Acasă Actualitate Școlile din Capitală se închid, ministrul ”pepsiglas” agasată de întrebările la TV în direct

Școlile din Capitală se închid, ministrul ”pepsiglas” agasată de întrebările la TV în direct

0
0
662

Dacă nu ne era clar și evident până acum, că școlile în România au fost deschise doar în scop electoral, doar pentru a i se arăta poporului că dacă școlile au fost deschise și copiii pot merge la școală în siguranță, atunci se pot organiza și alegeri locale, la fel de în siguranță, acum odată cu planul roșu și închiderea secvențială a unităților de învățământ, că totul a fost o șaradă oportunistă și criminală, la care din păcate mulți au marșat cu supușenie și obediență!

Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut cu iritare, noi precizări cu privire la închiderea unităților de învățământ din Capitală, pentru o perioadă de 14 zile.

Monica Anisie, ministerul Educației, a intervenit în direct la România TV unde a dat explicații cu privire la posibilitatea de închidere a școlilor din Capitală după ce rata de infectare a depășit trei la mia de locuitori. Monica Anisie s-a arătat iritată de întrebările puse de prezentatorul TV.

Pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, la o rată de peste trei la mia de locuitori Direcția de Sănătate Publică va prezenta Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență o analiză, iar în funcție de existența transmiterii comunitare, precum și după alte criterii de risc, Comitetul poate decide emiterea unei hotărâri privind suspendarea temporară pentru 14 zile ale activităților unităților de învățământ. În felul acesta cursurile se vor desfășura în sistemul online. În lipsa unei decizii unitățile de învățământ vor funcționa în scenariul doi. Vă spun exact cum este prevăzut în ordinul comun. Cu siguranță. persoanele care fac parte din Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență va lua deciziile cele mai bune pentru siguranța copiilor noștri. Mâine dimineață la ora 08:00 am convocat o ședință operativă pentru a pune la punct un plan de măsuri”, a declarat Monica Anisie.

Bucureştiul a înregistrat duminică peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție.

Și Prefectul Bucureștiului a fost întrebat dacă școlile se vor închide având în vedere că rata de infectare în capitală a ajuns la 3.02 la mie.

Bucureştiul a înregistrat duminică peste 700 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție.

Prefectul a anunțat că nu se va o lua o decizie astăzi, o întâlnire a comitetului de urgență urmând să fie luată zilele următoare, informează Antena 3.

Conform celor mai recente decizii ale autorităților, în zonele în care incidența depășește 3 la mie purtarea măștii este obligatorie în toate spațiile deschise.

Activitatea teatrelor, cinematografelor și a restaurantelor ar urma să fie sistată cînd incidența este peste 3 la mie.

Atingerea pragului de 3 la mie ar putea afecta și învățământul.

Și premierul Ludovic Orban a declarat duminică, în contextul depășirii în București a ratei de infectare de 3 la mia de locuitori, că școlile se vor închide, probabil de marți, iar cursurile se vor desfășura exclusiv online. Premierul a subliniat că trebuie parcurși pașii procedurali, iar noile măsuri vor fi anunțate de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va constata depășirea pragului de 3 la mie și va lua măsuri. Printre acest măsuri este purtarea obligatorie a măștii în toate spațiile deschise, suspendarea cursurilor școlilor și organizarea cursurilor online, suspendarea activității teatrelor, cinematografelor, restaurantelor și cafenelelor la interior.

Există o anumită neliniște în rândul părinților legată de începerea activității școlare online. Avem o ordonanță de urgență în curs de adoptare pe care ma dezbătut-o în primă lectură și pe care o vom adopta marți sau miercuri care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75% din salariu pentru un părinte care să stea acasă cu copilul în cazul în care se organizează învățământul în sistem online”, a declarat Ludovic Orban.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

Legea deepfake, amânată în continuare, românii vor putea ”raporta” informaţiile false pe site-ul Ministerului Digitalizării

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Legea deepfake, amânată în continuare,…