Acasă Actualitate România își închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești, Bulgaria, Estonia și Letonia au luat aceeași decizie

România își închide spațiul aerian pentru aeronavele rusești, Bulgaria, Estonia și Letonia au luat aceeași decizie

0
414

Guvernul României, a luat decizia de a închide spațiul aerian pentru avioanele care aparțin companiilor aeriene din Rusia, a anunțat sâmbătă purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru.

Bulgaria, Estonia și Letonia au decis să își închidă spațiul aerian pentru aeronavele companiilor aeriene ruse, relatează agenția rusă de presă Interfax.

Spaţiul aerian al României, a fost închis, sâmbătă, de la ora 15.00, pentru toate zborurile operatorilor înregistraţi in Federaţia Rusă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a prezentat, sâmbătă, deciziile luate de task-force-ul pentru gestionarea crizei din Ucraina.

În primul rând, aş vrea să vă anunţ că România a început procedurile de suspendare a dreptului de survol deasupra teritoriului său, precum şi a dreptului de aterizare pe teritoriul României pentru aeronavele care aparţin companiilor din Federaţia rusă. Aceste proceduri se vor derula în cursul acestei zile”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

De asemenea, țara noastră urmează să demareze procedurile de retragere din Banca Internaţională de Investiţii.

Cărbunaru a făcut aceste declarații sâmbătă, după şedinţa Task Force pentru gestionarea situaţiei generate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria au anunţat, vineri, închiderea spaţiului lor aerian companiilor aeriene ruseşti, în urma agresiunii Ucrainei de către Moscova. Pe de altă parte, compania naţională poloneză, LOT, a anunţat suspendarea zborurilor către Moscova şi Sankt Petersburg cu începere de vineri după-amiază. Republica Moldova și-a închis, la rândul său, spațiul aerian, ca urmare a invaziei Rusiei în țara vecină, Ucraina.

Concomitent, MAE moldovean a dispus întărirea măsurilor de securitate la misiunile diplomatice acreditate în Republica Moldova care au un grad înalt de expunere.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Republica Moldova și Ucraina, au primit statut de candidat la aderarea în Uniunea Europeană

Consiliul European a decis joi acordarea statutului de țară candidată la aderarea la UE pe…