Acasă Actualitate Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, ”liberalul” Sebastian Burduja, a venit cu motocicleta să se înscrie la sediul BEM și l-a ”surprins” pe Ciucă

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, ”liberalul” Sebastian Burduja, a venit cu motocicleta să se înscrie la sediul BEM și l-a ”surprins” pe Ciucă

0
0
95

Ca să prindă viteză în cursa pentru Primăria Capitalei, liberalul Sebastian Burduja a venit cu motocicleta să se înscrie. Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Nicolae Ciucă: „Este dificil și nu ar fi corect să-i impunem un scor”.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, și-a depus candidatura, dar a reușit să-l surprindă inclusiv pe Nicolae Ciucă. Burduja a venit pe motocicletă și îmbrăcat cu un tricou, iar când a fost întrebat de ce a ales această ”intrare”, el a spus că vrea să se prezinte oamenilor așa cum este el în fiecare zi.

”Sebastian Burduja are planul dinainte, îl are aici pe pupitru. Are curajul și tinerețea, are partea aceasta de spirit de sacrificiu, pentru că a intra într-o astfel de competiție înseamnă să-ți sacrifici multe aspecte personale. Este prima dată pentru mine când văd un candidat care vine să-și depună dosarele cu motocicleta. L-am întrebat de ce a venit cu motocicleta și mi-a spus: ”Așa sunt eu, nu vreau să par altfel decât sunt eu”. Oamenii trebuie să aprecieze exact această stare de normalitate și de realitate.

Noi suntem alături de Sebastian Burduja, avem șansa noastră, el are șansa lui, iar Bucureștiul are șansa de a avea un management performant”, a spus Nicolae Ciucă.

Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere şi a afirmat că vrea să vadă dacă “are curajul să se lupte cu mine pe argumente”. Acesta a mai precizat că Bucureştiul suferă de sindromul instalatorului. ”Avem o administraţie la Primăria Generală care spune că nu se poate, care vine şi ne spune parcă are sindromul instalatorului. Cine a lucrat aici? N-am mai văzut aşa ceva. N-am putut să fac nimic în toţi aceştia. M-am trezit acum. Să aşteptăm încă patru ani să se trezească şi în 2028? Nu ne permitem acest lucru”, a completat liderul PNL Bucureşti.

Sebastian Burduja a mers sâmbătă dimineață la Biroul Electoral Municipal (BEM) pentru a-și depune candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei. Liberalul s-a prezentat la sediul BEM pe motocicletă, unde era așteptat de liderul PNL, Nicolae Ciucă, și de zeci de membri ai partidului.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă, la depunerea candidaturii lui Sebastian Burduja pentru Primăria Capitalei, că nu ar fi corect „în acest moment să-i impunem un scor”.

Sebastian Burduja a ajuns sâmbăta la sediul Biroul Electoral Municipal pentru a-și depune oficial candidatura la Primăria Capitalei. Candidatul a venit pe motocicletă. El a fost așteptat de șeful de partid, Nicolae Ciucă, de membri PNL și de susținători.

„Am făcut primul pas pentru schimbarea Bucureștiului, o schimbare pe care o așteptăm cu toții de ani de zile”, a declarat el.

Președintele PNL Nicolae Ciucă a fost întrebat sâmbătă dacă lui Sebastian Burduja i se va impune un scor pe care să-l obțină la alegerile locale.

„În acest moment este dificil și nu ar fi corect față de Sebastian Burduja să-i impunem un scor. Se depune candidatura la câteva zile după ce am luat această decizie și atunci, în funcție de cum evoluează campania în următoarele săptămâni, vom discuta și ne vom stabili modul în care vom aborda până la final tot ceea ce se poate întreprinde către Sebastian Burduja si echipa lui, tot ceea ce se poate întreprinde de către fiecare președinte de filială de sector și desigur sprijinul pe care poate să-l primească de la nivelul conducerii PNL”, a spus Nicolae Ciucă.

„În acest moment nu are un scor, procent stabilit”, a adăugat liderul PNL.

Nicolae Ciucă susține că Sebastian Burduja „va fi cea mai bună alternativă la actualul primar”.

„Candidatul nostru este Sebastian Burduja, președintele organizației PNL București, un om politic al noii generații, capabil, care cunoaște foarte bine Bucureștiul și problemele sale, are experiență în funcții executive înalte și va fi cea mai bună alternativă la actualul primar”, a transmis liderul PNL.

Coaliția a decis ca cele două partide să participe cu candidați separați la alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

Liderul PNL București a venit pe motocicletă la evenimentul de depunere a listelor cu susținătorii care îl vor primar general al capitalei. La fel ca Gabriela Firea, Sebastian Burduja anunțase de anul trecut că vrea să candideze, dar inițial nu a avut suținere partidului.

