Acasă Actualitate Numele turistului Klaus Iohannis, nu apare în negocierea funcțiilor de la vârful UE, șefia NATO pare din ce în ce mai departe

Numele turistului Klaus Iohannis, nu apare în negocierea funcțiilor de la vârful UE, șefia NATO pare din ce în ce mai departe

0
0
84

Numele turistului Klaus Iohannis nu apare în negocierea funcțiilor de la vârful UE, șefia NATO pare din ce în ce mai departe.

Cine sunt cei patru vechiculați pentru top jobs:

Politico scrie că sunt surse ce vorbesc despre o înţelegere rapidă pentru preluarea celor 4 funcţii.

Un consens neobișnuit de rapid pare să apară în jurul numelor preferate pentru funcțiile de top de la vârful Uniunii Europene. Printre acestea nu apare și cel al președintelui Klaus Iohannis, despre care au existat speculații că ar putea ocupa una din cele patru așa-numite ”top jobs”.

Politico scrie despre negocierile care au loc în aceste zile și menționează, citând surse politice europene, că s-ar putea ajunge la o înțelegere rapidă pentru cine va ocupa funcțiile de președinte al Comisiei Europene, al Consiliului European, al Parlamentului European și pentru Înaltul reprezentant pentru politică externă.

Politico scrie că sunt surse ce vorbesc despre o înţelegere rapidă pentru preluarea celor 4 funcţii:

Ursula von der Leyen, un nou mandat ca Preşedinte al Comisie Europene;

Roberta Metsola, un nou mandat ca Preşedinte al Parlamentului European;

Preşedintele Portugaliei, Antonio Costa, pentru poziţia de preşedinte al Consiliului European;

Premierul Estoniei, Kaja Kallas, Înalt Reprezentant pentru Politică Externă şi de Securitate al UE.

Printre numele vechiculate nu se regăsește și cel al lui Klaus Iohannis, care în acest moment are o candidatură asumată pentru șefia Alianței Nord Atlantice.

Politico precizează, însă, că nu este nimic încă bătut în cuie. Schița unui acord este așteptată la cina informală organizată pentru liderii blocului pe 17 iunie, au declarat opt ​​oficiali și diplomați europeni pentru.

Klaus Iohannis a declarat recent, întrebat despre speculațiile privind negocierea unei alte funcții la nivelul UE, că se concentrează ”pe discuțiile pentru NATO”.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

După circul cu icoane din Parlamentul European, Șoșoacă mustrată de fețe bisericești: ”Folosite în mod nepotrivit, aceste elemente sacre devin simple piese de teatru”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După circul cu icoane din Parlamentul …