Acasă Actualitate O lume minunată, versiunea kenyană, pas cu pas, turiștii de lux, Klaus și Carmen Iohannis, cu capra africană la o școală de fete din Nairobi

O lume minunată, versiunea kenyană, pas cu pas, turiștii de lux, Klaus și Carmen Iohannis, cu capra africană la o școală de fete din Nairobi

0
0
147

După ce miercuri, în cea de a doua zi a vizitei lor în Kenya, au mers în safari să admire lei și girafe, Klaus Iohannis și soția sa, Camen, au mers joi în vizită la Uthiru Girls High School din Nairobi.

În timpul vizitei la școală, cuplului prezidențial i-a fost prezentat și un dans tradițional. Cei doi au fost invitați la dans. Carmen Iohannis a acceptat, însă președintele a refuzat invitația.

La evenimentul de inaugurare, Iohannis și Prima Doamnă au asistat la un program pregătit de eleve, care a inclus dansuri tribale tradiționale, potrivit unei înregistrări video publicate de gazda evenimentului.

Carmen Iohannis a dansat pe muzica africană alături de fetele din Kenya. Președintele a refuzat invitația, însă s-a bucurat de moment de pe margine.

Klaus Iohannis și soția sa se bucură din plin de turneul în Africa. Cei doi au vizitat joi o școală de fete din Nairobi. Acolo au fost întâmpinați cu un dans tradițional, iar Carmen Iohannis nu s-a sfiit să se miște alături de tinere.

În timpul vizitei la școală, cuplului prezidențial i-a fost prezentat și un dans tradițional. Carmen Iohannis s-a prins în dnas, însă președintele a refuzat invitația.

Clipul video cu momentul a fost postat pe Facebook de Githua Wamacukuru, un parlamentar din Kenya.

La un moment dat, o fată din grup vine în ritm de dans să-l ia pe Klaus Iohannis la „horă”, moment în care un oficial kenyan îi face semn acesteia să se îndepărteze.

Este singurul eveniment de pe agenda publică a președintelui de joi, după ce miercuri programul a vizat doar un safari, care nici nu a fost anunțat oficial.

Și Administrația Prezidențială a publicat imagini de la vizita cuplului Iohannis la școala din Nairobi, însă fără alte detalii.

Același parlamentar din Kenya a scris într-o altă postare că președintele român a donat computere școlii de fete.

Ce au vizitat până acum Klaus Iohannis și soția sa în turneul din Africa?

Kenya Wildlife Service a publicat și fotografii cu cei doi în Parcul Naţional Nairobi. Această vizită a oferit prilejul unei discuții privind conservarea naturii cu ministrul pentru Protejarea Naturii din Republica Kenya, Alfred Nganga Mutua, și cu directorul Serviciului Kenyan pentru Protejarea Vieții Sălbatice (Kenya Wildlife Service), Dr Erustus Kanga, se arată într-un comunicat de presă oferit de Administrația prezidențială.

Parlamentarul kenyan Githua Wamacukuru a consemnat pe pagina sa de Facebook că, alături de alţi oficiali, inclusiv ministrul Educaţiei, l-a întâmpinat pe preşedintele Klaus Iohannis la Şcoala de fete Uthiru, unde preşedintele român a donat computere.

Elevele au organizat şi un spectacol cu dansuri tradiţionale africane, invitând cuplul prezidenţial să li se alăture. Cea care a răspuns invitaţiei a fost Carmen Iohannis.

Este cea de a treia zi a vizitei oficiale făcute de Klaus Iohannis în Kenya, cu ocazia turneului în Africa pe care îl desfășoară între 14 și 23 noiembrie. Klaus Iohannis și-a început, pe 14 noiembrie 2023, turneul african în Kenya, la Nairobi, unde stă trei zile.

Uthiru Girls High School din Nairobi este ultima destinație din vizita kenyană a președintelui Klaus Iohannis. Alături de soția sa, președintele român a urmărit dansuri tradiționale și le-a spus câteva cuvinte elevelor.

Astăzi am găzduit mai devreme președintele României H.E. Klaus Iohannis, Educație CS Ezechiel Machogu, Educație PS Belio Kipsang, înalți oficiali ai educației, guvernatorul Kimani Wamatangi la liceul de fete Uthiru unde președintele României a donat calculatoare școlilor. Președintele H.E. Klaus Iohannis le-a urat studenților succes la examenele KCSE în curs de desfășurare.

Ieri, președintele a fost în Parcul Național din Nairobi și a plantat un copac în apropierea United Nations Office at Nairobi- întâlnire cu directorul executiv al Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).”

”Am fost foarte fericit să vizitez azi Uthiru Girls High School din Kangemi, Kenya şi să inaugurez donaţia făcută prin intermediul programului român de Asistenţă oficială pentru dezvoltare. Vom continua să ne concentrăm pe implementarea proiectelor din teren, pentru educaţie incluzivă, de calitate„, a transmis Klaus Iohannis prin intermediul platformei X.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecării în vacanța din Dubai, a promulgat noua Lege a pensiilor

Turistul Klaus Iohannis, aflat într-o scurtă vizită ”de lucru” în România, înaintea plecăr…