Acasă Actualitate Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost testat pozitiv cu Covid-19, astfel, și-a anulat întrevederea cu Maia Sandu

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost testat pozitiv cu Covid-19, astfel, și-a anulat întrevederea cu Maia Sandu

0
88

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a fost testat pozitiv cu Covid-19, potrivit unor surse din conducerea PSD. El nu participă la întrevederea pe care președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, o are programată cu președinții celor două camere ale Parlamentului.

”Este asimptomatic și se simte foarte bine bine. Marcel (Ciolacu – n.r.) își face teste periodic, iar de dimineață, pentru că avea programată întâlnirea cu Maia Sandu, s-a testat și i-a ieșit pozitiv”, au declarat surse din conducerea PSD.

La începutul anului, Marcel Ciolacu a fost în izolare, la Buzău, pentru că s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, care era infectat cu COVID.

Aproape 9.000 de noi cazuri COVID și 28 de decese la pacienți confirmați cu coronavirus au fost raportate în ultima zi, anunță Ministerul Sănătății.

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat vineri o vizită oficială în România, la invitaţia şefului statului, Klaus Iohannis, care a primit-o vineri dimineaţă la Palatul Cotroceni.

Maia Sandu a fost primită cu onoruri militare de preşedintele Klaus Iohannis, vineri, la Palatul Cotroceni. Din delegaţia preşedintelui Iohannis fac parte, printre alţii, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, consilierii prezidenţiali Luminiţa Odobescu, Daniela Bârsan, Delia Dinu, Sergiu Nistor, Cosmin Marinescu, secretarul de stat în MAE Iulian Fota.

Maia Sandu şi Klaus Iohannis au avut convorbiri tete-a-tete şi oficiale la finalul cărora au susţinut declaraţii de presă comune. ”În cadrul consultărilor noastre am abordat şi subiectul securităţii energetice a Republicii Moldova. După cum cunoaşteţi, Republica Moldova este deosebit de vulnerabilă în acest domeniu, iar populaţia resimte deja şocurile creşterilor masive ale preţurilor la gaze naturale şi energie electrică. Am trecut în revistă evoluţiile pe acest subiect şi opţiunile de sprijin în plan bilateral. În context, am discutat despre rolul foarte important şi potenţialul gazoductului Iaşi-Ungheni-Chişinău ca element esenţial în arhitectura de securitate energetică a Republicii Moldova. În acest cadru, pe lângă conectarea Republicii Moldova la reţeaua europeană de energie electrică, în martie, interconectarea reţelelor de energie electrică din România şi Republica Moldova are o relevanţă strategică evidentă şi am convenit să facem paşi decisivi în această direcţie”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, la conferinţa comună cu Maia Sandu.

Iohannis a menţionat că discuţiile au vizat modalităţile în care efectele războiului din Ucraina ”pot fi resimţite cât mai puţin” de către cetăţenii Republicii Moldova.

Relaţia noastră apropiată este cu atât mai importantă în contextul regional deosebit de dificil, context generat de războiul de agresiune purtat de Rusia împotriva Ucrainei. Aşadar, în discuţiile de astăzi, am abordat modalităţile în care efectele acestui război pot fi resimţite cât mai puţin de către cetăţenii Republicii Moldova”, a adăugat preşedintele.

El a felicitat-o pe Maia Sandu pentru obţinerea de către Republica Moldova, cu prilejul Consiliului European din iunie, a statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Purtătorul de cuvinte al Guwernerului, Dan Cărbunaru: ”Compensarea cu 50 de bani a prețurilor la carburanți, va continua până la sfârșitul lunii septembrie”

Guvernul României a aprobat la sfârșitul lunii iunie reducerea prețului la carburanți cu 5…