Acasă Actualitate Radu Antonina, angajată ISU, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni, dată în urmărire, a fost prinsă în Republica Moldova

Radu Antonina, angajată ISU, condamnată în dosarul Colectiv la 8 ani și 8 luni, dată în urmărire, a fost prinsă în Republica Moldova

0
121

Un pompier ISU, condamnat la închisoare în dosarul Colectiv, a fugit înainte de aflarea sentinței. Este vorba despre Radu Antonina. Aceasta a fost găsită și reținută în Republica Moldova.

Subalterna lui Raed Arafat, dispărută după condamnarea în dosarul Colectiv, a fost găsită în Republica Moldova. Este vorba despre Radu Antonina. Aceasta a plecat din ţară înainte de aflarea sentinţei în dosarul Colectiv.

Radu Antonina, pompier al ISU Bucureşti, este dată în urmărire pe site-ul poliției, după ce a fost căutată acasă de oamenii legii pentru a o încarcera. Aceasta a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare, în timp ce pompierul George Matei a fost condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoare.

Față de numita Radu Antonina Tribunalul Bucuresti – Sectia I Penală a emis MEPI nr. 6253 din data de 12.05.2022, fiind condamnată la 8 ani si 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și uzurparea funcției”, potrivit Poliției Române, secțiunea ”Persoane dispărute”.

Având în vedere hotărârea definitivă a Curții de Apel București, în dosarul Colectiv, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București Serviciul Investigații Criminale a pus în aplicare 5 mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea.

O persoană s-a prezentat la sediul unei subunități de poliție, de unde a fost preluată și încarcerată. Alte trei persoane au fost preluate de la domiciliu, iar după întocmirea formalităților necesare, au fost încarcerate.

Pentru o persoană, care nu a fost găsită la domiciliu, a fost dispusă măsura punerii în urmărire, fiind emis mandat de arestare european”, informează Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă.

Cristian Popescu-Piedone, fost primar al Sectorului 4 și actual primar al Sectorului 5, a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv. În prima instanță, el primise 8 ani și șase luni de închisoare.

S-a făcut justiție și nu dreptate”, spun răniții din incendiul devastator de la Colectiv și rudele celor morți care acuză autoritățile de nepăsare.

Aceștia spun, că în cei 7 ani de la tragedie, nu s-a schimbat mai nimic în privința autorizării spațiilor publice iar multe localuri continuă să pună în pericol viața clienților săi.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Sorin Oprescu, fostul primar general al Capitalei, ar fi fost localizat în Atena și reținut, acesta are de ispășit abuziv, 10 ani de închisoare

Fostul primar al Capitalei nu va sta mult departe de braţul legii, fiind, se pare, prins l…