Acasă Actualitate Silvestru refuză să fie suspendat de soție din funcția de prim-vicepreședinte SOS: ”Diana, mai încurci mult lucrurile prin acest partid, ia-ți pastilele”

Silvestru refuză să fie suspendat de soție din funcția de prim-vicepreședinte SOS: ”Diana, mai încurci mult lucrurile prin acest partid, ia-ți pastilele”

0
0
179

Silvestru Șoșoacă refuză să fie suspendat de soție din funcția de prim-vicepreședinte al SOS România: ”Diana, mai încurci mult lucrurile prin acest partid, ia-ți pastilele”.

Senatoarea Diana Şoşoacă şi-a suspendat soţul din funcţia de prim-vicepreşedinte al SOS, motivând că decizia a fost luată pentru a-l putea ”scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat”. Dumitru Silvestru-Şoşoacă o acuză pe soția sa de acţiuni abuzive și susține că decizia este ilegală.

Dumitru Silvestu-Șoșoacă o acuză pe soția sa, Diana Șoșoacă, într-un comunicat de presă de acțiuni abuzive ”împotriva membrilor şi liderilor din partid”.

Soțul senatoarei a subliniat: ”îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toţi membrii partidului în faţa abuzurilor dnei preşedinte SOS”.

”Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancţionaţi numai în condiţiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în faţa forurilor statutare şi în faţa instanţelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S.

”Suspendarea ori destituirea din funcţia de conducere pe care o îndeplineşte (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorităţii simple a acestuia”. Suspendarea mea din funcţia de Prim-vicepreşedinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecinţe juridice, subsemnatul deţinând în continuare funcţia de Prim-vicepreşedinte al partidului”, a susținut Silvestru Şoşoacă.

Soțul Dianei Șoșoacă a mai susținut că este de neînţeles o asemenea decizie, în condiţiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea sa şi este principalul organizator al partidului.

”Nu se pot accepta totuşi acţiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor şi liderilor din partid. Motivele invocate de dna Preşedinte S.O.S., că aş fi victima unor acţiuni de intimidare şi şantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea şi a familiei pentru ca dna Iovanovici-Şoşoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauţionez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viaţa politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiţi în faţa electoratului şi a membrilor de partid”, a mai spus soțul senatoarei, subliniind că își va continua activitatea în partid, decizia nefiind una cu valoare juridică.

În calitate de prim-vicepreședinte al formațiunii SOS România, Dumitru-Silvestu Șoșoacă a mai transmis: ”îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toţi membrii partidului în faţa abuzurilor dnei Preşedinte S.O.S. Deciziile discreţionare, bazate pe reacţii nejustificate, vor conduce cu siguranţă la distrugerea partidului şi compromiterea în faţa electoratului. Avem responsabilitate uriaşă faţă de poporul român şi nu avem voie să-l dezamăgim”.

Senatoarea Diana Şoşoacă a declarat într-o reuniune a formaţiunii SOS, că a decis să îl suspende din funcţia de prim-vicepreşedinte pe soţul său, Silvestru Şoşoacă.

”Pentru a putea să-mi salvez familia a trebuit să iau cea mai cruntă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om şi viaţa lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să îl suspend din funcţia de prim-vicepreşedinte, astfel încât semnătura lui să nu mai însemne nimic, şi în momentul ăla, nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, a explicat Diana Şoşoacă.

Senatoarea a mai susținut că a fost amenințată, fiindu-i propusă funcția de președinte al țării pentru care ar avea cele mai mari șanse.

”Mi s-a propus, de fapt am fost şantajată, ameninţată, că va trebui să ascult de nişte reguli şi am întrebat şi eu, evident, dar de ce sunt atât de interesantă. Ai cele mai mari procente şi cea mai mare şansă să ajungi preşedintele României, zice, dar nu se poate aşa cum vrei tu. Îţi vom da bani pentru campanie, îţi vom finanţa tot, dar va trebui să asculţi de tot ceea ce ţi se spune şi va trebui să nu mai faci ceea ce ai făcut până acum. Dacă nu, nu vei mai avea familie”, a mai spus Şoşoacă.

