (pare că singurul interes) e organizarea de alegeri Parlamentare pe 6 decembrie de Moș Nicolae, anul ăsta zis și Herr Klaus, tot ce fac actualele ”autorități” e să faciliteze și să înlesnească planul stabilit, chiar dacă asta înseamnă sacrificarea interesului medical și economic al României și pierderea de vieți omenești.

Iniţial, INSP anunţase o rată a infectărilor de 3,11 la 1000 de locuitori, ceea ce ar fi însemnat intrarea Capitalei în scenariul ROŞU. Rectificarea vine la scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunţat o rată a infectării în Capitală de 2,6 la 1000 de locuitori, calcul făcut la o populaţie de puţin peste 2,1 milioane de locuitori.

Date neclare cu privire la populația Bucureștiului. Prefectul Capitalei: Vom lua măsuri când avem o rată de infectare de 3,4 la mie.

Autoritățile centrale au dat cifre diferite cu privire la rata de infectare din ultimele 14 zile a persoanelor cu coronavirus. Inspectoratul Național de Sănătate Publică a anunțat o rată a infecțiilor de 3,11 la mie, pentru ziua de duminică, în timp ce Guvernul, prin Grupul de Comunicare Strategică, a furnizat astăzi o rată de 2,69 la mie. Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus însă că este o greșeală din partea INSP și că „o vor rectifica”.

INSP a anunțat o rectificare cu privire la rata de incidență a infectărilor cu coronavirus din București, în loc de cea anunțată inițial – de 3,11 la mie. Astfel, rata de infectare este de 2,65 la mie.

Monica Anisie a anunțat că a solicitat o întâlnire cu prefectul Capitalei pentru pregătirea intrării în scenariul roșu, dacă bilanțurile zilnice se agravează.

Ministrul Educației a precizat că ”la momentul acesta, rata la nivelul Bucureștiului este de 2,69. Deci nu s-a trecut peste pragul de 3. Noi am avut numai o ședință de lucru în așa fel încât să fim pregătiți dacă este nevoie”.

Ea a mai spus că în ordinul de ministru comun cu Ministerul Sănătății este prevăzut „că, dacă mai multe zile există pragul de 3, se trece în scenariul roșu”.

La insistențele jurnaliștilor cu privire la faptul că INSP a raportat o cifră de 3,11 la mia de locuitori, Anisie a răspuns că acest lucru trebuie lămurit de șefa INSP.

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, a spus la rândul său că ”INSP a comunicat o cifră din eroare, a rectificat, rata pe azi e de 2,69”.

4 milioane e prea mult, dar 2,5 milioane e cifra reală”, a spus el referitor la populația Bucureștiului.

După ce se va depăși această cifră de 3 vom lua măsuri, dar nu la 3,05, ci la 3,4”, a subliniat el.

El a ținut să precizeze că ”populația reală nu mai e 2,1 milioane, e undeva la 2,5 milioane”.

Așteptăm un palier de trei zile să vedem că cifra crește și în a treia zi vom da o hotărâre. Nu se pune problema carantinării pe sectoare – e foarte dificil, nu imposibil. Dacă vor exista zone, vom face și acest lucru”, a mai spus Cojanu.

Totuși, la insistențele jurnaliștilor, prefectul Capitalei a răspuns: ”INSP a zis că vor da o rectificare (…) S-a spus că e o greșeală și o vor rectifica”. ”Rata raportată azi – 2,69 – este la populația de 2.153.000”, a completat el.

Gheorghe Cojanu a mai răspuns că ”nu este periculos” să aștepte ca rata de infectare peste 3 să fie pe trend de creștere timp de trei zile.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din „Dosarul 2 Mai”, cu problemuțe la mansardă, care striga victimele în sală, va fi mutată la Judecătoria Constanța

Facebook 102 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din…