Acasă Actualitate Progresistul primar, Nicușor ”plicușor” Dan, a fost călcat la Primăria Capitalei, de DNA și de mascați

Progresistul primar, Nicușor ”plicușor” Dan, a fost călcat la Primăria Capitalei, de DNA și de mascați

0
645

Procurorii DNA au efectuat percheziții miercuri, la Primăria Capitalei. Aceștia ar fi intrat și în biroul lui Nicușor Dan, iar apoi au verificat Direcțiile de Patrimoniu și Achiziții.

La câteva luni după verificările din ianuarie, procurorii DNA revin la Primăria Capitalei pentru noi percheziții.

Potrivit unor surse din cadrul Primăriei municipiului București, se pare că în spatele vizitei procurorilor Direcției Naționale Anticorupție se află un dosar mai vechi, respectiv un dosar din anul 2014 ce ar viza un schimb de terenuri.

În acest dosar ar fi vizați mai mulți angajați ai Direcțiilor de Patrimoniu și Achiziții.

Procurorii ar fi ajuns și în biroul primarului pentru că în arhiva cabinetului primarului general sunt mai multe documente de intrare/ieșire care sunt vizate de aceasta speță.

Urmează ca procurorii să transporte toate documentele ridicate la sediul Direcției Naționale Anticorupție. Cel mai probabil și angajații celor două direcții vor fi chemați la audieri pentru a da declarații.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015.

În cursul zilei de 20 aprilie 2022, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții în birouri situate dintr-o instituție publică din municipiul București”, a transmis DNA.

Aurelian Bădulescu, consilier general PSD, a vorbit despre percheziţiile DNA care au loc la Primăria Capitalei.

Ca şi la ultima percheziţie, activitatea infracţională a numitului Nicuşor Dan a continuat, în sensul că specialitatea dumnealui să-şi pună oamenii în funcţii cheie pentru a reuşi ulterior să manipuleze anumite achiziţii care se fac din bani publici ai Municipiului Bucureşti pentru grupurile de interese pe care acesta le serveşte.

Există la nivelul PMB pe care o girează acest domn, cu complicitatea consilierilor PNL şi USR care îi servesc lui Nicuşor Dan, prin votul din CGMB absolut toate solicitările.

Mai clar, veţi vedea că în acest zile se lucra la o nouă organigramă a PMB unde în funcţiile cheie să instalate persoane, în special în zona de achiziţii care să poată crea caietele de sarcini în favoarea unor câştigători care să nu mai participe la licitaţie, decât să simuleze şi astfel să fie declaraţi câştigători”, a declarat Bădulescu.

Consilierul general PSD susţine că descinderile DNA au avut loc ca urmare a unor plângeri formulate de angajaţii Primăriei Capitalei.

Angajaţii PMB din zonele despre care v-am vorbit au înţeles să formuleze plângeri penale în urmă cu o lună de zile pentru aceste chestiuni pe care DNA îşi face datoria. Rezultatul este acte.

Triada Nicuşor Dan, PNL, USR căpuşează banul public al Municipilului Bucureşti. Asistaţi la ce nu aţi asistat niciodată în istoria Primăriei Municipiului Bucureşti, la percheziţii în biroul acestui domn care din păcate este primar al Municipiului Bucureşti”, a mai precizat Aurelian Bădulescu, fost viceprimar al Capitalei.

Contractul semnat de Nicușor Dan prelungește exploatarea în comun a șase unități drive-through, pentru care municipalitatea a oferit terenurile pe care se află fast-food-urile. Noile contracte vizează restaurantele McDonald’s drive-through din Șoseaua Olteniței, Șoseaua Mihai Bravu, Str. Progresului, Bulevardul Basarabiei, Șoseaua Colentinei și Str. Buzești.

Modificările care apar în noile contracte triplează veniturile obținute de către Primăria Capitalei. Înainte, McDonald’s plătea o cotă de 1,5% din încasările nete lunare ale fiecărui restaurant, fără a depăși însă suma de 2.000 de dolari pe lună, reprezentând 12.000 de dolari din partea tuturor fast-food-urilor din București.

Părțile contractului au decis majorarea cotei din încasări între 5 – 5.5 %, ținând cont de locație și suprafață. Suma minimă lunară totală pe care Primăria ar urma să o încaseze este de aproximativ 36.500 de euro pe lună, de 3.6 ori mai mare decât cea din prezent.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Republica Moldova și Ucraina, au primit statut de candidat la aderarea în Uniunea Europeană

Consiliul European a decis joi acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pe…