Scandal în familia Șoșoacă. Silvestru Șoșoacă refuză să fie demis de soție din funcția de primvicepreședinte. ”Este o decizie ilegală”.

Diana Şoşoacă l-a suspendat pe Silvestru Şoşoacă din funcţia de prim-vicepreşedinte al SOS România fără ca măcar să îl anunţe. Acesta din urmă a explicat, într-un comunicat oficial, că „a aflat din presă”, dar şi că decizia soţiei sale este „ilegală”.

Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a reacționat printr-un comunicat la suspendarea din funcția de prim-vicepreședinte al partidului extremist SOS, chiar de către soția sa. El spune că a aflat de această decizie „ilegală” din presă și ține să precizeze că proiectul SOS România a fost ideea lui, fiind de altfel și ”principalul organizator al partidului”. De asemenea, Dumitru-Silvestru Șoșoacă scrie în comunicat că decizia ”este de neînțeles” și ”nu se pot accepta acțiunile abuzive” ale senatoarei ”împotriva membrilor și liderilor din partid”. ”Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei președinte SOS”, transmite el în finalul comunicatului.

Silvestru Șoșoacă spune că soția lui se victimizează electoral și că este ilegal să-l suspende din funcția din partid.

Acesta a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă că o asemenea decizie este ”de neînțeles”, în contextul în care ideea înființării SOS România i-a aparținut.

”Nu se pot accepta totuşi acţiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor şi liderilor din partid. Motivele invocate de d-na Preşedinte S.O.S., că aş fi victima unor acţiuni de intimidare şi şantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierei sale politice, nu sunt reale.

Nu sunt de acord cu folosirea mea şi a familiei pentru ca d-na Iovanovici-Şoşoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauţionez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viaţa politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiţi în faţa electoratului şi a membrilor de partid”, susține Silvestru Șoșoacă.

Silvestru Șoșoacă spune că decizia soției sale de a-l suspenda din funcțiile de conducere din partid nu are nicio valoare juridică, drept urmare își va continua activitatea în cadrul SOS România.

”Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreşedinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcţiona şi cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive şi discreţionare.

Diana Șoșoacă susține că pentru a-și putea salva familia a trebuit să ia ”cea mai cruntă decizie”, aceea de a-și suspenda soțul din funcția de prim-vicepreședinte al SOS România.

”Pentru a putea să-mi salvez familia, a trebuit să iau cea mai cruntă decizie. Pentru a putea salva sufletul unui om și viața lui, pentru a-l scoate din ghearele serviciilor care l-au înconjurat, a trebuit să-l suspend din funcția de prim-vicepreședinte. Astfel că semnătura lui să nu mai însemne nimic. Și în momentul ăla nu mai înseamnă nimic pentru ăia care l-au înconjurat”, a spus senatoarea în timpul unei ședințe a partidului.

”Cu privire la Decizia dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă, Președintele S.O.S. România, de suspendarea subsemnatului din calitatea de Prim-vicepreședinte al partidului, aduc la cunoștința opiniei publice următoarele:

1. Am aflat despre această Decizie din presă. Decizia este ilegală, membrii partidelor putând fi sancționați numai în condițiile legii partidelor politice, care garantează dreptul la apărare în fața forurilor statutare și în fața instanțelor de judecată. Potrivit art. 16 (1) din Statutul S.O.S.

”Suspendarea ori destituirea din funcția de conducere pe care o îndeplinește (un membru) se face de către organul care l-a ales, cu votul majorității simple a acestuia”. Suspendarea mea din funcția de Prim-vicepreședinte al partidului se poate face numai de Congresul partidului. Decizia nu are consecințe juridice, subsemnatul deținând în continuare funcția de Prim-vicepreședinte al partidului.

