Acasă Actualitate Superficialitate și bătaie de joc, Ciucă ”marele” anunț: carburanţii se vor ”ieftini” cu 50 de bani pe litru: ”jumătate suportă statul, jumătate benzinarii”

Superficialitate și bătaie de joc, Ciucă ”marele” anunț: carburanţii se vor ”ieftini” cu 50 de bani pe litru: ”jumătate suportă statul, jumătate benzinarii”

0
396

Superficialitate și bătaie de joc, preţul la benzină şi motorină. Carburanţii se vor ”ieftini” cu 50 de bani pe litru: ”jumătate suportă statul, jumătate benzinarii”. Carburanţii se vor ieftini cu 50 de bani pe litru, jumătate suportată de stat şi jumătate de benzinari, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Preţ benzină şi motorină. Nicolae Ciuca: ”Am identificat o soluţie de compensare in suma fixa de 50 de bani care se va face la pompă.

Prețurile carburanților vor fi compensate, timp de trei luni. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat mecanismul prin care se va face aplicarea compensării. ”Pentru ca cetățenii români și firmele să plătească mai puțin pentru carburant, am identificat o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va face la pompă”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal.

Mecanismul o să fie aplicat pentru 3 luni. O să fie evidențiati pe fiecare bon fiscal. Valoarea pachetului de compensare o să fie de 2 miliarde de lei, jumătate de la bugetul de stat”, a spus Nicolae Ciucă. Un calcul simplu arată că un român va face o economie de 5 lei în medie la un plin de carburant.

Premierul Nicolae Ciucă promite controale la benzinăriile din România pentru a se evita specula. Ciucă spune că măsura de compensare cu 50 de bani pe litru adoptată de guvern pentru temperarea prețului combustibilului nu va afecta bugetul de investiții.

Această măsură este parte a parchetului de protejare a cetățenilor și a firmelor și urmărește diminuarea efectelor inflației. La finalul acestei perioade, vom analiza dacă va fi necesar un nou set de măsuri. Avem un instrument util, mă refer la Ordonanța de combatere a efectelor speculative. Prin aceasta vom asigura protejarea consumatorilor de tendințe speculative. Măsurile nu vor afecta în niciun fel bugetul de investiții. În același timp, vom intensifica eforturile pentru a absolvi banii europeni”, a anunțat Nicolae Ciucă.

Mecanismul compensării parțiale a prețului la carburanți presupune o reducere de 50 de bani pe litru, jumătate suportată de stat, jumătate de companiile care vând carburanții

Reducerea de 50 de bani pe litru, care se va aplica timp de trei luni, în perioada iulie-septembrie, va fi trecută distinct pe bonul fiscal, drept discount, pentru ca procesul să fie ușor de urmărit.

La acest discount se ajunge așa: retailerul de carburanți își asumă să reducă din marja sa prețul cu 25 de bani pe litru, iar în acest caz se adaugă și reducerea de 25 de bani de la stat.

Compania va primi de la stat înapoi cei 25 de bani pe litru sub formă de reducere a taxelor pe care compania trebuia să le plătească bugetului. 25 de bani pe litru rămâne pierderea sa.

Mecanismul ar fi benevol pentru companii.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Purtătorul de cuvinte al Guwernerului, Dan Cărbunaru: ”Compensarea cu 50 de bani a prețurilor la carburanți, va continua până la sfârșitul lunii septembrie”

Guvernul României a aprobat la sfârșitul lunii iunie reducerea prețului la carburanți cu 5…