Acasă Actualitate Primăria Sectorului 1 și ”Regina Gunoaielor”, amendată cu 200.000 lei de către Garda de Mediu

Primăria Sectorului 1 și ”Regina Gunoaielor”, amendată cu 200.000 lei de către Garda de Mediu

0
881

Primăria Sectorului 1, acolo unde Clotilde Armand este ”Regina Gunoaielor”, a fost amendată de Garda de Mediu cu 200.000 de lei. După o săptămână de controale în cadrul Primăriei Sectorului 1, cât și în cadrul companiei care se ocupă cu salubritatea, Garda de Mediu a constatat că operatorul nu era Romprest, ci Primăria Sectorului 1, deoarece gunoaiele reprezintă proprietatea Primăriei.

Astăzi, Tribunalul București a obligat Primăria Sectorului 1 să plătească datoriile către compania de salubritate, iar edilul trebuie să mai găsească o altă sursă de finanțare, pentru a-și achita datoriile.

Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza situația pe teren
Reprezentantul Guvernului mai spune că Garda de Mediu și Agenția de Mediu vor monitoriza în permanență situația pe teren.

În același timp am cerut organismelor de control să monitorizeze zilnic, dacă apare o amenințare la sănătate populației, să anunțe de urgență Prefectura”, a explicat Alin Stoica.

Anterior, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a solicitat instituirea stării de alertă pentru deblocarea problemei gunoaielor, dar prefectul nu a aprobat solicitarea.

Reacția lui Florin Cîțu în criza gunoaielor de la Sectorul 1
Prim-ministrul Florin Cîțu a spus că cetățenii nu trebuie să sufere din cauza conflictului dintre Primăria Sectorului 1 și compania de salubrizare și le-a solicitat reprezentanților Gărzii de Mediu să intervină în forță.

Cetățenii nu trebuie să sufere din cauza unei dispute în instanță. Nu este un lucru ok. Garda de Mediu trebuie să-și facă datoria, să verifice, să meargă în forță și dacă găsește ceva să amendeze”, a explicat premierul Florin Cîțu, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă.

Prim-ministrul le-a cerut celor implicați să respecte contractele existente și să aștepte rezolvarea litigiului în instanță.

Important este să se respecte contractele, ambele părți trebuie să le respecte”, a fost concluzia premierului Florin Cîțu.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Guvernul neomarxist liberal Cîțu, anunță noile măsuri de ”relaxare” valabile de la 1 iulie

Premierul Florin Cîțu, împreună cu miniștrii coaliției și cu ”autoritățile”, competente de…