2. Este de neînțeles o asemenea Decizie, în condițiile în care proiectul S.O.S. România a fost ideea mea și sunt principalul organizator al partidului, fapt ce nu diminuează meritele dnei Diana Iovanovici-Șoșoacă. Nu se pot accepta totuși acțiunile abuzive ale acesteia împotriva membrilor și liderilor din partid.

3. Motivele invocate de dna Președinte S.O.S., că aș fi victima unor acțiuni de intimidare și șantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierie sale politice, nu sunt reale. Nu sunt de acord cu folosirea mea și a familiei pentru ca dna Iovanovici-Șoșoacă să se victimizeze în scop electoral. Nu cauționez sub nicio formă serviciile secrete, a căror implicare în viața politică este cunoscută, dar asta nu înseamnă că putem fi necinstiți în fața electoratului și a membrilor de partid.

4. Îmi voi continua activitatea în cadrul partidului în calitatea de Prim-vicepreședinte, Decizia neavând nicio valoare juridică. Sunt convins că partidul nu poate funcționa și cu atât mai mult nu se poate dezvolta în afara cadrului statutar, prin manifestări abuzive și discreționare.

5. Îmi asum să fiu garantul respectării Statutului pentru toți membrii partidului în fața abuzurilor dnei Președinte S.O.S. Deciziile discreționare, bazate pe reacții nejustificate, vor conduce cu siguranță la distrugerea partidului și compromiterea în fața electoratului. Avem responsabilitate uriașă față de poporul român și nu avem voie să-l dezamăgim” arată comunicatul semnat de prim-vicepreședintele S.O.S. România, Dumitru- Silvestru Șoșoacă.

Potrivit unor surse, supărarea Dianei Şoşoacă, aflată la a treia căsătorie, a venit ca urmare a unor imagini postate pe Facebook şi în care soţul său, Silvestru Şoşoacă, apare în timp ce dansează alături de o femeie pe melodia lui Ştefan Iordache – Sunt vagabondul vieţii mele.

Se pare că Silvestru Şoşoacă a pus prea mult suflet în dans, dar şi în interpretarea vocală, astfel că şi-a supărat soţia, care, fără să îl anunţe, i-a adus „sfârşitul politic” în partidul despre care chiar el a zis că „a fost ideea lui”.

Silvestru Șoșoacă a iscat un adevărat scandal când a aflat, din presă, spune el, că soția sa a decis să-l suspende din funcția de conducere pe care o deținea în partidul SOS România. Bărbatul a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă citat că o asemenea decizie este ”de neînțeles”, în contextul în care ideea înființării SOS România i-a aparținut.

Mai mult, el neagă că ar fi victima unor acţiuni de intimidare şi şantaj din partea serviciilor secrete, în scopul distrugerii carierei sale politice, nu sunt reale.

Silvestru Șoșoacă este al treilea soț al senatoarei. El deține în prezent funcția de prim-vicepreședinte al partidului SOS care, potrivit spuselor sale a fost ideea lui.

Silvestru este angajat din august 2020 la cabinetul de avocatură Diana (Iovanovici) Macovei, unde are venituri la limita salariului minim, cuprinse între 2200 și 2800 lei.

Conform documentelor financiare consultate de Newsweek, Silvestru Șoșoacă a încasat, în octombrie 2023, un venit de 3100 lei (aproximativ 630 Euro).

Potrivit Institutului Național de Statistică, salariul minim pe economie în România este, în ianuarie 2024, de 3.300 lei, urmând să crească la 3.700 lei.

Anterior, Silvestru Șoșoacă a fost angajat ca șef de tură la Varabev SRL, deținută de Varabev Valentin și soția acestuia, Liliana, din orașul Sulina, Tulcea.

În comparație, Diana Șoșoacă încasează, lunar, din poziția de senator, suma de 18.533 lei (aproximativ 3800 Euro).

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Revoltă la Spitalul Pantelimon, unde au murit 17 pacienți în doar câteva zile, Rafila: ”Nu sunt până în momentul de faţă elemente care să susţină acuzaţiile”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Revoltă la Spitalul Pantelimon, unde a…