Acasă Actualitate Tupeu, Elena Udrea, reţinută în Bulgaria, a solicitat instanţei arest la domiciliu şi să nu fie extrădată în România

Tupeu, Elena Udrea, reţinută în Bulgaria, a solicitat instanţei arest la domiciliu şi să nu fie extrădată în România

0
488

Fugara Elena Udrea, reţinută în Bulgaria, cu un tupeu ”demn” de fosta blondă de la Cotroceni, a cerut arest la domiciliu şi a solicitat instanţei să nu fie extrădată în România. Avocații săi au venit cu o serie de dovezi care prezintă necesitatea fostului ministru de a-și ispăși pedeapsa în libertate.

Elena Udrea poate scăpa de extrădare, dar și de pedeapsă. Instanţa bulgară nu a fost convinsă până în prezent, dar una din acțiuni ar putea acea succes de cauză!

Elena Udrea s-a plâns de condițiile din închisorile din România, precizând că a mai fost arestată în condiții insalubre. Din acest motiv, autoritățile din Bulgaria au cerut un raport Ministerului Justiției din România, cu privire la mediul în care trăiesc deținuții. Fostul ministru le-a povestit deja autorităților din țara vecină experiența sa de la Penitenciarul Târgşor. Pe lângă condițiile greu de imaginat în care a fost nevoită să stea, Elena Udrea susține că a primit și amenințări cu moartea!

Elena Udrea are mai multe motive pentru care să nu fie extrădată și pentru care cere săvârșirea pedepsei la domiciliu. Potrivit actelor prezentate de avocați, fostul ministru al suferi de osteoporoză, iar pentru a se trata de această afecțiune medicală a cerut azil politic în Grecia.

„Este foarte posibil ca statul român să își retragă mandatul european de arestare. Gândiți-vă că singurul dosar în care s-a pronunțat în felul acesta în contestația în anulare este al Elenei Udrea și, dacă ținem cont de echitatea procedurilor din justiția din România, care e prevăzută și în Constituție, și în CEDO. Dacă ținem cont de rolul primordial al Înaltei Curți, acela de a unifica jurisprudența, în condițiile în care Înalta Curte de Casație a dat soluții diferite în alte dosare și în dosarul Elenei Udrea a dat soluția pe care o cunoașteți, este posibil. Pentru că mai sunt căi de atac, unele chiar pe rol, cum ar fi recursul în casație”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul fostului ministru al Turismului.

Elena Udrea se află în arestul Poliției din Bulgaria, urmând ca, pe 19 aprilie, justiția bulgară să se pronunțe dacă o va extrăda sau nu în România. Pa 7 aprilie, înainte ca instanța să o condamne la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, Elena Udrea a părăsit România, ajungând în Bulgaria, fiind prinsă la vama cu Grecia.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Purtătorul de cuvinte al Guwernerului, Dan Cărbunaru: ”Compensarea cu 50 de bani a prețurilor la carburanți, va continua până la sfârșitul lunii septembrie”

Guvernul României a aprobat la sfârșitul lunii iunie reducerea prețului la carburanți cu 5…