Acasă Actualitate Vîlceanu a depus jurământul, Iohannis nici nu a dat mâna cu acesta și nici nu a ținut un discurs

Vîlceanu a depus jurământul, Iohannis nici nu a dat mâna cu acesta și nici nu a ținut un discurs

0
1,421

Preşedintele Klaus Iohannis, a semnat miercuri decretul de numire a lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru al finanțelor. Ceremonia de depunere a jurământului noilui membru al Guvernului Cîţu a avut loc astăzi la ora 17.30 la Palatul Cotroceni.

Vîlceanu a devenit noul ministru al Finanțelor în cadrul unei ceremonii de învestire de astăzi, la Palatul Cotroceni. La evenimentul de la ora 17:30 au mai participat președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu, președintele Senatului, Anca Dragu, și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea pentru propășirea spirituală și materială a poporului român, să respect Constituția și legile țării, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor, suveranitatea, independența, unitatea și integritatea teritorială a României. Așa să-mi ajute Dumnezeu”, a spus Vîlceanu, în timpul jurământului. Președintele Klaus Iohannis nu a susținut vreun discurs în legătură cu numirea lui Vîlceanu la Finanțe.

Dan Vîlceanu a fost validat de BPN al PNL și va fi ministru de Finanțe. Dan Vîlceanu a fost validat în ședința BPN cu 47 de voturi pentru și un vot împotrivă, a declarat Florin Cîțu în cadrul unei conferințe de presă.

Aș vrea să îi mulțumesc premierului pentru susținere. Este onorant pentru mine că am primit votul colegilor, este o încredere pentru mine, o încredere pentru care mă simt obligat. Este unul dintre ministerele foarte importante. Nu am niciun fel de dubiu că voi face echipă bună cu primul ministru. Îmi doresc ca această preluare a ministerului să se întâmple cât mai repede”, a declarat Dan Vîlceanu. „Domnul Dan Vîlceanu a fost susținut în majoritate”, a declarat premierul Florin Cîțu la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Vezi Și

Noi reguli la controlul ITP, consumul autoturismului și depistarea erorilor stocate în computerul de bord, vor fi verificate

Reguli noi impuse la controlul ITP. Măsurarea consumului mașinii și depistarea erorilor st…