Acasă Actualitate Tina Turner, „Regina Rock’n Roll”, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani: ”Simply the best”, zbor lin

Tina Turner, „Regina Rock’n Roll”, a încetat din viață la vârsta de 83 de ani: ”Simply the best”, zbor lin

0
0
296

Tina Turner, star al rock’n’roll-ului, care a devenit vedetă pop în anii 1980, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă. A fost diagnosticată cu cancer intestinal în 2016 şi a suferit un transplant de rinichi în 2017.

Tina Turner, ‘regina rock’n roll-ului’ a murit liniştită, astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveţia. Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii şi un model„, se arată în comunicatul transmis de reprezentanţii artistei.

Tina Turner, una dintre marile vocaliste rock și cele mai carismatice interprete, a murit la vârsta de 83 de ani, a confirmat purtătorul de cuvânt al artistei.

Într-o declarație, acesta a spus: „Tina Turner, ‘Regina Rock’n’Roll’ a murit în mod pașnic astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

„Regina Rock’n Roll” s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee.

Când era adolescentă, mergea deseori să asculte muzică la Club Manhattan din St. Louis, unde într-o seară, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm.

Atunci viaţa ei s-a schimbat, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm.

A înregistrat împreună cu Ike piesa A Fool In Love, care a ajuns un hit în topurile din Statele Unite.

Ike şi Anna s-au mutat în California, despărţindu-se de Kings of Rhythm, iar Anna şi-a schimbat numele în Tina Turner.

Cei doi s-au căsătorit în 1962, în Mexic. Curând, Phil Spector – unul dintre cei mai buni producători ai momentului – i-a propus Tinei să înregistreze piesa River Deep, Mountain High, care a ajuns, în Marea Britanie, pe locul 3 în topurile pop.

Succesul aduce noi fani în Europa, dar şi noi prieteni, printre care se numără şi membrii trupei Rolling Stones, care îi invită pe Tina şi Ike Turner să cânte în deschiderea noului lor turneu din toamna acelui an.

Şi-a început cariera la vârsta de 18 ani, alături de Ike Turner. În decurs de doi ani, a câştigat notorietate graţie vocii impresionante şi a apariţiei scenice, iar cei doi au lansat piese ca „A Fool In Love”, „River Deep, Mountain High” şi „Nutbush City Limits”.

Tina s-a căsătorit cu Ike Turner în 1962, iar relaţia lor turbulentă a ajuns la final în anii 1970.

Ea a continuat, câţiva ani mai târziu, cu o carieră solo de succes impresionant, lansând albume precum „Private Dancer” şi „Foreign Affair”, certificate cu platină.

Una dintre cele mai populare staruri pop din toate timpurile, Tina Turner a renunţat la concerte în 2009, însă a avut câteva apariţii publice, inclusiv la premiera de pe Broadway a spectacolului despre viaţa ei. HBO a lansat documentarul „Tina”, la care artista şi-a adus aportul.

Anna Mae Bullock s-a născut pe 26 noiembrie 1939, în Nutbush, statul Tennessee. Şi-a luat ca nume de scenă Tina Turner. Ea deţine recordul Guinness ca artist solo cu cele mai multe bilete de concert vândute vreodată. Şi-a început cariera în anii 1960, devenind cunoscută ca parte a duo-ului Ike & Tina. A debutat solo în 1977.

A colaborat cu nume precum The Rolling Stones, David Bowie, Rod Stewart şi Cher, iar discografia sa cuprinde nouă albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Între cele mai cunoscute single-uri ale sale se numără ”Nutbush City Limits”, prima pe care a scris-o, ”River Deep – Mountain High”, ”Private Dancer”, ”What You Get Is What You See”, ”Steamy Windows”, ”The Best”, ”I Don’t Wanna Lose You” şi ”Golden Eye”.

A fost recompensată cu 8 premii Grammy din 25 de nominalizări, iar în 1991 a fost inclusă în Rock and Roll Hall Of Fame. Piesa ”River Deep – Mountain High” a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 1999. Viaţa Tinei Turner a fost ecranizată în 1993, sub numele „What’s Love Got to Do With It”, rolul artistei fiind interpretat de Angela Bassett.

În 2021, ea a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame pentru a doua oară.

În vara anului 1981, Tina Turner a susținut trei concerte la Hotel Ritz, unde a fost remarcată de Rod Stewart.

Acesta a invitat-o să cânte alături de el piesa „Hot Legs”. Astfel, Tina Turner a devenit nu doar un star al anilor ’60, ci și al anilor ’80.

Ulterior, a cântat în deschiderea trupei Rolling Stones și a interpretat piesa „Honky Tonk Woman” alături de Mick Jagger.

În decembrie 1983, melodia „Let’s Stay Together” se afla pe locul 5 în topurile din Marea Britanie. Albumul „Private Dancer” a fost înregistrat la Capitol Records în aprilie 1984.

Următorul single a fost „What’s Love Got to Do With It?”, urmat de „Private Dancer”.

Tina Turner a primit apoi propunerea regizorului australian George Miller de a juca în a treia serie a filmului „Mad Max – Beyond The Thunderdome”, alături de Mel Gibson, iar artista a acceptat.

Tot în acea perioadă, noul ei single, „What’s Love Got to Do With It?”, a ajuns pe locul 1 în topuri.

Albumul „Private Dancer” s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume și a inclus patru hituri: „Let’s Stay Together”, „What’s Love Got to Do With It?”, „Better Be Good to Me” și „Private Dancer”.

În 1985, Tina Turner a câștigat două premii la Gala Premiilor Muzicale Americane, iar după spectacol, alături de mulți alți artiști de succes, a înregistrat piesa „We Are The World” pentru a ajuta poporul etiopian.

În același an, a primit trei premii importante la Premiile Grammy: Cea mai bună interpretă pop („What’s Love Got to Do With It?”), Cea mai bună interpretă rock („Better Be Good to Me”) și Cea mai bună înregistrare („What’s Love Got to Do With It?”).

După succesul înregistrat cu albumul „Private Dancer”, următorul ei album, intitulat „Break Every Rule”, a fost lansat în 1986.

Acesta conținea două hituri – „Two People” și „What You Get Is What You See” – și a fost urmat de un an intens de promovare, cu apariții televizate, filmări de videoclipuri și un nou turneu.

În același an, Tina Turner a lansat și cartea autobiografică intitulată „Eu, Tina”, care avea să devină subiectul unui film de succes câțiva ani mai târziu.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate
Comments are closed.

Vezi Și

CSAT a dispus azi măsuri de întărire a Armatei în noul context al războiului: ”Securitatea României continuă să fie amenințată de atacurile Rusiei”

CSAT a decis ”măsuri de întărire a Forțelor Armate, inclusiv prin asigurarea cadrului lega…