Acasă Actualitate Scandal în Senat, Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, a chemat Poliția prin 112, Diana Șoșoacă, obligată să poarte masca de protecție conform legii

Scandal în Senat, Senatoarea PNL, Nicoleta Pauliuc, a chemat Poliția prin 112, Diana Șoșoacă, obligată să poarte masca de protecție conform legii

0
235

Nicoleta Pauliuc, senator PNL, a chemat Poliția de la pupitrul Senatului și asta din cauza Dianei Șoșoacă, care a refuzat să poarte mască. Ședința este prezidată de liberala Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a apelat, din Senat, poliția. Apelul vine după ce Diana Șoșoacă a refuzat să poarte masca, în Parlament.

E o sfidare grosolană. Faptul că tu, senator al României, refuzi să porți masca, nu e de acceptat. Cred că doamna Șoșoacă trebuie să plătească pentru încălcarea legii, e limpede”, a declarat deputatul PSD Daniel Zamfir.

La Senat, a fost chemată Poliția, din cauza Dianei Șoșoacă. Ședința este condusă de liberala Alina Gorghiu, în calitate de vicepreședinte al Senatului.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a apelat, din Senat, poliția. Apelul vine după ce Diana Șoșoacă ar fi refuzat să poarte masca, în Parlament. Senatoarea poartă o mască din plastic, transparentă.

Nicoleta Pauliuc, senator PNL, a declarat, fiind prima care a luat cuvântul.

Sunt președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. Vă cer, respectuos, să instituim, în Parlamentul României, domnia legii. Vă rog ca, potrivit regulamentului Senatului, chestorii să pună în aplicarea Legea 55 și Ordinul 2282 din 22 octombrie 2021, care spune, foarte clar, că se instituie obligativitatea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura în toate spațiile publice, închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun. Vă rog, doamna președinte, să puneți în practică regulamentul și să cereți colegilor noștri să respecte legea.

Apel către Șoșoacă, să respecte legea.

Vă mulțumesc, doamna președinte Pauliuc, aveți dreptate, cât conduc eu ședința nu voi accepta ca-n sala de plen să existe senatori care să nu respecte legea, să nu poarte mască” a spus Alina Gorghiu.

Senatoarea PNL Nicolae Pauliuc a insistat să-și facă datoria, referindu-se la chestori.

Să știți că mi-ar fi de foarte mare ajutor să-mi spuneți dacă mai e cineva fără mască în afară de doamna Ivanovici-Șoșoacă. Stimată colegă senator, vă rog să vă conformați normelor legale în vigoare (n.r. Diana Șoșoacă s-a auzit vorbind din sală.) Când spunem că respectăm cu toții legea, cu toții suntem obligați să cunoaștem aceeași lege și orice fel de altfel de sunet nu-l permit decât când vă dau cuvântul. Cine nu va respecta legea nu va lua cuvântul cât timp eu conduc ședința” a spus Alina Gorghiu.

Pauliuc a sunat la 112 din fața Senatului.

Dați-mi voie, dragi colegi, să apelez la instituțiile statului, pentru că, prin astfel de atitudini, instigați la nerespectarea legii” a spus Nicoleta Pauliuc. Senatoarea PNL a sunat la 112 din fața Senatului, de la microfon, în timp ce lua cuvântul.

Este un gest pe care eu îl aplaud la scenă deschisă. A ne lăsa călcați în picioare de fiecare dată de un personaj care nu respectă legea înseamnă că nu respectăm instituția” a spus Alina Gorghiu.

E o sfidare grosolană. Faptul că tu, senator al României, refuzi să porți masca, nu e de acceptat. Cred că doamna Șoșoacă trebuie să plătească pentru încălcarea legii, e limpede” a declarat deputatul PSD Daniel Zamfir”.

În urma apelului la numărul de urgență 112 în care senatoarea Nicoleta Pauliuc a sesizat faptul că Diana Șoșoacă nu respectă normele de protecție sanitară, la Senat s-a deplasat un polițist în civil pregătit să aplice legea și să o amendeze pe Șoșoacă.

Doar că omul legii este nevoit să o aștepte pe Diana Șoșoacă pe holul Parlamentului deoarece nu are voie să intre decât însoțit în sala în care se desfășoară ședința de plen a Senatului. Iar plictiseala este mare.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Discurs de Ziua Națională a României, de la primul ipocrit al țării, românii ținuți departe de jandarmi

”Președintele” Klaus Iohannis, a susținut miercuri, 1 decembrie 2021, la Palatul Cotroceni…