Acasă Actualitate Opoziția cere demisia lui Nelu Tătaru în criza Covid-19 printr-o moțiune simplă

Opoziția cere demisia lui Nelu Tătaru în criza Covid-19 printr-o moțiune simplă

1
382

Opoziția cere demisia ministrului Sănătății. Moțiunea simplă împotriva ministrului Sănătății este dezbătută astăzi în Camera Deputaților. Social democrații îl acuză pe Nelu Tătaru că în ultima perioadă a dat mai multe tunuri și a fost preocupat ”să facă numiri controversate în consiliile de la Unifarm sau Antibiotice Iași.

De asemenea, ministrul este acuzat că a blocat testarea în masă a bucureștenilor inițiată de Gabriela Firea. În textul moțiunii simple se vorbește și despre faptul că ministrul Sănătății ar fi vândut la farmacia soției sale măști la suprapreț în perioada stării de urgență.

Florian Bodog, fost ministru al Sănătății, a vorbit despre aspectele pentru care îl consideră pe Nelu Tătaru răspunzător și pentru care a fost depusă moțiunea simplă.

Mă voi opri la trei aspecte pe care nu le consider cele mai grave, dar le consider foarte grave. Unu. Nici până la această dată nu a fost emis Ordinul de Ministru care declară epidemia în România. Acesta este unul dintre actele normative care trebuie să stea la baza întregii activități care se desfășoră în spitale.

Al doilea aspect. Spre deosebire de orice alt stat din Uniunea Europeană, noi am internat obligatoriu pacienții asimpotomatici. Asta este o chestie extrem de gravă și oamenii știu că li s-au încălcat niște drepturi.

Și al treilea aspect, a blocat accesul bolnavilor cronici în spitale”.

Ministrul Sănătății a dat explicații despre măsurile care au fost luate până în acest moment de Ministerul Sănătății în ceea ce privește situația COVID-19.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

PSD a prezentat Cartea Neagră a guvernării PNL: ”E suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece”

După ce i-ați votat de două ori, la cheremul lui Iohannis doar ca să aibă ”Guvernul lui”, …