Acasă Actualitate Trei pacienți morți, după apariția unor probleme la instalația de oxigen a camionului ATI de la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

Trei pacienți morți, după apariția unor probleme la instalația de oxigen a camionului ATI de la Spitalul ”Victor Babeș” din București.

0
183

O altă tragedie lovește sistemul medical administrat de ministrul pluserist al ”nesănătății” Vlad Voiculescu. Cel puţin trei pacienţi au murit în această seară, după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti.

Totul s-a întâmplat, în această după-amiază, în jurul orei 17.00, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş, acolo unde se aflau opt pacienţi bolnavi de COVID-19 şi care erau în stare gravă.

În urma unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparţine Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ventilatoarele care îi ajuta pe pacienţi să trăiască s-au oprit.

Drept urmare, cel puţin trei pacienţi au murit, în timp ce ceilalţi cinci au fost transferaţi la alte spitale din Bucureşti.

La faţa locului s-au deplasat membri unei echipe tehnice, aceştia stabilind că presiunea oxigenului a fost mai mare decât limita permisă, motiv pentru care un sistem de siguranţă a blocat ventilatoarele.

Așa cum s-a mai întâmplat și la alte TIR-uri, este o problemă cu instalația de oxigen. A scăzut presiunea, moment în care medicii au fost nevoiți să transfere pacienții de acolo. Din informațiile mele, cinci pacienți au fost transferați, iar trei au decedat. Urmează ca aceste informații să fie confirmate printr-un comunicat oficial din partea Ministerului Sănătății. Este acolo o echipă de tehnicieni care încearcă să rezolve această problemă. Și Serviciul Omoruri a fost prezent, a fost deschis un dosar penal”, a transmis un reporter de la fața locului.

Aproape 15 minute ar fi durat până când au fost aduse butelii de oxigen. Unii medici din spital spun că ventilatoarele ar fi fost montate greșit.

Cei trei pacienți care au decedat au intrat în stop cardiorespirator. Fără să primească oxigen, saturația acestor pacienți era sub 75.

Potrivit primelor informații, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, s-ar fi aflat la Spitalul Victor Babeș, împreună cu un secretar de stat, în jurul orei 17:00.

Prin intermediul unui comunicat, reprezentanții Ministerului Sănătății au confirmat decesul celor trei pacienți de la Spitalul Victor Babeș din Capitală.

Instituția informează că pacienții care au supraviețuit au fost transferați la alte spitale din București și din apropiere.

Ministerul Sănătații a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, că trei pacienți și-au pierdut viața la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaționalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situații de Urgență (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutului Național Victor Babeș (PMB / ASSMB).

Din primele informații transmise Centrului Operativ Pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, defecțiunea a avut loc la instalația de oxigen a unității mobile.

Cinci pacienți au fost transferați rapid: unul într-o altă secție din spitalul Victor Babeș și ceilalți patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar-Arseni» și Spitalul Floreasca.

Ministrul Sănătații a fost la fața locului și s-a informat despre starea pacienților și asupra cauzelor incidentului”, informează Ministerul Sănătății.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Legea 5G a fost votată în comisiile din Camera Deputaţilor, în forma trimisă de Guvern

Legea 5G a fost votată, astăzi, în comisiile din Camera Deputaţilor, în forma trimisă de G…