Acasă Actualitate Țoapa și mârlanul, ședință foto la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, ce ținută a purtat prima ”sexoșenie” a României

Țoapa și mârlanul, ședință foto la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, ce ținută a purtat prima ”sexoșenie” a României

0
639

Mârlanul Klaus Iohannis, participă alături de soția sa, prima sexoșenie a țării, Carmen Iohannis, la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, organizate la Londra, luni.

Și Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, va fi prezentă, alături de soțul ei, Principele Radu.

În ziua funeraliilor, Prima Doamnă a ales o creație românească semnată Andreea Tincu.

O zi istorică pentru umanitate, o personalitate de excepție care astăzi pleacă pe ultimul drum.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat compasiunea, încă o dată, după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, pentru „această mare pierdere”. „După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru aceasta mare pierdere”, a transmis şeful statului, pe Twitter. Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai Caselor regale au participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a.

Mă bucur să fiu alături de Prima Doamnă Carmen Iohannis în acest moment emoționant” este mesajul transmis de designerul Andreea Tincu, care i-a creat ținuta Primei Doamne.

Și la dineul de la Palatul Buckingham care a avut loc duminică alături de liderii străini sosiți pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a,
Prima Doamnă Carmen Iohannis a purtat tot o creație românească semnată Andrea Tincu .

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a au loc luni, la ora locală 11.00, la Westminster Abbey din Londra, a anunţat Palatul Buckingham.

Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Kate Middleton i-a adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a purtând unul dintre colierele care i-a aparținut Reginei.

Kate Middleton, prințesa Wales, a purtat o haină neagră croită special pentru silueta sa și o pălărie cu boruri largi, cu un văl plasat peste.

Prințesa de Wales a purtat, de asemenea, un colier aparținând regretatei ei bunicii din partea soțului, cu patru rânduri de perle și cu un diamant în centru.

Chokerul japonez cu 4 rânduri de perle i-a fost împrumutat pentru prima dată lui Kate de către regina în 2017 când l-a purtat și la înmormântarea prințului Philip în 2021.

Regretata Prințesă Diana a purtat același colier la un banchet care a avut loc la Palatul Hampton Court în 1982.

Kate a mai purtat la înmormântare o bijuterie din colecția Reginei: cerceii cu perle Bahrain.

Prințesa Kate a ajuns la funeraliile de la Londra însoțită de Camilla, regina consoartă, și cei doi copii ai săi.

Regina Elisabeta a II-a este condusă pe ultimul drum, astăzi, în cadrul unor ceremonii impresionante ce au loc la Londra. Înmormântarea Reginei Elisabeta, cel mai mare eveniment televizat din istorie.

Sicriul cu rămăşiţele reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii este transportat pe un dric de la Arcul Wellington din Hyde Park din Londra la Castelul Windsor, informează EFE. Înaintea acestui ultim drum spre Castelul Windsor, sicriul, montat pe un afet de tun tras cu ajutorul unor frânghii de marinari din Royal Navy, a străbătut în procesiune străzile din centrul capitalei britanice până la Arcul Wellington, urmat de regele Charles al III-lea, prinţul William de Wales şi alţi membri ai familiei regale. Peste 3.000 de soldaţi au defilat în cortegiul funerar după ceremonia religioasă care a avut loc la Abaţia Westminster în faţa a sute de demnitari din toată lumea.

Pe străzile de obicei aglomerate s-a aşternut tăcerea pe măsură de tineri şi vârstnici s-au adunat în oraşe, sate şi localităţi din ţară pentru a urmări transmisiunea în direct a ceremoniei desfăşurate la Abaţia Westminster din Londra în cadrul funeraliilor suveranei britanice. Sute de oameni au urmărit funeraliile în Catedrala din Manchester, în timp ce la Birmingham, oamenii s-au adăpostit de ploaie sub copertine în Centenary Square din oraş. În faţa primăriei din Belfast, oamenii s-au ridicat în picioare pentru a intona imnul naţional. Pe aeroportul Gatwick, la sud de Londra, pasagerii au urmărit funeraliile pe ecrane în sălile de aşteptare.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

”România Normală” alături de alți lideri europeni, susţine aderarea Ucrainei la NATO, Iohannis: ”Susținem ferm decizia NATO privind aderarea Ucrainei”

”România Normală” alături de alți lideri europeni, susţine aderarea Ucrainei la NATO. Preş…