Acasă Actualitate Parlamentul a votat majorarea pensiilor cu 40%, ”liberalii” fac spume de nervi

Parlamentul a votat majorarea pensiilor cu 40%, ”liberalii” fac spume de nervi

0
1
1,090

De parcă nu aveam deja o lege care prevedea majorarea pensiilor cu 40% și conform cu declarațiile actualului guvern banii erau prevăzuți deja în buget încă de la începutul anului, mai era nevoie să se voteze din nou! Cu siguranâă acum vor începe șicanările, declarațiile belicoase inerente, contestarea la CCR și în final Iohannis va întoarce proiectul în Parlament!

Dat totuși, ce s-a întâmplat cu banii prevăzuți deja în buget, de ce au fost redistribuiți spre alte nevoi?

Plenul Parlamentului a adoptat proiectele privind rectificarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe acest an. Aceste proiecte includ amendamente PSD care prevăd bani în plus pentru pensionari sau profesori.

Astfel, s-au înregistrat 242 de voturi ”pentru”, 147 ”împotrivă” și 18 abțineri.

Parlamentarii au decis, la propunerea PSD, abrogarea articolul potrivit căruia punctul de pensie se majora cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, senator PNL, a declarat la dezbaterea în Parlament pe tema rectificării bugetare şi amendamentului PSD de majorare cu 40% a punctului de pensie, că acest lucru este un act de agresiune la stabilitatea economiei României.

Ceea ce se întâmplă astăzi în Parlamentul României este un act de agresiune la stabilitatea economiei României. Toată lumea se uită astăzi la noi, agenţiile de rating, Comisia Europeană, investitorii, toţi se uită şi ne judecă şi văd cum o grupare vrea să arunce ţara în aer. Vom vota împotriva acestei rectificări bugetare şi ne vom opune şi garantăm românilor că nu vom arunca ţara în aer”, a afirmat Cîţu.

Guvernul Orban a anunțat deja că este pregătit să atace proiectul rectificării bugetare la Curtea Constituțională, dacă va fi adoptat în forma propusă de PSD.

PNL: PSD – iresponsabil, aruncă în aer România; Vom ataca la CCR rectificarea bugetară

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat la dezbaterile din Parlament privind rectificarea bugetară că social-democraţii dau dovadă de iresponsabilitate şi PNL va ataca la Curtea Constituţională aceste proiecte.

“Sunt consternat că înainte de alegerile locale aţi luat această decizie care aruncă în aer România. Numele tău, PSD, este iresponsabilitate. Doriţi să transformaţi România în Grecia. Este un demers politic iresponsabil, nu ţine cont că România este în pandemie, că am avut cheltuieli enorme în pandemie având în vedere că aţi lăsat depozite de materiale zero. Aruncaţi România pe marginea prăpastiei”, a transmis Florin Roman social-democraţilor.

El a susţinut că parlamentarilor PSD nu le pasă de România.

Aţi demonstrat că nu vă pasă de România, de oameni (…). Regret că raţiunea nu a învins. Mă aşteptam de la Ponta care a fost premier să înţeleagă (…). Regret că PSD a luat decizia de a pârjoli ţara”, a mai spus Roman.

Liderul deputaţilor liberali a anunţat că PNL va ataca la CCR aceste proiecte care includ amendamentele PSD.

Vom ataca la CCR aceste proiecte şi vom face tot ce ţine de noi pentru a scăpa ţara de PSD. Duminică românii vor vota PNL pentru a scăpa de PSD”, a mai spus Roman.

PNL a cerut, de asemenea, retrimiterea proiectului privind rectificarea bugetară la comisiile de resort pentru refacerea raportului, cu termen de redepunere în 30 de zile, dar plenul reunit a respins propunerea cu 225 de voturi ”împotrivă”, 175 “pentru” şi 6 abţineri.

USR: Rectificarea bugetară în forma amendată de PSD şi de ALDE aruncă ţara în criză economică

Senatorul USR George Dircă a anunţat marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că parlamentarii Uniunii Salvaţi România nu vor vota rectificarea bugetară în forma amendată de PSD şi de ALDE, apreciind că modificările propuse vor arunca ţara într-o criză economică.

“Proiectul de rectificare bugetară trimis de Guvern a fost înţesat cu amendamente de o majoritate toxică, de PSD-ALDE. A fost deturnat scopul acestei rectificări bugetare într-un act de populism ieftin şi o dovadă crasă de iresponsabilitate, iar rezultatele amendamentelor depuse nu fac altceva decât să arunce ţara într-o criză economică pe care cu greu am reuşit să o evităm în această perioadă. Prin urmare, grupurile parlamentare ale USR nu vor vota rectificarea bugetară în forma amendată de PSD şi de ALDE”, a spus senatorul.

Cele mai importante amendamente PSD adoptate de comisiile parlamentare:

-► majorarea din 2020 a salariilor de bază pentru personalul didactic de predare
-► suplimentarea bugetului Ministerului Economiei cu 400 de milioane lei, pentru programul Start-Up Nation
-► suplimentarea bugetului Secretariatului de Stat pentru Culte cu 20 de milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului
-► majorarea cu 1 miliard de lei a sumelor repartizate UAT-urilor
-► suplimentarea cu 5,635 milioane de lei a bugetului Camerei Deputaţilor, pentru cumpărarea de echipamente necesare dotării birourilor parlamentare din teritoriu
-► suplimentarea cu 67 milioane de lei a bugetului Ministerul Agriculturii, pentru finanţarea Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor

La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

Orban: Bugetul nu își permite nicio creştere a cheltuielilor

Luni, premierul Ludovic Orban a declarat că bugetul ″nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă″⁣ şi a făcut apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul comisiilor de specialitate privind rectificarea bugetară.

Bugetul nu-şi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor în momentul de faţă. În urma zilei negre de la Parlament în care pesediştii din Comisia de buget-finanţe au adoptat nişte modificări la ordonanţa de rectificare, la ora actuală România se află într-un pericol extrem de mare. Fac apel către toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul adoptat de Comisia de buget-finanţe pentru ca asta va atrage consecinţe nefaste pentru economia românească, inclusiv pentru capacitatea României de a atrage investiţii, fonduri europene, de a fi considerat un partener solid. Ori cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politică”, a afirmat Ludovic Orban.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că social-democraţii rămân consecvenţi şi vor vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii.

Rămânem consecvenţi! Mâine (marţi-n.r.) vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii! Iohannis şi Orban au umilit destul persoanele în vârstă! I-aţi fugărit cu poliţia şi i-aţi amendat în starea de urgenţă! I-aţi ţinut la cozi în faţa spitalelor, fără acces la tratament! I-aţi ţinut fără medicamente esenţiale, aşa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeţi că se îmbolnăvesc! Nu le-aţi dat nicio mască din cele promise, dar îi amendaţi dacă nu au! Ajunge! Orice guvern normal la cap îşi respectă seniorii. Nu îşi bate joc de ei. Sunt părinţii şi bunicii noştri. Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu ştiţi cum să scăpaţi mai repede acum. N-aţi făcut nimic pentru ei. Aplicaţi legea măcar. Opriţi-vă din furat şi veţi avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care aşteaptă să li se facă dreptate. Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăţi”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din „Dosarul 2 Mai”, cu problemuțe la mansardă, care striga victimele în sală, va fi mutată la Judecătoria Constanța

Facebook 102 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Judecătoarea Ancuţa Popoviciu, din…