Acasă Actualitate Polițiștii încep mâine renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile locale care au avut loc anul trecut

Polițiștii încep mâine renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile locale care au avut loc anul trecut

1
361

Polițiștii încep mâine renumărarea voturilor înregistrate în Sectorul 1 la alegerile locale care au avut loc anul trecut. Primul pas va fi renumărarea sacilor cu voturi, aproximativ 1.600, depozitați în prezent la Tribunalul București.

Operațiunea de renumărare a voturilor va avea loc la sediul Serviciului Control Intern din Capitală, acolo fiind improvizat un spațiu. Zece polițiști au fost desemnați să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la Secția specială, procurorul lansând un termen de recomandare de două luni până la care să aibă rezultatul renumărării.

Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția specială pentru investigarea magistraților a fost cel care a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția Capitalei să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București câștigate de Clotilde Armand în dauna lui Dan Tudorache.

Procurorul Secției speciale a dispus măsura într-un dosar constituit în urma plângerii PSD care a reclamat comiterea unor infracțiuni de către Dan Barna, președintele USR, procurorul Nicolae Sprâncu, președintele Biroului Electoral Sector 1 și Andrei Nicolescu, membru USR.

Procurorul susține în ordonanța sa că pentru a putea face actele necesare din dosar este necesară renumărarea voturilor de la alagerile locale.

Procedura aceasta este o procedură unicat, ea nu s-a mai întâlnit niciodată în istoria dosarelor din România. Astăzi, din datele pe care le am, s-au ridicat primii 500 de saci de la Tribunalul București, acolo unde fusesetă depozitați toți cei aproximativ 1.600 de saci proveniți de la toate secțiile de pe raza Sectorului 1.

Această procedură a avut ca bază stabilirea situației de fapt. Din această cauză trebuie ca polițiștii să fac acum o muncă extraordinar de laborioasă, complicată, o muncă ce ar fi trebuit să fie făcută de Biroul Electoral al Circumscripției Sectorului 1, condus de procurorul Sprâncu. Acesta nu a fost audiat pentru că va fi audiat după ce se va face toate această inventariere, dar va fi mai mult decât o inventariere„, a explicat Adina Anghelescu.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Trei pacienți morți, după apariția unor probleme la instalația de oxigen a camionului ATI de la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

O altă tragedie lovește sistemul medical administrat de ministrul pluserist al ”nesănătăți…