Și pentru că ministresa ”pepsiglas” nu mai înțelege absolut nimic din ce se întâmplă în jurul ei, se cere o ședință decisivă cu o zi înainte de începerii școlii care să mai limpezească puțin din năuceala ministrului pe viziunea evident încețoșată cu care mâine copiii vor începe școala.
Şedinţă decisivă astăzi a Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgență, cu doar o zi înainte ca elevii să înceapă noul an şcolar. Potrivit unor surse, autoritățile schimbă scenariul de începere a scolii în câteva unități din Capitală.
Mai multe școli din scenariul galben vor intra în roșu, pentru că nu s-au terminat lucrările de renovare. Şi situatia claselor cu peste 30 de copii, obligaţi să vină toţi la şcoală deşi spaţiul nu permite distantarea, este incertă.
Ministrul Educaţiei aruncă responabilitatea pe directorii de şcoli şi spune că ei ar trebui să propună scenariul în care se va învăţa în funcţie de spaţiul de care dispun în clase.
Ministrul Educației spune că s-a luat in calcul orice variantă, inclusiv cea in care numarul elevilor dintr-o clasa este mare. În funcție de spațiu, conducerea școlii va decide cum vor fi repartizați elevii.
La început de an școlar, nu mai este cerută nicio adeverință, explica ministrul Educatiei. Chiar si cea pentru educație fizică poate fi adusă până la finalul lunii septembrie: „Avizul epidemiologic nu este acum obligatoriu pentru că numai la momentul în care lipsește 3 zile copilul suferind de o boală, poate intra în colectivitate pe baza avizului”, a spus ministrul Educației, Monica Anisie
Desi adeverinţele sunt prevazute in continuare în actele normative, medicii avertizează că avizul este o hârtie inutilă, iar cel mai important este triajul care se va face în şcoli.
Specialiștii estimează că situația ar putea persista înca jumătate de an.
Ministrul Educației, Monica Anisie, se plângea, într-o postare pe Facebook, că „orice intenție bună este interpretată” și că orice ar face „nu e bine”. Ministrul susține că „toată lumea critică”, însă nimeni nu vine cu soluții.
”Nu mai înțeleg nimic din tot ce se întâmplă în jurul meu!
Orice intenție bună este interpretată de toți cei fără de greșeală! Oameni de bine, nu am ce zice! Toată lumea critică, nimeni nu vine cu soluții! Aștept soluții, dacă au!
Faptul că mă opresc și vorbesc cu oamenii nu e bine! Dacă nu vorbesc cu ei, ( ceea ce nu ma caracterizează) iarăși nu e bine! Orice aș face nu e bine! Și cine spune asta? Cei fără de greșeală!
Fiindcă sunt sinceră, nu e bine!
Dar oare ce e bine în viziunea acestor oameni?
Prin urmare, cred cu tărie că înainte de a arunca în oameni cu piatra, fiecare dintre noi ar trebui să se uite în oglindă!
Mi-e dor de sinceritatea și bucuria din ochii copiilor mei, care apreciază cu sinceritate ceea ce am făcut, fac și voi face întotdeauna! Atâta timp cât ei mă apreciază, iar părinții lor sunt alături de mine, îmi dă încredere că #VaFiBine!”, scrie ministrul Educației, pe Facebook.