Acasă Actualitate ”Poporul a decis, ca Donald Trump să fie reprimit pe Twitter”, anunțul făcut de Elon Musk pe contul personal, Trump nu pare interesat

”Poporul a decis, ca Donald Trump să fie reprimit pe Twitter”, anunțul făcut de Elon Musk pe contul personal, Trump nu pare interesat

0
0
183

Donald Trump, a declarat sâmbătă că nu are niciun interes să revină pe Twitter, chiar dacă puțin peste 15 milioane de utilizatori de Twitter au votat la sondajul lui Elon Musk în favoarea introducerii din nou pe platformă a fostului președinte al SUA, care a fost interzis anul trecut pentru incitare la violență.

Noul proprietar al reţelei sociale, un apărător înverşunat al libertăţii de exprimare, lansase un sondaj în rândul abonaţilor săi, care au votat în mare parte ”da” revenirii politicianului republican pe platformă.

51,8% a fost votul final în favoarea restabilirii contului lui Donald Trump. ”Oamenii au vorbit. Trump va fi reinstalat”, a scris Musk pe Twitter.

Contul de Twitter al lui Trump, care avea peste 88 de milioane de urmăritori înainte de a fi interzis pe 8 ianuarie 2021, a început să acumuleze din nou urmăritori și a strâns aproape 100.000 de urmăritori până sâmbătă seară.

Trump a părut foarte puțin entuziasmat la începutul zilei. ”Nu văd niciun motiv pentru asta”, a spus fostul președinte la reuniunea anuală a conducerii Coaliției Evreiești Republicane, când a fost întrebat dacă intenționează să revină pe Twitter.

Fostul lider de la Casa Albă, a ținut să precizeze că va rămâne cu noua sa platformă Truth Social, aplicația dezvoltată de startup-ul său Trump Media & Technology Group (TMTG), despre care a spus că are o implicare mai bună a utilizatorilor decât Twitter și că se descurcă ”fenomenal de bine”.

Trump, care și-a lansat marți candidatura pentru recâștigarea Casei Albe în 2024, l-a lăudat pe Musk și a spus că l-a apreciat întotdeauna.

Dar Trump a mai spus că Twitter suferă din cauza boților, a conturilor false și că problemele cu care se confruntă sunt „incredibile”.

În cazul în care Trump s-ar întoarce totuși Twitter, mișcarea ar ridica întrebări cu privire la angajamentul său față de Truth Social, care a fost lansat pe App Store de la Apple în februarie și pe Play Store de la Google în octombrie.

Trump are aproximativ 4,57 milioane de urmăritori pe Truth Social.

Truth Social a fost principala sursă de comunicare directă a lui Trump cu adepții săi de când a început să posteze pe aplicație în mod regulat în luna mai.

El a folosit Truth Social pentru a-și promova aliații, pentru a-și critica adversarii și pentru a-și apăra reputația pe fondul unor diferite investigații statale, federale și parlamentare.

Cu toate acestea, acordul său cu compania lasă loc pentru ca Trump să se angajeze pe scară largă pe alte platforme. Trump este obligat să acorde Truth Social o exclusivitate de șase ore pentru orice postare – dar este liber să posteze „mesaje politice, strângere de fonduri politice sau eforturi de a obține voturi” pe orice site, în orice moment, potrivit unui document SEC din luna mai.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

CSAT a dispus azi măsuri de întărire a Armatei în noul context al războiului: ”Securitatea României continuă să fie amenințată de atacurile Rusiei”

CSAT a decis ”măsuri de întărire a Forțelor Armate, inclusiv prin asigurarea cadrului lega…