Acasă Actualitate Simion, luat peste picior în Centrul Vechi, unde a mers să cheme tinerii la proteste: ”Omule, ești varză, iartă-mă că-ți zic, te prostituezi maxim”

Simion, luat peste picior în Centrul Vechi, unde a mers să cheme tinerii la proteste: ”Omule, ești varză, iartă-mă că-ți zic, te prostituezi maxim”

0
640

Liderul AUR, ”tradiționalistul” George Simion, a luat sâmbătă seară la pas Centrul Vechi din București, împreună cu o echipă a partidului pentru a promova un protest ce va fi organizat la începutul lunii octombrie.

În videoclipul publicat pe Facebook chiar de șeful AUR, la minutul 13, o tânără abordată de George Simion, i-a spus: ”iartă-mă că îți zic, dar te prostituezi maxim”. În acel moment șeful de partid a replicat, arătând spre bărbatul cu care tânăra se ținea de mână: ”Și tu. Cu băiatul ăla”.

În imagini s-a putut observa cum politicianul trece pe la fiecare masă și împarte oamenilor pliante. Din când în când, se mai adresează urmăritorilor și le povestește despre întreaga acţiune.

O tânără i-a strigat că ”se prostituează”.

O tânără abordată sâmbătă seară în Centrul Vechi din București de George Simion și trupa partidului extremist AUR i-a dat acestuia o replică dură: ”Omule, ești varză maximă, iartă-mă că-ți zic, te prostituezi maxim”.

”Dar tu mai mult”, a fost răspunsul lui Simion.

Schimbul de replici a fost surprins într-o transmise live făcută chiar de Simion pe conturile sale de pe rețelele sociale în timp ce liderul AUR împărțea în centrul Capitalei pliante cu o chemare la miting.

Cei mai mulți dintre bucureștenii și străinii aflați în Centrul Vechi l-au ignorat pe Simion. Au existat însă și clienți ai teraselor care l-au salutat sau au făcut fotografii cu el, în timp ce alții l-au sfidat.

O altă tânără i-a transmis acestuia:”Băi, băiatu care s-a măritat, unde-i familia tradițională?

Eu cred că vom avea mulți oameni în stradă, suntem singura organizație care poate mobiliza pentru un protest anti-guvernamental mulți oameni, peste 10.000 de oameni.

Vor veni din fiecare județ al țării, vom mobiliza autocare pe care oamenii și le plătesc singuri. Am lansat pe Facebook o provocare – ‘Vii la protestul din 2 octombrie, împotriva regimului Iohannis?”, a spus George Simion.

Nu este prima reacție de sfidare a liderului AUR la adresa electoratului sau a propriilor colegi. Șapte parlamentari ai AUR au demisionat sau au fost excluși.

Printrei ei este și Ciprian Ciubuc, care îl acuza pe George Simion că a creat o rețea de oameni din rândul experților parlamentari care lucrează pentru el, susținând că “fiecare parlamentar AUR era și este obligat să plătească salariile unor angajați ai partidului” De asemenea, fostul membru AUR a mai declarat că „fiecare parlamentar AUR trebuie să plătească către partid o donație lunară 2000 de lei și încă 2000 de lei către presă, în contracte de publicitate”, fiind vorba de banii pe care parlamentarii le primesc în sumele forfetare de la stat.

Un alt fost membru, Evghenia Aelenei, și-a explicat demisia afirmând că AUR a devenit un partid extremist, care, între altele, se ocupă cu înregistrarea pe ascuns la liderilor săi.

Am fost de 16 ori înregistrați la noi acasă. Și în casă, și la ședințe, peste tot, în orice situație eram înregistrați și înregistrările au fost date către conducerea partidului. Iar conducerea partidului le-a auzit și ne-a acuzat că am vorbit despre ei…„, a spus senatoarea, menţionând că „în AUR nu există decât un singur șef, care este George Simion. Care este singurul care ia hotărâri„.

Eu refuz să cred că am fost atât de limitată încât să fac parte din rândurile unui partid extremist. Nu pot să cred… Încă nu pot să accept că AUR ar putea fi un partid extremist. (..) Eu refuz să cred că George Simion este un extremist. Dar că tu accepți pe lângă tine un extremist, asta mă întreb și eu, ca și dvs, ce-o fi asta? Nu știu ce-o fi asta. Nu știu… Parcă nu-l văd pe George așa. George un tânăr răzbătător, un tânăr care-și mai uită cuvântul, că mai uită ce promite, că mai ia niște decizii greșite„, a mai spus parlamentarul.

Şi soţul senatoarea, Dănuţ Aelenei, a demisionat cu câteva luni înaintea soţiei.

Eu însumi am fost amenințat de față cu colegi colegi, foști colegi, dar nu pot să dovedească… Au zis: vedeți, domnul Aelenei, că poate că vă calcă vreo mașină”, a susținut Aelenei.

Sunt mai mulți colegi care gândesc ca și mine, dar nu au curajul să se expună. Sunt oameni cu meserii, cu bună credință, care văd ce se întâmplă. Eu nu-i judec. Singura problemă pe care o am e cu nivelurile de vârf ale partidului. Lumea sper să înțeleagă că noi altceva am vrut să construim”, afirmă Nicolae Roman, un alt fost membru AUR.

Ca partid care are în ADN spiritul și valorile unei mișcări civice puternice și consecvente, nu suntem dispuși să acceptăm procese publice purtate prin intermediul mass-media. Deschiderea totală pe care am demonstrat-o întotdeauna față de jurnaliști a fost rareori răsplătită în mod onest, printr-o abordare imparțială și profesionistă. Întortocheata succesiune de povestiri, alegații și acuzații explicite din textul pe care ni l-ați trimis este asumată de oameni care își dezvăluie implicit condiția de complici, tăinuitori și, inevitabil, delatori”, a fost reacția lui Simion pe această temă.

Pe de altă parte, în jurul liderului AUR ar fi o serie de persoane care ar fi avut probleme cu legea. Potrivit publicației, și tatăl lui George Simion, Constantin, a fost condamnat definitiv, în 2019, de Curtea de Apel București, la o amendă penală de 5.290 de lei pentru ultraj.

Unul dintre naşii lui George Simion, Ștefan Voloșeniuc, ar fi avut cazier penal până în 2020, pentru conducere fără permis și fugă de la locul accidentului, fiind reabilitat. Şi bucătarul de la nunta lui Simion, susţine publicaţia menţionată, ar fi avut două condamnări pentru furt calificat şi lovirea unei persoane, însă ar fi fost reabiliat în 2021. Şi fostul patron OTV, Dan Diaconescu, care a executat o pedeapsă pentru şantaj, a apărut într-o fotografie cu Simion, la nunta liderului AUR.

Nu vă pot confirma nimic din ceea ce susțineți. Primul lucru pe care îl voi face de acum înainte e să cer cazierele tuturor celor cu care mă văd. Și aș mai vrea să adaug că am stropit-o pe Gina cu apă în clasa a 3-a”, a fost reacţia lui Simion pe acest subiect.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

”România Normală” alături de alți lideri europeni, susţine aderarea Ucrainei la NATO, Iohannis: ”Susținem ferm decizia NATO privind aderarea Ucrainei”

”România Normală” alături de alți lideri europeni, susţine aderarea Ucrainei la NATO. Preş…