Actualul ministru al energiei se afla în vizită oficială în Coreea când liberalii au decis să-l propună candidat la primăria generală.

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Generală: ”La 6 si jumătate m-a sunat domnul președinte, nu am auzit, dar eram treaz, să știți că eram pe fusul românesc, iar la 6,50 am răspuns la al doilea apel și mi-a spus că dupa foarte multe ore de negocieri s-a ajuns la această variantă. Momentul este delicat și cursa va fi strânsă.”

Pe Sebastian Burduja, sondajele de opinie îl plasează în acest moment pe locul patru, dupa Nicușor Dan, Cristian Popescu Piedone și Gabriela Firea.

”Nu în ultimul rând, eu nu mă tem de nimic, decât de Dumnezeu. Sper că nici alţi contracandidaţi nu se tem să aibă o dezbatere cu mine. Constat că se tem, dar totuşi o să-l provoc direct pe domnul Nicuşor Dan la o dezbatere, în termen de o săptămână, să ne vedem să discutăm pe soluţii. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine pe argumente. Avem un plan, avem echipă, avem rezultate şi energie. Venim la Primăria Generală”, a declarat Sebastian Burduja.

El a menţionat că Bucureşti pare că suferă de sindromul instalatorului.

”Bucureşti e oraşul paradoxurilor. Avem o administraţie la Primăria Generală care spune că nu se poate, care vine şi ne spune parcă are sindromul instalatorului. Cine a lucrat aici? N-am mai văzut aşa ceva. N-am putut să fac nimic în toţi aceştia. M-am trezit acum. Să aşteptăm încă patru ani să se trezească şi în 2028? Nu ne permitem acest lucru”, a mai declarat liderul PNL Bucureşti.

”Pentru mine este prima dată când văd un candidat că vine să-şi depună dosarele cu motocicleta. L-am întrebat la sediul partidului de ce cu motocicleta şi mi-a zis pentru că aşa sunt eu”, a declarat Ciucă despre actualul ministru al energiei.

”Este o cursă dificilă. Mai sunt puţine zile până la alegeri. Este o cursă în patru. Şi asta înseamnă, de fapt, frumuseţea democraţiei. Bucureştiul trebuie să dea din nou ora exactă pentru toată România atât în ceea ce priveşte această competiţie electorală, cât şi în ceea ce priveşte dezvoltarea acestui oraş”, a spus Sebastian Burduja, intrat în cursa electorală din partea liberalilor, după retragerea candidatului comun al PSD-PNL, medicul Cătălin Cîrstoiu.

De altfel, vorbind despre susținerea unui candidat comun, Burduja a afirmat că nu s-a ”identificat” cu această variantă.

”S-a pus problema susţinerii unui candidat comun. Eu nu m-am identificat şi nu mă refer la domnul Cîrstoiu, pe domnul Cîrstoiu îl respect şi este un om cu care am colaborat foarte bine. Dar în ultima perioadă nu am putut fi de acord şi nici domnul preşedinte nu a fost de acord şi nici Partidul Naţional Liberal nu a fost de acord să susţină unul dintre pretendenţii din această cursă. Şi este normal să fie aşa, pentru că suntem datori să oferim bucureștenilor o opţiune cu adevărat liberală”, a declarat candidatul PNL.

”Este sprijinit de oameni care au fost alături de el de fiecare dată şi iată acum am putut să îl vedem pe Sebastian Burduja aşa cum este el. Pentru mine este prima dată când văd un candidat că vine să-şi depună dosarele cu motocicleta. L-am întrebat la sediul partidului de ce cu motocicleta şi mi-a zis „pentru că aşa sunt eu. Nu vreau să par altfel decât aşa cum sunt în realitate”, ceea ce eu, personal, apreciez foarte mult la orice om, dar îndeosebi la un candidat care vine să le ceară oamenilor încredere, să le ceară oamenilor să îl voteze şi oamenii trebuie să aprecieze exact această stare de realitate şi de normalitate”, a declarat Nicolae Ciucă.

Liderul PNL îl susține pe Burduja pentru că are tinerețe și curaj, dar și un plan pentru București.

Îl are aci pe pupitru (n.r. planul), are și tinerețea, are și curajul, că este nevoie și de curaj în acest demers. Are partea aceasta de spirit de sacrificiu, pentru că a intra în această competiție trebuie să sacrifici multe chestiuni care țin de aspectele personale și familiale. Este, de asemenea, așa cum spuneam, sprijinit de oameni care au fost alături de el de fiecare dată și iată acum am putut să îl vedem pe Sebastian Burduja așa cum este el.

Încarcă mai mult
Load More In Actualitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Chiar dacă își va continua mandatul la Casa Albă, Joe Biden s-a retras din alegerile prezidențiale din SUA și a anunțat că o susține pe Kamala Harris

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Chiar dacă își va continua mandatul la…